Rezerviștii militari din Câmpina l-au comemorat pe Aurel Vlaicu

Actualitate (Categoria articolului)

În condițiile cu totul și cu totul speciale din zilele noastre impuse de măsurile de protecție sanitară generate de pandemia de coronavirus, ziua de 13 septembrie risca să treacă neobservată, fără un omagiu adus marelui pionier al aviației române, Aurel Vlaicu. Rezerviștii militari din Câmpina au marcat printr-un scurt ceremonial acest moment. 

Comemorarea lui Aurel Vlaicu a avut loc la bustul ilustrului inginer și aviator, amplasat în fața Casei Tineretului din Câmpina. Realizat în anul 1968 de Doina Lie, bustul lui Vlaicu a fost amplasat inițial în părculețul de lângă fostul cinematograf, đar odată cu retrocedarea acelui teren s-a impus mutarea sa. Așa că bustul a fost mutat în fața Casei Tineretului, redezvelirea sa având loc în urmă cu exact 17 ani. La acțiunea organizată duminică, 13 septembrie, de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, col(r) Marian Dulă, președintele asociației, a vorbit despre personalitatea lui Vlaicu, despre realizările sale inginerești și aviatice, iar la finalul scurtului ceremonial, rezerviștii militari câmpineni au depus o coroană de flori la bustul lui Aurel Vlaicu.

3134 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1080 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1127 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

933 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

481 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.