S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Evenimentul de astăzi, de la Grădinița "Iulia Hasdeu", a inclus mai multe acțiuni: o mică prezentare de modă cu temă florală (costumele micuțelor "manechine" au fost realizate de profesoara de arte plastice Elena Nițu), momente artistice, o expoziție de fotografii și o expoziție de desene, ambele având tema "Eu și familia mea" (fotografiile și desenele fiind realizate pe parcursul derulării proiectului). La eveniment au fost prezenți: primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și consilierul său personal - Marian Dulă, membri ai Consiliului de Administrație de la Grădinița "Iulia Hasdeu", inspectorii școlari (specializarea educația timpurie) din cadrul ISJ Prahova - Carmen Costeleanu și Mariana Ilie, monitorul proiectului - Iulia Moise, directorul Creșei Municipale Câmpina - Liliana Anton și asistenta Mihaela Corcodel din cadrul aceleiași instituții, între Grădinița "Iulia Hasdeu" și Creșa Municipală existând o relație de parteneriat bazat pe voluntariat. De asemenea, au fost prezenți părinții copiilor de la grădiniță.
"Proiectul Meseria de părinte se învață în fiecare zi ne-a adus multe satisfacții. Ne-a arătat încă o dată cât de importantă este această meserie pe care o învățăm, practic, toată viața. Ne-a arătat că trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi prezenți și importanți în fiecare zi în viața copiilor noștri. Ne-a arătat cât este de important să vedem în fiecare zi zâmbetul și fericirea de pe chipul acestor suflete minunate. A fost un proiect la care am avut sprijin necondiționat din partea multor persoane și ne dorim ca acest proiect deosebit să devină o tradiție la grădinița noastră", a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. (video)
Proiectul 
"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" a inclus, pe lângă activitățile menționate, statistic vorbind, peste 300 de desene realizate de copii și familiile lor, 60 de fotografii, broșuri cu articole despre proiect scrise de 58 de cadre didactice de la cele aproape 20 de instituții de învățământ din alte județe, cu care Grădinița "Iulia Hasdeu" are încheiate parteneriate.

5167 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1044 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

2840 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.

Alte stiri recente

2094 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2090 vizualizari
17 sept. 2019 12:24

Big Band Jazz Society al Filarmonicii din Ploiești va concerta la Câmpina în cadrul Festivalului "Serbările Toamnei" 2019

Concert de excepție duminică, 22 septembrie 2019, în Parcul Regele Mihai I din municipiul Câmpina (fostul parc de la soldat). Big Band Jazz Society, formație a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, va cânta pe esplanada din parc, de la ora 18.00, evenimentul fiind inclus în programul celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei".