CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Ziua Armatei, sărbătorită în vremuri tulburi, cu gândul la zonele unde acum "vorbesc armele"

- Eveniment -

Ziua Armatei, sărbătorită în vremuri tulburi, cu gândul la zonele unde acum

Ziua de 25 Octombrie este una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt la datorie.

Din păcate, sunt vremuri tulburi, cu conflicte armate în Ucraina, în Israel și Fâșia Gaza, sunt vremuri în care pacea nu mai e doar un cuvânt frumos, ci o dorință imensă. În astfel de vremuri, Armata rămâne garantul unei vieţi trăite în pace şi libertate. La Câmpina, manifestările dedicate Zilei Armatei Române s-au desfășurat după tiparul obișnuit. A fost mai întâi salutul drapelului de luptă, urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, apoi au urmat discursurile primarului Alin Moldoveanu, subprefectului Marius Soare și colonelului (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina.
Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională din Parcul Trandafirilor din partea: Primăriei Câmpina, Prefecturii Prahova, Bazei 2 Logistică Valahia, Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliției Municipale Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MApN, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, consilierului independent Costel Filip, Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal, Partidului Verde, Spitalului Municipal, Spitalului de Psihiatrie Voila, Școlii Postliceale “Louis Pasteur”, unităților de învățământ din municipiu, Asociației Pensionarilor, societății Floricon.
La finalul festivităților a urmat momentul cel mai așteptat, parada militară, aplaudată de cei prezenți la eveniment. Au defilat, pe acordurile Fanfarei Prahova a Centrului Cultural Județean, detașamente de la Garnizoana Ploiești - Baza 2 Logistică Valahia și Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir din Breaza.


26 Oct 2023 12:06 2544 vizualizari


Comentarii






2341 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
1638 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloanele de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
2807 vizualizari 11 May 2024 21:07 Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

La Bănești, în week-end-ul 15-16 iunie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Cireșelor. 

citeste mai mult
2599 vizualizari 11 May 2024 16:25 În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

De multă vreme nu a mai fost atâta agitație pe peronul liniei 1 din Gara Câmpina. Prilejul de sâmbătă a fost deschiderea unei expoziții de machete feroviare.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV