CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

- Actualitate -

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

Pe foarte scurt, vă reamintim că Horia Tiseanu a fost trimis în judecată în toamna anului 2017, fiind acuzat de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, toate considerate de procurorii DNA ca fiind fapte de corupție, pentru că au fost realizate în exercitarea funcției de primar. După numeroase termene, amânări, după pandemie, în toamna anului 2021, atunci când instanța urma să se pronunțe, judecătorul care se ocupa de acest dosar a fost... promovat, astfel că totul s-a reluat. Și am ajuns în februarie 2023, când instanța rămâne în pronunțare. De atunci și până acum, instanța a amânat pronunțarea de șase ori în patru luni. Următorul termen anunțat pentru pronunțarea verdictului în prima instanță este 29 iunie 2023.
Este evident că tărăgănarea nu are alt scop decât... iminenta prescriere a faptelor. Pentru fiecare dintre faptele de care este acuzat, pedeapsa maximă este de 7 ani închisoare. Conform legii, pentru astfel de pedepse, prescripția intervine în 8 ani de la producerea faptei. Fiind vorba de fapte de corupție, conform unei legi speciale, termenul de prescriere este mai mare cu jumătate din durata normală, adică, în cazul de față, termenul de prescriere este de 12 ani. Faptele de care este acuzat Horia Tiseanu datează din anul 2014, astfel că fostul primar al Câmpinei va scăpa de răspunderea în fața legii în cursul anului 2026, adică peste 3 ani. 
Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Alături de Horia Tiseanu au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Ecaterinescu - fostul director al Direcției Economice Câmpina (care a decedat pe 5 martie 2018) și Carmen Gheorghe - fostul director al Poliției Locale Câmpina, ambii pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, lui Horia Tiseanu i s-a pus poprire pe venituri pentru recuperarea sumei de aproximativ 140.000 lei, considerată prejudiciu. De asemenea, vă reamintim că, în cadrul anchetei declanșate de DNA în urma unui control al Curții de Conturi, mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, instanța pronunțând sentințe de închisoare cu suspendare în cazul lor, sentințe rămase definitive.


04 Jun 2023 17:20 2446 vizualizari


Comentarii


225 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
286 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1241 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1768 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV