Despre Strada Tineretului am scris în mai multe rânduri. Oamenii de aici ne-au solicitat de mai multe ori, exasperaţi de tenacitatea cu care sunt ocoliţi de administraţia locală de fiecare dată când se alocă bani pentru repararea sau modernizarea unor străzi. De această dată, la rectificarea bugetului local, care se va discuta joi, 30 august, va fi inclusă şi repararea Străzii Tineretului cu suma de 100.000 lei.
În urmă cu mai mulţi ani, pe această stradă s-a schimbat conducta de alimentare cu apă. În timpul acestei lucrări, chiar la intersecţia cu Strada Conductelor, s-a surpat un mal, iar un om a murit. Lucrarea a fost înteruptă, iar de atunci parcă s-a intrat într-o zodie nefastă pentru locuitorii de pe această stradă. De ani întregi drumul, că stradă e doar în acte, arată aşa cum se vede în imagini. Oamenii reclamă, pe bună dreptate, că în comunele din jur sunt străzi mai bune decât aceasta, în condiţiile în care ei plătesc impozite de municipiu. Mai mult, oamenilor li s-a spus de la Primăria Câmpina că vina nu este a lor, a Primăriei, existând un contract semnat în urmă cu trei ani cu firma Cast, care a câştigat procedura de achiziţie publică pentru modernizarea străzii, astfel că oamenii au fost îndreptaţi spre firma din Băneşti. Noi am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii acestei firme, dar până la momentul apariţiei acestui articol nu am primit nici un răspuns din partea lor.
În schimb, un fel de răspuns a sosit din partea Primăriei Câmpina, odată cu introducerea acestei lucrări pe lista de reparaţii finanţate de la bugetul local. Ce s-a întâmplat cu contractul cu societatea Cast? Că doar nu i-or fi minţit reprezentanţii Primăriei Câmpina pe oamenii de pe Strada Tineretului! De ce se trece de la modernizare la reparaţii? Sunt întrebări la care noi şi oamenii de pe Strada Tineretului aşteptăm răspunsuri chiar din partea primarului Horia Tiseanu la şedinţa Consiliului Local.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.