O scindare fără precedent a Câmpinei, concluzia dezbaterii privind proiectul PUZ, care include și pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

Marea dezbatere publică, atât de așteptată de mulți, privind proiectul de aprobare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru centrul municipiului Câmpina, în cadrul căruia este inclus și controversatul pasaj subteran, a confirmat o temere existentă în rândul oamenilor ceva mai echilibrați, neimplicați politic - asistăm la o scindare fără precedent a Câmpinei.

Spunem de la început că vom încerca să ne ținem departe de această dispută. Nu veți afla citind aceste rânduri nici cine are dreptate, nici cine a adus argumente mai bune, nici măcar care tabără este mai numeroasă - contestatarii sau apărătorii pasajului, practic, cheia întregii dispute.
Din păcate, a fost evident din primul moment al dezbaterii că există două tabere. Fiecare crede despre ea că este mai numeroasă, că are dreptate, că argumentele ei sunt mai valoroase, mai fezabile și crede despre ceilalți că sunt vânduți, că au interese mai mult sau mai puțin obscure în jurul pasajului. Din păcate, am auzit vorbindu-se despre ”noi” și ”voi”, uitându-se sau ignorându-se un lucru simplu: toți suntem câmpineni! Unii i-au bruiat în permanență pe ceilalți, valoarea unui argument a fost de mult prea multe ori înfrântă de voci ridicate, astfel că, per total, din păcate, au fost prea puține luări de cuvânt echilibrate, fără patimă, fără încrâncenare. Și nu poți să nu te întrebi oare ce-i mână pe unii oameni să fie atât de pătimași? De ce nu se poate purta o discuție civilizată asupra unui subiect care privește viața Câmpinei și a oamenilor săi?
O amărăciune
Am privit cu atenție și cu maximă obiectivitate dezbaterea. Au fost numeroase încercări de manipulare, dar cea mai mare amărăciune este legată de lipsa culturii dialogului. Este un semn al eleganței, al disctincției să știi să asculți, să-ți urmărești interlocutorul fără a-l întrerupe, fără a ridica vocea doar pentru ca astfel să lași impresia că argumentul tău e mai puternic.
Cu sau fără pasaj, pentru noi rămâne amărăciunea că într-un oraș care multă vreme s-a mândrit cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori, acum unii nu sunt în stare să dea dovadă de o minimă decență și să-l asculte pe celălalt chiar dacă nu este de acord cu el. 
Vom reveni mâine cu un amplu material de la dezbaterea publică și cu imagini video ale celor mai importante momente.

3038 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Corina Imbas 06.09.2022 23:15 Care 2 tabere????? 95% din oamenii din sala au argumentat de ce nu vor pasajul in aceasta forma. Ce nu se intelege???? Oamenii sunt nemultumiti de ce se insista atata cu acest pasaj
  • Ionut 06.09.2022 23:25 Daca e dezbatere inseamna ca se dezbate. Sunt 2 tabere. Pro, contra cu argumente. Ce vroiati? Dar primarul ca il intrebai ceva si raspundea la altceva? Dar de faptul ca era intr o permanenta campanie electorala? Il intrebai de mere si vb de pere.
  • Cosmin Alexandru 06.09.2022 23:28 1. Scindare fără precedent: cine este de vină? Cel care insistă, contrar părerilor câmpinenilor. 2. Cine are tabăra mai mare? Păi continuați scindarea? 99% din cei prezenți nu au vrut pasajul. 3. Prea puține luări de cuvânt echlibrate? Dacă nu au fost de acord cu insistența primarului sunt dezechilibrați? 4. Ce îi mână pe oameni? Faptul că primarul nu dă 2 lei pe opinia lor. 5. Manipulare? Întrebați-l pe primar. Este expert. 6. Dialog? Păi tu vrei să vorbești 1 oră și celorlalți le dai 4 minute? 7. Intelectualii? Da, au fost în sală și s-au opus proiectului și au desființat falsele argumente ale primarului. Vorbim despre Dan Dumitrescu, Mihai Sumbsacu, Gheorghe Tudor, Ioana Iuga, Alex Popa Tesileanu etc. Au deranjat.
  • A. Ne. 06.09.2022 23:33 SA STITI CA IN ULTIMA PERIOADA CHIAR AM URMARIT SCENA POLITICA DIN CAMPINA CARE PARE CA RENASTE. L AM URMARIT SI PE DL PRIMAR SI CU REGRET VA SPUN CA PARCA ARE O STRATEGIE . UN OM CAND VREA SA ASCUNDA CEVA O TOT DA INTRUNA CA TOTUL ESTE LEGAL, TOTUL SE RESPECTA, TOATE PROCEDURILE SUNT CORECTE, ETC. EU M-AM SATURAT DE ACEEASI PLACA TOT TIMPUL. AM FOST IN SALA SA II URMARESC CU OCHII MEI PE TOTI SI CONCLUZIA E UNA - OAMENII NU VOR PASAJ. PUNCT.
  • Adrian Ciocoi 07.09.2022 08:16 Conducatorul suprem - primarul e cel care a scindat clasa politica din Campina. Niciodata nu s- a mai intamplat asa ceva la Campina... A venit pe cai mari de la Poiana
  • tim 07.09.2022 09:54 cu un numar mare de intelectuali, asta nu inseamna ca toti erau intelectuali, probabil nici macar majoritari. mai sunt si alte lucruri de facut si e nevoie de oameni diferiti din toate punctele de vedere, nu? iar daca esti intelectual nu inseamna ca nu iti poti exprima punctul de vedere, uneori mai aprins, functie de cat de mult esti ascultat. oricum ar fi, cred ca parerea oamenilor ar trebui respectata.
  • Ioana Visan 07.09.2022 12:05 Am fost acolo, iar oamenii chiar au avut argumente contra pasaj. Si despre dansii veti spune ca au fost adusi?
  • diss 07.09.2022 14:37 De apreciat poziția echidistantă a ziarului, așa și trebuie să fie.Căt despre dezbaterea asta cu strigături, previzibilă, nu mai are rost să pierdem timpul.Pasajul se va face, sau cel puțin se va începe, iar acest primar depășit din toate punctele de vedere de funcția administrativâ pe care nici nu are capacitatea de a o înțelege, așteptăm CV-ul său cu studiile de specialitate în domeniul administrație publice(???), va rămâne în memoria colectivă a unui oraș în care odată picta Nicolae Grigorescu drept”groparul” orașului. E mult sau e puțin vă las pe dvs să decideți, personal nu îmi mai pierd timpul cu licuricii ăștia ajunși în funcții de conducere ci mă voi concentra pe două aspecte : să cumpăr căt mai multe cizme de cauciuc, vor fi la mare căutare,( măcar să fac un ban😄) și să vănd casa din Cămpina .Se spune că cel mai inteligent cedează, vero?🤭

Actualitate

1577 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1717 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

230 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

436 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.