1.297 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența familiilor, oficialităților locale, dar și a unor invitați din Franța și Moldova

Actualitate (Categoria articolului)

Elevii promoției noiembrie 2018 ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina au depus, vineri, 21 decembrie, jurământul militar. Mii de părinți, rude și prieteni ai proaspeților elevi, veniți din toate colțurile țării, au fost prezenți la Câmpina, la ceremonial. De asemenea, la festivitatea depunerii jurământului au participat și delegațiile unor școli de poliție din Franța și Moldova, precum și comisar șef Florian Dragnea, adjunct al inspectorului general al Poliției Române. 

718 băieți și 573 fete au jurat credință țării și profesiei de polițist. Această promoție a susținut examenul de admitere în august-septembrie 2018, a început cursurile în noiembrie și va avea ceremonia de absolvire pe 20 septembrie anul viitor. Au fost momente emoționate, atât pentru elevi, cât și pentru familiile și prietenii acestora, așa cum se întâmplă întotdeauna la astfel de ceremonii. Evenimentul desfășurat vineri la Școala de Poliție din Câmpina a inclus și alte acțiuni oficiale, pe lângă ceremonia de depunere a jurământului. La finalul discursului său, directorul instituției, comisar șef Vasile Tache, a oferit mai multor oficialități plachete de onoare marcând împlinirea a 50 de ani de la înființarea școlii, chiar în anul Centenarului Marii Uniri: comisar șef Florian Dragnea - adjunct al inspectorului general al Poliției Române; comisar șef Florin Andrei - fost cadru didactic al școlii, actualmente în Ministerul Administrației și Internelor; subprefectul Emil Drăgănescu - ca reprezentant al Prefecturii Prahova; primarul Horia Tiseanu - ca reprezentant al administrației locale.

În aceste zile, oaspeți ai Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina sunt reprezentanții a două instituții de învățământ în domeniul afacerilor interne din Franța și Moldova. Este vorba despre Școala de Poliție de la Nimes (Franța), reprezentată de directorul instituției - comisar general Gil Andreau, de brigadier șef Claire Palisse și căpitan Berangere Feral, precum și de Centrul Integrat de Pregătire pentru Aplicarea Legii al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, reprezentat de directorul Ianuș Erhan, directorul adjunct Iurie Nicolae Odagiu, directorul adjunct administrativ - Leonid Ioan Mircea Cernev, șeful Secției organizare învățământ - Sergiu Veaceslav Starodub și șeful Secției resurse umane - Andrei Grigorii Cecoltan. Conducătorii ambelor delegații au primit din partea directorului școlii câmpinene placheta de onoare, alături de celelalte oficialități.

9696 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Blidaru 22.12.2018 13:50 Pentru o corecta informare : -juramant militar sau de credinta ? -promotia noiembrie 2018 sau 2019 ? -in ce perioada a fost dl cms.sef Andrei Florin cadru didactic al scolii

Actualitate

270 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1180 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

295 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1322 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.