S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

Evenimentul de astăzi, de la Grădinița "Iulia Hasdeu", a inclus mai multe acțiuni: o mică prezentare de modă cu temă florală (costumele micuțelor "manechine" au fost realizate de profesoara de arte plastice Elena Nițu), momente artistice, o expoziție de fotografii și o expoziție de desene, ambele având tema "Eu și familia mea" (fotografiile și desenele fiind realizate pe parcursul derulării proiectului). La eveniment au fost prezenți: primarul municipiului Câmpina - Horia Tiseanu și consilierul său personal - Marian Dulă, membri ai Consiliului de Administrație de la Grădinița "Iulia Hasdeu", inspectorii școlari (specializarea educația timpurie) din cadrul ISJ Prahova - Carmen Costeleanu și Mariana Ilie, monitorul proiectului - Iulia Moise, directorul Creșei Municipale Câmpina - Liliana Anton și asistenta Mihaela Corcodel din cadrul aceleiași instituții, între Grădinița "Iulia Hasdeu" și Creșa Municipală existând o relație de parteneriat bazat pe voluntariat. De asemenea, au fost prezenți părinții copiilor de la grădiniță.
"Proiectul Meseria de părinte se învață în fiecare zi ne-a adus multe satisfacții. Ne-a arătat încă o dată cât de importantă este această meserie pe care o învățăm, practic, toată viața. Ne-a arătat că trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi prezenți și importanți în fiecare zi în viața copiilor noștri. Ne-a arătat cât este de important să vedem în fiecare zi zâmbetul și fericirea de pe chipul acestor suflete minunate. A fost un proiect la care am avut sprijin necondiționat din partea multor persoane și ne dorim ca acest proiect deosebit să devină o tradiție la grădinița noastră", a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. (video)
Proiectul 
"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" a inclus, pe lângă activitățile menționate, statistic vorbind, peste 300 de desene realizate de copii și familiile lor, 60 de fotografii, broșuri cu articole despre proiect scrise de 58 de cadre didactice de la cele aproape 20 de instituții de învățământ din alte județe, cu care Grădinița "Iulia Hasdeu" are încheiate parteneriate.

7221 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

734 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

533 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

204 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

597 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.