S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Evenimentul de astăzi, de la Grădinița "Iulia Hasdeu", a inclus mai multe acțiuni: o mică prezentare de modă cu temă florală (costumele micuțelor "manechine" au fost realizate de profesoara de arte plastice Elena Nițu), momente artistice, o expoziție de fotografii și o expoziție de desene, ambele având tema "Eu și familia mea" (fotografiile și desenele fiind realizate pe parcursul derulării proiectului). La eveniment au fost prezenți: primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și consilierul său personal - Marian Dulă, membri ai Consiliului de Administrație de la Grădinița "Iulia Hasdeu", inspectorii școlari (specializarea educația timpurie) din cadrul ISJ Prahova - Carmen Costeleanu și Mariana Ilie, monitorul proiectului - Iulia Moise, directorul Creșei Municipale Câmpina - Liliana Anton și asistenta Mihaela Corcodel din cadrul aceleiași instituții, între Grădinița "Iulia Hasdeu" și Creșa Municipală existând o relație de parteneriat bazat pe voluntariat. De asemenea, au fost prezenți părinții copiilor de la grădiniță.
"Proiectul Meseria de părinte se învață în fiecare zi ne-a adus multe satisfacții. Ne-a arătat încă o dată cât de importantă este această meserie pe care o învățăm, practic, toată viața. Ne-a arătat că trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi prezenți și importanți în fiecare zi în viața copiilor noștri. Ne-a arătat cât este de important să vedem în fiecare zi zâmbetul și fericirea de pe chipul acestor suflete minunate. A fost un proiect la care am avut sprijin necondiționat din partea multor persoane și ne dorim ca acest proiect deosebit să devină o tradiție la grădinița noastră", a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. (video)
Proiectul 
"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" a inclus, pe lângă activitățile menționate, statistic vorbind, peste 300 de desene realizate de copii și familiile lor, 60 de fotografii, broșuri cu articole despre proiect scrise de 58 de cadre didactice de la cele aproape 20 de instituții de învățământ din alte județe, cu care Grădinița "Iulia Hasdeu" are încheiate parteneriate.

6128 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

930 vizualizari
19 sept. 2020 10:08

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 19 septembrie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2413 vizualizari
18 sept. 2020 16:50

SOCERAM SA Câmpina va reconstrui și mobila casa distrusă de un incendiu, casă aparținând unei familii din Bănești

Societatea SOCERAM SA, parte a Grupului de firme NEPTUN CÂMPINA, va reconstrui casa familiei din Bănești rămasă pe drumuri din cauza unui incendiu. SOCERAM SA, producător de materiale pentru construcții, va pune la dispoziția familiei materialele pentru refacerea imobilului și se va ocupa de construcția, dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare în noua casă.

Alte stiri recente

519 vizualizari
19 sept. 2020 15:22

Parcometrele din centrul Câmpinei au devenit funcționale

”De ce nu sunt încă funcționale parcometrele din zona centrală a Câmpinei?”, am întrebat la Primăria Câmpina în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atun ci când parcometrele erau deja instalate de mai bine de o lună. ”Pentru punerea în funcțiune a parcometrelor va fi nevoie mai întâi de aprobarea unui regulament de funcționare a acestora, printr-o hotărâre a Consiliului Local”, a fost răspunsul Primăriei Câmpina.

517 vizualizari
19 sept. 2020 14:00

Circulația rutieră pe un tronson al Străzii Republicii, din Câmpina, este închisă până pe 25 septembrie

Circulația rutieră pe Strada Republicii, din zona centrală a municipiului Câmpina, se desfășoară cu dificultate de ceva vreme, din cauza lucrărilor din zonă. Acum, Primăria Câmpina a anunțat închiderea completă a circulației pe uin segment al acestei străzi, termenul pentru redeschiderea tronsului respectiv fiind 25 septembrie.