Elevii Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina au fost în Italia, în cadrul unui proiect Erasmus

Social (Categoria articolului)

Doi profesori și 11 elevi de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina au participat în Italia, în localitatea Ribera, din regiunea italiană Sicilia, la o acțiune în cadrul unui proiect Erasmus+ ”All different, all equal”.

Gazde au fost cei de la instituția școlară IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera, iar la acțiune au mai participat elevi și profesori de la celelalte instituții partenere în proiect - IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, și College ”Henri Bourillon”, din Mende - Franța.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii din cele patru țări au avut ocazia să participe la diferite activități axate pe prevenirea și rezolvarea conflictelor din mediul școlar, precum și pe promovarea incluziunii și îmbunătățirea atmosferei școlare, să socializeze, să lege noi prietenii și, totodată, să cunoască lucruri interesante din cultura și istoria orașului și împrejurimilor acestuia.
Au fost cinci zile intense în care participanții au putut să împărtășească din experiențele proprii, să creeze noi legături și să-și facă prieteni noi. Activitățile derulate au avut ca tematică rolul comunicării în rezolvarea conflictelor și problematica abandonului școlar.
Invitații au avut prilejul să guste și din preparatele specific italiene, să viziteze locuri frumoase, pline de istorie. Astfel, s-a vizitat orașul Palermo, la Palatul Parlamentului Sicilian oaspeții fiind întâmpinați de reprezentantul regiunii Agrigento, din care face parte și localitatea Ribera. De asemenea, s-a vizitat orașul Agrigento, cu Valea Templelor.
La final, toți participanții s-au declarat încântați de experiență, iar reprezentanții Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina speră ca pe unii dintre colegii lor să-i poată revedea la acțiunea organizată la Câmpina, în perioada 20-24 martie 2023, acțiune inclusă în acest proiect și co-finanțată prin Programul Erasmus al Uniunii Europene.

2967 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 30.01.2023 19:05 Cum acum 30 ani era duel gen 7 vs gen 8,acum toti o dau cu scoala centrala si ion campineanu.,gen 7 are cei mai multi copii la olimpiade dintre toate scolile generale. ..majoritatea din scoala 7 au urmat Grigorescu.
  • cosmin 30.01.2023 22:47 Buna seara! Niste copiii foarte superbi <3

Social

1811 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1412 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

3 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.

Alte stiri recente

516 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

455 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.