CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

O scindare fără precedent a Câmpinei, concluzia dezbaterii privind proiectul PUZ, care include și pasajul subteran

- Actualitate -

O scindare fără precedent a Câmpinei, concluzia dezbaterii privind proiectul PUZ, care include și pasajul subteran

Marea dezbatere publică, atât de așteptată de mulți, privind proiectul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru centrul municipiului Câmpina, în cadrul căruia este inclus și controversatul pasaj subteran, a confirmat o temere existentă în rândul oamenilor ceva mai echilibrați, neimplicați politic - asistăm la o scindare fără precedent a Câmpinei.

Spunem de la început că vom încerca să ne ținem departe de această dispută. Nu veți afla citind aceste rânduri nici cine are dreptate, nici cine a adus argumente mai bune, nici măcar care tabără este mai numeroasă - contestatarii sau apărătorii pasajului, practic, cheia întregii dispute.
Din păcate, a fost evident din primul moment al dezbaterii că există două tabere. Fiecare crede despre ea că este mai numeroasă, că are dreptate, că argumentele ei sunt mai valoroase, mai fezabile și crede despre ceilalți că sunt vânduți, că au interese mai mult sau mai puțin obscure în jurul pasajului. Din păcate, am auzit vorbindu-se despre ”noi” și ”voi”, uitându-se sau ignorându-se un lucru simplu: toți suntem câmpineni! Unii i-au bruiat în permanență pe ceilalți, valoarea unui argument a fost de mult prea multe ori înfrântă de voci ridicate, astfel că, per total, din păcate, au fost prea puține luări de cuvânt echilibrate, fără patimă, fără încrâncenare. Și nu poți să nu te întrebi oare ce-i mână pe unii oameni să fie atât de pătimași? De ce nu se poate purta o discuție civilizată asupra unui subiect care privește viața Câmpinei și a oamenilor săi?
O amărăciune
Am privit cu atenție și cu maximă obiectivitate dezbaterea. Au fost numeroase încercări de manipulare, dar cea mai mare amărăciune este legată de lipsa culturii dialogului. Este un semn al eleganței, al disctincției să știi să asculți, să-ți urmărești interlocutorul fără a-l întrerupe, fără a ridica vocea doar pentru ca astfel să lași impresia că argumentul tău e mai puternic.
Cu sau fără pasaj, pentru noi rămâne amărăciunea că într-un oraș care multă vreme s-a mândrit cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori, acum unii nu sunt în stare să dea dovadă de o minimă decență și să-l asculte pe celălalt chiar dacă nu este de acord cu el. 
Vom reveni mâine cu un amplu material de la dezbaterea publică și cu imagini video ale celor mai importante momente.


06 Sep 2022 22:11 3192 vizualizari


Comentarii


  • 07.09.2022 14:37 diss De apreciat poziția echidistantă a ziarului, așa și trebuie să fie.Căt despre dezbaterea asta cu strigături, previzibilă, nu mai are rost să pierdem timpul.Pasajul se va face, sau cel puțin se va începe, iar acest primar depășit din toate punctele de vedere de funcția administrativâ pe care nici nu are capacitatea de a o înțelege, așteptăm CV-ul său cu studiile de specialitate în domeniul administrație publice(???), va rămâne în memoria colectivă a unui oraș în care odată picta Nicolae Grigorescu drept”groparul” orașului. E mult sau e puțin vă las pe dvs să decideți, personal nu îmi mai pierd timpul cu licuricii ăștia ajunși în funcții de conducere ci mă voi concentra pe două aspecte : să cumpăr căt mai multe cizme de cauciuc, vor fi la mare căutare,( măcar să fac un ban😄) și să vănd casa din Cămpina .Se spune că cel mai inteligent cedează, vero?🤭
  • 07.09.2022 12:05 Ioana Visan Am fost acolo, iar oamenii chiar au avut argumente contra pasaj. Si despre dansii veti spune ca au fost adusi?
  • 07.09.2022 09:54 tim cu un numar mare de intelectuali, asta nu inseamna ca toti erau intelectuali, probabil nici macar majoritari. mai sunt si alte lucruri de facut si e nevoie de oameni diferiti din toate punctele de vedere, nu? iar daca esti intelectual nu inseamna ca nu iti poti exprima punctul de vedere, uneori mai aprins, functie de cat de mult esti ascultat. oricum ar fi, cred ca parerea oamenilor ar trebui respectata.
  • 07.09.2022 08:16 Adrian Ciocoi Conducatorul suprem - primarul e cel care a scindat clasa politica din Campina. Niciodata nu s- a mai intamplat asa ceva la Campina... A venit pe cai mari de la Poiana
  • 06.09.2022 23:33 A. Ne. SA STITI CA IN ULTIMA PERIOADA CHIAR AM URMARIT SCENA POLITICA DIN CAMPINA CARE PARE CA RENASTE. L AM URMARIT SI PE DL PRIMAR SI CU REGRET VA SPUN CA PARCA ARE O STRATEGIE . UN OM CAND VREA SA ASCUNDA CEVA O TOT DA INTRUNA CA TOTUL ESTE LEGAL, TOTUL SE RESPECTA, TOATE PROCEDURILE SUNT CORECTE, ETC. EU M-AM SATURAT DE ACEEASI PLACA TOT TIMPUL. AM FOST IN SALA SA II URMARESC CU OCHII MEI PE TOTI SI CONCLUZIA E UNA - OAMENII NU VOR PASAJ. PUNCT.
  • 06.09.2022 23:28 Cosmin Alexandru 1. Scindare fără precedent: cine este de vină? Cel care insistă, contrar părerilor câmpinenilor. 2. Cine are tabăra mai mare? Păi continuați scindarea? 99% din cei prezenți nu au vrut pasajul. 3. Prea puține luări de cuvânt echlibrate? Dacă nu au fost de acord cu insistența primarului sunt dezechilibrați? 4. Ce îi mână pe oameni? Faptul că primarul nu dă 2 lei pe opinia lor. 5. Manipulare? Întrebați-l pe primar. Este expert. 6. Dialog? Păi tu vrei să vorbești 1 oră și celorlalți le dai 4 minute? 7. Intelectualii? Da, au fost în sală și s-au opus proiectului și au desființat falsele argumente ale primarului. Vorbim despre Dan Dumitrescu, Mihai Sumbsacu, Gheorghe Tudor, Ioana Iuga, Alex Popa Tesileanu etc. Au deranjat.
  • 06.09.2022 23:25 Ionut Daca e dezbatere inseamna ca se dezbate. Sunt 2 tabere. Pro, contra cu argumente. Ce vroiati? Dar primarul ca il intrebai ceva si raspundea la altceva? Dar de faptul ca era intr o permanenta campanie electorala? Il intrebai de mere si vb de pere.
  • 06.09.2022 23:15 Corina Imbas Care 2 tabere????? 95% din oamenii din sala au argumentat de ce nu vor pasajul in aceasta forma. Ce nu se intelege???? Oamenii sunt nemultumiti de ce se insista atata cu acest pasaj
663 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
4175 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
955 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1693 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV