Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Eveniment (Categoria articolului)

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

Un eveniment frumos în primul rând pentru faptul că reunește participanți de toate vârstele. "Cu toții vrem să transmitem acest mesaj privind respectul în trafic. Cu toții apelăm la automobiliști să înțeleagă faptul că trebuie să aibă grijă în trafic și de motocicliști și mai ales de bicicliști, pentru că și ei au voie să circule pe carosabil. Aș vrea să fac o paranteză aici și să spun în în orașul în care nu există piste pentru biciclete, noi, adulții, trebuie să fim înțelegători față de copiii care merg cu bicicletele pe trotuar. Ei nu au voie pe stradă, iar dacă nici pe trotuar nu le dăm voie, ar însemna că nu ar mai avea pe unde să meargă cu bicicleta", ne-a declarat Irinel Dumitrașcu, președintele Asociației Pro Câmpina. (video)
Ca și anul trecut și la ediția 2018 a "Marșului pe două roți" au venit motocicliști din mai multe zone ale țării (Brașov, București, Târgoviște, Constanța etc), prieteni ai băieților de la "Roata de Foc". Pentru adulți, bicicliști și motocicliști, traseul a fost mai lung, din centrul localității până la sensul giratoriu de pe Bulevardul Bălcescu, apoi pe Bulevardul Carol I - Calea Doftanei - I.H. Rădulescu - până în cartierele Muscel și Câmpinița, cu întoarcere pe Carol I până în Parcul de la Soldat. Pentru copii a fost un traseu mult mai scurt, iar ei au fost însoțiți de voluntari de la Lemet, principalul sponsor al evenimentului. Aici trebuie precizat faptul că Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" a fost unul dintre partenerii organizatorilor "Marșului pe două roți".
La finalul acțiunii a avut loc tradiționala tombolă la care au fost înscriși toți participanții. S-au oferit cinci premii de la Smart Ozone, trei vouchere de la Mițu-Chițu, trei premii de la Outdoor&Bike și marele premiu - o canapea cu două fotolii - de la societatea Lemet. Marele premiu a fost câștigat de Ciprian Valentin Gheorghe, unul dintre motocicliștii de la Clubul Happy Street Brotherhood din Câmpina.
"Marșul pe două roți" a beneficiat de sprijinul Poliției Municipale Câmpina, Poliției Locale și Jandarmeriei.

6881 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1238 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2062 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

306 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

158 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.