Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Eveniment (Categoria articolului)

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

Un eveniment frumos în primul rând pentru faptul că reunește participanți de toate vârstele. "Cu toții vrem să transmitem acest mesaj privind respectul în trafic. Cu toții apelăm la automobiliști să înțeleagă faptul că trebuie să aibă grijă în trafic și de motocicliști și mai ales de bicicliști, pentru că și ei au voie să circule pe carosabil. Aș vrea să fac o paranteză aici și să spun în în orașul în care nu există piste pentru biciclete, noi, adulții, trebuie să fim înțelegători față de copiii care merg cu bicicletele pe trotuar. Ei nu au voie pe stradă, iar dacă nici pe trotuar nu le dăm voie, ar însemna că nu ar mai avea pe unde să meargă cu bicicleta", ne-a declarat Irinel Dumitrașcu, președintele Asociației Pro Câmpina. (video)
Ca și anul trecut și la ediția 2018 a "Marșului pe două roți" au venit motocicliști din mai multe zone ale țării (Brașov, București, Târgoviște, Constanța etc), prieteni ai băieților de la "Roata de Foc". Pentru adulți, bicicliști și motocicliști, traseul a fost mai lung, din centrul localității până la sensul giratoriu de pe Bulevardul Bălcescu, apoi pe Bulevardul Carol I - Calea Doftanei - I.H. Rădulescu - până în cartierele Muscel și Câmpinița, cu întoarcere pe Carol I până în Parcul de la Soldat. Pentru copii a fost un traseu mult mai scurt, iar ei au fost însoțiți de voluntari de la Lemet, principalul sponsor al evenimentului. Aici trebuie precizat faptul că Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" a fost unul dintre partenerii organizatorilor "Marșului pe două roți".
La finalul acțiunii a avut loc tradiționala tombolă la care au fost înscriși toți participanții. S-au oferit cinci premii de la Smart Ozone, trei vouchere de la Mițu-Chițu, trei premii de la Outdoor&Bike și marele premiu - o canapea cu două fotolii - de la societatea Lemet. Marele premiu a fost câștigat de Ciprian Valentin Gheorghe, unul dintre motocicliștii de la Clubul Happy Street Brotherhood din Câmpina.
"Marșul pe două roți" a beneficiat de sprijinul Poliției Municipale Câmpina, Poliției Locale și Jandarmeriei.

6325 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4074 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2630 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

24 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

53 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!