10 noiembrie 2019, ziua votului. Ziua votului valabil exprimat!

Actualitate (Categoria articolului)

Au rămas câteva ore până la începerea procesului electoral pentru alegerea președintelui României. Duminică, la ora 7.00, se deschid urnele, iar România, cea de acasă, va merge la vot. De ce este important să votăm? Putem enumera aici zeci de motive, dar două sunt esențiale - pentru că votul este un drept democratic câștigat cu greu, un drept de care părinții sau bunicii noștri nu s-au putut bucura. Ei nu aveau opțiuni, ei nu aveau candidați dintre care să aleagă, ei nu aveau nimic de spus. Noi, astăzi, avem opțiuni, avem candidați, avem ceva de spus și o putem face. Al doilea motiv - votul este important pentru viitorul democrației în această țară. Să întorci spatele actului electoral înseamnă să te întorci în epoca în care trăiai doar așa cum îți dictau alții.

Sigur, în România, votul nu este obligatoriu. Dar este necesar. Pe lângă faptul că este un act democratic, așa cum spuneam mai sus, votul este o obligație morală și o responsabilitate civică. Nu sunt vorbe goale. Prin vot, arătăm că ne pasă, că nu ne-am pierdut speranța, că nu vrem să ne regăsim în povestea cu drobul de sare. Cu dacă... și dacă... și dacă...
În fața urnei, toți suntem egali și în fața urnei noi suntem cei care alegem și noi suntem cei despre care nu se va putea spune vreodată că am fost comozi sau indiferenți. Așa că, indiferent de opțiunea politică sau personală, nu fiți comozi, nu fiți indiferenți, mergeți și votați! Un vot valabil exprimat, așa trebuie să fie votul de mâine al fiecăruia dintre noi. Valabil exprimat. Nu anulat. Să anulezi un vot este la fel de inutil ca și cum n-ai vota deloc. Anularea unui vot în semn de protest, de orice altceva, nu rezolvă nici propria nemulțumire, nici problemele din această țară. Pe buletinul acela de vot trebuie să fie un candidat la care să-ți regăsești măcar o parte din idei, trebuie să fie un candidat apropiat de ceea ce fiecare dintre noi, în felul nostru, ne-am dori să ne reprezinte, ca președinte. Un candidat perfect nu va exista niciodată, nici la noi, nici la alții. Și ei, candidații, sunt oameni ca noi toți, cu bune și rele. Deci, este imposibil să nu existe unul pe care să nu putem pune ștampila. Ideea cu alegerile este că suntem toți în aceeași barcă și nu ne putem permite acum, la 30 de ani de la revoluție, să naufragiem. Prin urmare, 10 noiembrie 2019 să fie ziua votului valabil exprimat!

2388 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1791 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

4872 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2160 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1996 vizualizari
29 mai 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.