Bogdan Novac, primarul orașului Breaza, reacționează după acuzele din partea demisionarilor din USR

Politică (Categoria articolului)

În cursul zilei de joi, 27 octombrie, v-am prezentat o scrisoare deschisă din partea a peste 100 de membri USR, în frunte cu deputatul Mihai Polițeanu, care au demisionat din partid, lansând o serie de acuze.

Una dintre aceste acuze făcea referire la Bogdan Novac, primarul orașului Breaza, mai exact ”atribuirea directă de contracte cu bani publici dinspre primarul USR din Breaza către un consilier local USR din Ploiești”:
L-am contactat în cursul zilei de vineri, 28 octombrie, pe primarul orașului Breaza, Bogdan Novac, care ne-a transmis următorul punct de vedere față de afirmația din scrisoarea demisionarilor din USR: ”Având în vedere afirmațiile tendențioase ale unui deputat de Prahova lansate în spațiul public zilele trecute, cu intenția clară a acestuia de a induce în eroare opinia publică prin denaturarea realității, precum și tentativa grobiană de denigrare a imaginii mele, consider obligatorii următoarele precizări:
Toate contractele încheiate de Primăria Orașului Breaza, în perioada mandatului meu, sunt caracterizate de transparență, corectitudine și respectarea tuturor dispozițiilor legale. Obiectul contractelor la care a făcut referire deputatul este reprezentat de întocmirea auditului energetic, a expertizei tehnice și a DALI-ului pentru anumite clădiri (instituții publice). Întocmirea acestor documentații a fost necesară și obligatorie în scopul depunerii unor proiecte de eficientizare și reabilitare energetică a acestor clădiri publice, în cadrul axelor de finanțare care au fost sau vor fi disponibile, respectiv PNRR, AFM, POR. Contractele au fost încheiate pentru fiecare clădire în parte dintr-un singur motiv: proiectele sunt finanțate separat, decontările făcându-se individual pentru fiecare clădire, în baza documentelor justificative pentru clădirea respectivă (nefiind acceptate documente justificative care să fie aferente mai multor clădiri). Costurile aferente elaborării acestor documentații (audit energetic, expertiză tehnică, DALI) sunt cheltuieli eligibile la finanțare și astfel, bugetul local nu ar fi grevat de costul acestor documentații. Procedura de achiziție în cazul tuturor contractelor încheiate a respectat toate procedurile legale și prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Conform dispozițiilor legale, contractele cu valori mici, cum este cazul contractelor la care s-a făcut referire, se încheie prin atribuire directă, procedură ce a fost respectată cu rigurozitate în cazul tuturor contractelor încheiate. Toate aserțiunile lansate în spațiul public de deputatul Polițeanu reprezintă doar tentative grobiene de denigrare, afirmații mincinoase și denaturări ale realității. Toate aceste aspecte vor fi lămurite de către instanțele de judecată, în cel mai scurt timp.
Din păcate, observăm că încă există în peisajul politic românesc personaje care cred că ridicarea minciunii la nivel de artă, afirmațiile care nu au la bază nicio dovadă, inducerea în eroare a opiniei publice și atacurile la persoană, le pot conferi încredere sau adepți.
Există anumite personaje care gândesc și procedează cel puțin lipsit de etică si bun-simț și, în micimea lor, consideră că toți ceilalți gândesc în aceeași manieră și în orice lucru văd  de fapt o oglindire a propriilor acțiuni. Deși personajele de acest gen nu sunt demne de a fi luate în considerare și ar trebui ignorate, totuși acțiunile derapante ale acestora trebuie sancționate. În caz contrar, aceștia vor găsi natural să calomnieze pe oricine, oricând, mizând probabil pe faptul că afirmațiile făcute în spațiul online ar putea rămâne fără consecințe juridice. Calomnia, insulta sau defăimarea reprezintă fapte antisociale, iar cei care recurg la astfel de fapte reprobabile trebuie să suporte rigorile legii”, a mai menționat Bogdan Novac, primarul orașului Breaza.

2596 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raptor 31.10.2022 10:13 Alt șmecher care, prin tehnica specific avocățească, încearcă să deturneze atenția spre aspectele mai puțin importante ale subiectului, divagând mult și inept. Singura afirmație care are vreun fel de relevanță din toată această înșiruire de cuvinte este ''Conform dispozițiilor legale, contractele cu valori mici, cum este cazul contractelor la care s-a făcut referire, se încheie prin atribuire directă, procedură ce a fost respectată cu rigurozitate în cazul tuturor contractelor încheiate.'' Dumnealui însă, uită (în mod voit) să precizeze și criteriile care au stat la baza acestei atribuiri, adică încearcă să ocolească într-un mod lipsit de orice subtilitate (ceea ce mă face să cred că nici măcar ca avocat nu excelează) exact acuza care i-a fost adusă, adică ”atribuirea directă de contracte cu bani publici dinspre primarul USR din Breaza către un consilier local USR din Ploiești” Ca să concluzionez: Omul spală varză la greu!

Politică

1569 vizualizari
27 dec. 2022 07:44

PMP Câmpina își menține poziția privind pasajul subteran propus prin PUZ de primarul Alin Moldoveanu

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Partidului Mișcarea Populară, pe care îl redăm în continuare integral. Subiectul îl constituie proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care include și pasajul subteran, proiect care se va afla pe ordinea de zi a ședinței din 28 decembrie 2022 a Consiliului Local Câmpina.

2457 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

Alte stiri recente

293 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

184 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.