Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I

Eveniment (Categoria articolului)

26 Iunie este Ziua Drapelului Național, Tricolorul - un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de 173 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. De Ziua Drapelului, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina a avut loc un scurt ceremonial urmat de un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului.

Drapelul României a fost sfințit la Biserica ”Sf. Treime” și a fost purtat până în Parcul Regele Mihai I de un echipaj de jandarmi și polițiști, alături de părintele Răzvan Topală. Pe acordurile Imnului Național al României, Tricolorul a fost înălțat pe catarg. La ceremonial au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, consilierii locali Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, precum și mai mulți directori din cadrul Primăriei Câmpina.
Evenimentul a fost urmat de un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, solist Andrei Chelba.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia profesorului Jean Alexadre Vaillant, ulterior director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.

4561 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 27.06.2021 07:50 Cam putini consilieri locali. Unde a fost asa-zisa majoritate? Sau si acum au parasit sala da sedinta, cum au mai facut-o de cateva ori?

Eveniment

3283 vizualizari
21 iul. 2021 19:04

Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

3293 vizualizari
20 iul. 2021 21:35

Concert extraordinar al formației "Ploiești Jazz Trio" în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Concert extraordinar pentru iubitorii de jazz, pe 24 iulie 2021, de la ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina. Un concert susținut de "Ploiești Jazz Trio", adică "un trio formidabil" al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești: Sorin Zlat - la pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - la tobe.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.