10 noiembrie 2019, ziua votului. Ziua votului valabil exprimat!

Actualitate (Categoria articolului)

Au rămas câteva ore până la începerea procesului electoral pentru alegerea președintelui României. Duminică, la ora 7.00, se deschid urnele, iar România, cea de acasă, va merge la vot. De ce este important să votăm? Putem enumera aici zeci de motive, dar două sunt esențiale - pentru că votul este un drept democratic câștigat cu greu, un drept de care părinții sau bunicii noștri nu s-au putut bucura. Ei nu aveau opțiuni, ei nu aveau candidați dintre care să aleagă, ei nu aveau nimic de spus. Noi, astăzi, avem opțiuni, avem candidați, avem ceva de spus și o putem face. Al doilea motiv - votul este important pentru viitorul democrației în această țară. Să întorci spatele actului electoral înseamnă să te întorci în epoca în care trăiai doar așa cum îți dictau alții.

Sigur, în România, votul nu este obligatoriu. Dar este necesar. Pe lângă faptul că este un act democratic, așa cum spuneam mai sus, votul este o obligație morală și o responsabilitate civică. Nu sunt vorbe goale. Prin vot, arătăm că ne pasă, că nu ne-am pierdut speranța, că nu vrem să ne regăsim în povestea cu drobul de sare. Cu dacă... și dacă... și dacă...
În fața urnei, toți suntem egali și în fața urnei noi suntem cei care alegem și noi suntem cei despre care nu se va putea spune vreodată că am fost comozi sau indiferenți. Așa că, indiferent de opțiunea politică sau personală, nu fiți comozi, nu fiți indiferenți, mergeți și votați! Un vot valabil exprimat, așa trebuie să fie votul de mâine al fiecăruia dintre noi. Valabil exprimat. Nu anulat. Să anulezi un vot este la fel de inutil ca și cum n-ai vota deloc. Anularea unui vot în semn de protest, de orice altceva, nu rezolvă nici propria nemulțumire, nici problemele din această țară. Pe buletinul acela de vot trebuie să fie un candidat la care să-ți regăsești măcar o parte din idei, trebuie să fie un candidat apropiat de ceea ce fiecare dintre noi, în felul nostru, ne-am dori să ne reprezinte, ca președinte. Un candidat perfect nu va exista niciodată, nici la noi, nici la alții. Și ei, candidații, sunt oameni ca noi toți, cu bune și rele. Deci, este imposibil să nu existe unul pe care să nu putem pune ștampila. Ideea cu alegerile este că suntem toți în aceeași barcă și nu ne putem permite acum, la 30 de ani de la revoluție, să naufragiem. Prin urmare, 10 noiembrie 2019 să fie ziua votului valabil exprimat!

1927 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2268 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Alte stiri recente

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

2262 vizualizari
13 nov. 2019 19:43

S-a găsit soluția ca HM Junior să se antreneze pe terenul sintetic de fotbal. Când se va găsi o soluție și pentru ca juniorii de la CS Câmpina să poată juca în campionat?

3 comentarii

De câțiva ani buni, Câmpina fotbalistică s-a evidențiat printr-o absență aproape totală din orice fel de competiție și printr-un conflict al orgoliilor între cluburile CS Câmpina și HM Junior Câmpina. Nu reluăm întreaga poveste cu disputele dintre cele două cluburi, la nivel de conduceri, cert este doar că, în momentul de față, am intrat într-un nou sezon fotbalistic în care echipele CS Câmpina nu joacă în nicio competiție tocmai din cauza litigiilor cu HM Junior și Asociația Județeană de Fotbal. Totuși, echipele HM Junior se antrenează acum pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, grație unei inițiative a părinților acestor copii și a unei soluții găsită împreună cu administrația locală.