Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Câmpina în Parcul Regele Mihai I

Eveniment (Categoria articolului)

26 Iunie este Ziua Drapelului Național, Tricolorul - un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de 173 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. De Ziua Drapelului, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina a avut loc un scurt ceremonial urmat de un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului.

Drapelul României a fost sfințit la Biserica ”Sf. Treime” și a fost purtat până în Parcul Regele Mihai I de un echipaj de jandarmi și polițiști, alături de părintele Răzvan Topală. Pe acordurile Imnului Național al României, Tricolorul a fost înălțat pe catarg. La ceremonial au fost prezenți primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu, consilierii locali Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran și Liviu Davidescu, precum și mai mulți directori din cadrul Primăriei Câmpina.
Evenimentul a fost urmat de un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, solist Andrei Chelba.
Tricolorul a fost adoptat ca simbol al națiunii în prima zi a victoriei Revoluției de la 1848, atunci când, pe 26 iunie, domnitorul Gheorghe Bibescu a abdicat, fiind instalat un guvern provizoriu format din revoluționari. Cu toate acestea, Tricolorul a existat din deceniul al IV-lea al secolului al XIX-lea, deci înaintea Revoluției de la 1848. Mai întâi, în 1834, domnitorul Alexandru Ghica a obținut de la otomani învoirea de a pune steag românesc corăbiilor și oștirii, iar în 1839, chiar în zona Comarnic, pe muntele Pleșuva, există mărturia profesorului Jean Alexadre Vaillant, ulterior director al Colegiului "Sf. Sava" din București, că pe 29 iulie 1839, ar fi fost arborat pentru prima oară Tricolorul. Aceasta este prima atestare documentară a arborării Tricolorului românesc.

6104 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catrinel 27.06.2021 07:50 Cam putini consilieri locali. Unde a fost asa-zisa majoritate? Sau si acum au parasit sala da sedinta, cum au mai facut-o de cateva ori?

Eveniment

1550 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2715 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.