”Viața ca un labirint”, volumul de debut al câmpinencei Ioana Zaharia, a fost lansat la Biblioteca Liceului ”Energetic”

Eveniment (Categoria articolului)

Biblioteca Liceului Tehnologic ”Energetic” a găzduit vineri, 8 aprilie 2022, un eveniment de excepție - lansarea volumului de debut al Ioanei Zaharia, ”Viața ca un labirint”.

Ioana Zaharia este din Câmpina, are 26 de ani, a absolvit Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, apoi Facultatea de Limbi Străine (Engleză - Germană) din cadrul Univesității București, iar în prezent lucrează în cadrul unei corporații, în Capitală. A ales să-și lanseze volumul de debut la Biblioteca Liceului ”Energetic”, mama ei lucrând ca psiholog în cadrul acestui liceu, iar bibliotecara Silviana Mocanu primind cu bucurie să fie gazda acestui eveniment.
Ioana Zaharia le-a vorbit elevilor prezenți la eveniment despre începuturile sale, despre jurnalele care i-au găzduit primele încercări de a scrie și despre cum a apărut ideea unei cărți. Apoi, a realizat un experiment interesant, care a transformat lansarea de carte într-un eveniment interactiv: a citit prologul volumului ”Viața ca un labirint”, după care i-a îndemnat pe elevi să spună ce au înțeles, cum interpretează acel text, îndemnându-i să facă acest lucru și să dea frâu liber propriei imaginații, pentru că ”orice ați spune, nu veți greși”. A fost un moment interesant, autoarea arătându-se chiar surprinsă de unele dintre răspunsurile elevilor, interpretările găsite de copii la prologul volumului lansat vineri.
La eveniment au fost prezenți membri ai familiei autoarei, dar și educatoarea și învățătoarea ei, fiecare moment în parte fiind unul încărcat de emoție, mai ales că micuții care au venit împreună cu educatoarea Ioanei Zaharia i-au dăruit acesteia flori. De asemenea, a fost prezent și profesorul Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologic ”Energetic”, care a spus, printre altele: ”Ioana, îmi pare bine că ești aici și că ne dai prilejul să fim de față la un moment important pentru tine. Prezența cărții în mijlocul nostru e un factor care să ne bucure. Nu suntem pierduți cu toții!”

5332 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2204 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

1672 vizualizari
20 sept. 2023 21:51

”Pedalăm cu zâmbete”, un marș al bicicliștilor în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

Câteva zeci de bicicliști, dintre care - foarte îmbucurător - mulți copii, s-au aliniat duminică, 17 septembrie, în fața Centrului de Informare și Promovare Turistică din Câmpina pentru un marș intitulat ”Pedalăm cu zâmbete”.

Alte stiri recente

1161 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1130 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.