Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Eveniment (Categoria articolului)

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

Un eveniment frumos în primul rând pentru faptul că reunește participanți de toate vârstele. "Cu toții vrem să transmitem acest mesaj privind respectul în trafic. Cu toții apelăm la automobiliști să înțeleagă faptul că trebuie să aibă grijă în trafic și de motocicliști și mai ales de bicicliști, pentru că și ei au voie să circule pe carosabil. Aș vrea să fac o paranteză aici și să spun în în orașul în care nu există piste pentru biciclete, noi, adulții, trebuie să fim înțelegători față de copiii care merg cu bicicletele pe trotuar. Ei nu au voie pe stradă, iar dacă nici pe trotuar nu le dăm voie, ar însemna că nu ar mai avea pe unde să meargă cu bicicleta", ne-a declarat Irinel Dumitrașcu, președintele Asociației Pro Câmpina. (video)
Ca și anul trecut și la ediția 2018 a "Marșului pe două roți" au venit motocicliști din mai multe zone ale țării (Brașov, București, Târgoviște, Constanța etc), prieteni ai băieților de la "Roata de Foc". Pentru adulți, bicicliști și motocicliști, traseul a fost mai lung, din centrul localității până la sensul giratoriu de pe Bulevardul Bălcescu, apoi pe Bulevardul Carol I - Calea Doftanei - I.H. Rădulescu - până în cartierele Muscel și Câmpinița, cu întoarcere pe Carol I până în Parcul de la Soldat. Pentru copii a fost un traseu mult mai scurt, iar ei au fost însoțiți de voluntari de la Lemet, principalul sponsor al evenimentului. Aici trebuie precizat faptul că Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" a fost unul dintre partenerii organizatorilor "Marșului pe două roți".
La finalul acțiunii a avut loc tradiționala tombolă la care au fost înscriși toți participanții. S-au oferit cinci premii de la Smart Ozone, trei vouchere de la Mițu-Chițu, trei premii de la Outdoor&Bike și marele premiu - o canapea cu două fotolii - de la societatea Lemet. Marele premiu a fost câștigat de Ciprian Valentin Gheorghe, unul dintre motocicliștii de la Clubul Happy Street Brotherhood din Câmpina.
"Marșul pe două roți" a beneficiat de sprijinul Poliției Municipale Câmpina, Poliției Locale și Jandarmeriei.

6761 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3080 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4372 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

95 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

709 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.