”Viața ca un labirint”, volumul de debut al câmpinencei Ioana Zaharia, a fost lansat la Biblioteca Liceului ”Energetic”

Eveniment (Categoria articolului)

Biblioteca Liceului Tehnologic ”Energetic” a găzduit vineri, 8 aprilie 2022, un eveniment de excepție - lansarea volumului de debut al Ioanei Zaharia, ”Viața ca un labirint”.

Ioana Zaharia este din Câmpina, are 26 de ani, a absolvit Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, apoi Facultatea de Limbi Străine (Engleză - Germană) din cadrul Univesității București, iar în prezent lucrează în cadrul unei corporații, în Capitală. A ales să-și lanseze volumul de debut la Biblioteca Liceului ”Energetic”, mama ei lucrând ca psiholog în cadrul acestui liceu, iar bibliotecara Silviana Mocanu primind cu bucurie să fie gazda acestui eveniment.
Ioana Zaharia le-a vorbit elevilor prezenți la eveniment despre începuturile sale, despre jurnalele care i-au găzduit primele încercări de a scrie și despre cum a apărut ideea unei cărți. Apoi, a realizat un experiment interesant, care a transformat lansarea de carte într-un eveniment interactiv: a citit prologul volumului ”Viața ca un labirint”, după care i-a îndemnat pe elevi să spună ce au înțeles, cum interpretează acel text, îndemnându-i să facă acest lucru și să dea frâu liber propriei imaginații, pentru că ”orice ați spune, nu veți greși”. A fost un moment interesant, autoarea arătându-se chiar surprinsă de unele dintre răspunsurile elevilor, interpretările găsite de copii la prologul volumului lansat vineri.
La eveniment au fost prezenți membri ai familiei autoarei, dar și educatoarea și învățătoarea ei, fiecare moment în parte fiind unul încărcat de emoție, mai ales că micuții care au venit împreună cu educatoarea Ioanei Zaharia i-au dăruit acesteia flori. De asemenea, a fost prezent și profesorul Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologic ”Energetic”, care a spus, printre altele: ”Ioana, îmi pare bine că ești aici și că ne dai prilejul să fim de față la un moment important pentru tine. Prezența cărții în mijlocul nostru e un factor care să ne bucure. Nu suntem pierduți cu toții!”

5451 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2641 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2069 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

588 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

174 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.