Pe 31 martie 2020, Spitalul Municipal Câmpina a fost declarat unitate-suport pentru pacienții infectați cu COVID-19. De atunci doar doi pacienți confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 au trecut prin Spitalul Municipal Câmpina, din păcate, ambii decedând din cauza boli grave pe care le aveau. În ciuda faptului că numărul pacienților cărora le este dedicat, în noile condiții, spitalul câmpinean este extrem de redus, totuși, conducerea instituției continuă seria măsurilor specifice pentru asigurarea tuturor condițiilor pentru un spital care să asigure serviciile necesare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
Două dintre cele mai recente măsuri implementate de conducerea Spitalului Municipal Câmpina ne-au fost precizate chiar de managerul unității, dr. Călin Tiu: ”Noi continuăm să ne desfășurăm activitatea în așteptarea pacienților infectați cu COVID-19. Așa cum se știe deja, a început testarea personalului și ne bucurăm că după sosirea testelor pentru primii 30 de angajați toate rezultatele sunt negative. De asemenea, zilele trecute am înlocuit corturile de triaj epidomiologic cu niște containere care au toate facilitățile - posibilitatea de racordare la energie electrică, apă, climatizare. Acestea vor asigura condiții mult mai bune pentru o perioadă mai mare de timp, atât pentru angajații Sptialului Municipal, cât și pentru pacienți”.
În paralel, conducerea acestei unități medicale așteaptă noi decizii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și dinspre Ministerul Sănătății, fiind de așteptat ca măsurile de relaxare a restricțiilor să se resimtă și în unitatea câmpineană, dorința cea mai mare a conducerii spitalului și cadrelor medicale fiind redeschiderea, fie și parțială, a Spitalului Municipal și a Ambulatoriului, astfel încât locuitorii din Câmpina și împrejurimi să poată beneficia de servicii medicale.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.