Elevii Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina au fost în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus

Social (Categoria articolului)

Doi profesori și 11 elevi de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina au participat în Italia, în localitatea Ribera, din regiunea italiană Sicilia, la o acțiune în cadrul unui proiect Erasmus+ ”All different, all equal”.

Gazde au fost cei de la instituția școlară IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera, iar la acțiune au mai participat elevi și profesori de la celelalte instituții partenere în proiect - IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, și College ”Henri Bourillon”, din Mende - Franța.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii din cele patru țări au avut ocazia să participe la diferite activități axate pe prevenirea și rezolvarea conflictelor din mediul școlar, precum și pe promovarea incluziunii și îmbunătățirea atmosferei școlare, să socializeze, să lege noi prietenii și, totodată, să cunoască lucruri interesante din cultura și istoria orașului și împrejurimilor acestuia.
Au fost cinci zile intense în care participanții au putut să împărtășească din experiențele proprii, să creeze noi legături și să-și facă prieteni noi. Activitățile derulate au avut ca tematică rolul comunicării în rezolvarea conflictelor și problematica abandonului școlar.
Invitații au avut prilejul să guste și din preparatele specific italiene, să viziteze locuri frumoase, pline de istorie. Astfel, s-a vizitat orașul Palermo, la Palatul Parlamentului Sicilian oaspeții fiind întâmpinați de reprezentantul regiunii Agrigento, din care face parte și localitatea Ribera. De asemenea, s-a vizitat orașul Agrigento, cu Valea Templelor.
La final, toți participanții s-au declarat încântați de experiență, iar reprezentanții Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina speră ca pe unii dintre colegii lor să-i poată revedea la acțiunea organizată la Câmpina, în perioada 20-24 martie 2023, acțiune inclusă în acest proiect și co-finanțată prin Programul Erasmus al Uniunii Europene.

2417 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 30.01.2023 19:05 Cum acum 30 ani era duel gen 7 vs gen 8,acum toti o dau cu scoala centrala si ion campineanu.,gen 7 are cei mai multi copii la olimpiade dintre toate scolile generale. ..majoritatea din scoala 7 au urmat Grigorescu.
  • cosmin 30.01.2023 22:47 Buna seara! Niste copiii foarte superbi <3

Social

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.

2225 vizualizari
16 mar. 2023 07:38

O nouă campanie de donare de sânge a Asociației Roata de Foc, la Câmpina

Asociația ”Club Sportiv – Roata de Foc R. C. Câmpina” și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești organizează, în data de 18 martie 2023, campania numită ”Avem viață în sânge”, la Casa Tineretului Câmpina. Este primul eveniment de acest gen organizat în 2023, dar a 12-a oară când motocicliștii clubului câmpinean se implică într-o activitate de donare de sânge.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1876 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat.