S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Evenimentul de astăzi, de la Grădinița "Iulia Hasdeu", a inclus mai multe acțiuni: o mică prezentare de modă cu temă florală (costumele micuțelor "manechine" au fost realizate de profesoara de arte plastice Elena Nițu), momente artistice, o expoziție de fotografii și o expoziție de desene, ambele având tema "Eu și familia mea" (fotografiile și desenele fiind realizate pe parcursul derulării proiectului). La eveniment au fost prezenți: primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și consilierul său personal - Marian Dulă, membri ai Consiliului de Administrație de la Grădinița "Iulia Hasdeu", inspectorii școlari (specializarea educația timpurie) din cadrul ISJ Prahova - Carmen Costeleanu și Mariana Ilie, monitorul proiectului - Iulia Moise, directorul Creșei Municipale Câmpina - Liliana Anton și asistenta Mihaela Corcodel din cadrul aceleiași instituții, între Grădinița "Iulia Hasdeu" și Creșa Municipală existând o relație de parteneriat bazat pe voluntariat. De asemenea, au fost prezenți părinții copiilor de la grădiniță.
"Proiectul Meseria de părinte se învață în fiecare zi ne-a adus multe satisfacții. Ne-a arătat încă o dată cât de importantă este această meserie pe care o învățăm, practic, toată viața. Ne-a arătat că trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi prezenți și importanți în fiecare zi în viața copiilor noștri. Ne-a arătat cât este de important să vedem în fiecare zi zâmbetul și fericirea de pe chipul acestor suflete minunate. A fost un proiect la care am avut sprijin necondiționat din partea multor persoane și ne dorim ca acest proiect deosebit să devină o tradiție la grădinița noastră", a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. (video)
Proiectul 
"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" a inclus, pe lângă activitățile menționate, statistic vorbind, peste 300 de desene realizate de copii și familiile lor, 60 de fotografii, broșuri cu articole despre proiect scrise de 58 de cadre didactice de la cele aproape 20 de instituții de învățământ din alte județe, cu care Grădinița "Iulia Hasdeu" are încheiate parteneriate.

5612 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3287 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4903 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4065 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2685 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.