S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Evenimentul de astăzi, de la Grădinița "Iulia Hasdeu", a inclus mai multe acțiuni: o mică prezentare de modă cu temă florală (costumele micuțelor "manechine" au fost realizate de profesoara de arte plastice Elena Nițu), momente artistice, o expoziție de fotografii și o expoziție de desene, ambele având tema "Eu și familia mea" (fotografiile și desenele fiind realizate pe parcursul derulării proiectului). La eveniment au fost prezenți: primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și consilierul său personal - Marian Dulă, membri ai Consiliului de Administrație de la Grădinița "Iulia Hasdeu", inspectorii școlari (specializarea educația timpurie) din cadrul ISJ Prahova - Carmen Costeleanu și Mariana Ilie, monitorul proiectului - Iulia Moise, directorul Creșei Municipale Câmpina - Liliana Anton și asistenta Mihaela Corcodel din cadrul aceleiași instituții, între Grădinița "Iulia Hasdeu" și Creșa Municipală existând o relație de parteneriat bazat pe voluntariat. De asemenea, au fost prezenți părinții copiilor de la grădiniță.
"Proiectul Meseria de părinte se învață în fiecare zi ne-a adus multe satisfacții. Ne-a arătat încă o dată cât de importantă este această meserie pe care o învățăm, practic, toată viața. Ne-a arătat că trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi prezenți și importanți în fiecare zi în viața copiilor noștri. Ne-a arătat cât este de important să vedem în fiecare zi zâmbetul și fericirea de pe chipul acestor suflete minunate. A fost un proiect la care am avut sprijin necondiționat din partea multor persoane și ne dorim ca acest proiect deosebit să devină o tradiție la grădinița noastră", a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. (video)
Proiectul 
"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" a inclus, pe lângă activitățile menționate, statistic vorbind, peste 300 de desene realizate de copii și familiile lor, 60 de fotografii, broșuri cu articole despre proiect scrise de 58 de cadre didactice de la cele aproape 20 de instituții de învățământ din alte județe, cu care Grădinița "Iulia Hasdeu" are încheiate parteneriate.

4962 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

6303 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

3 comentarii

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

4016 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

599 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1729 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton.