Ziua Armatei, sărbătorită în vremuri tulburi, cu gândul la zonele unde acum "vorbesc armele"

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua de 25 Octombrie este una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, pe toţi cei care astăzi, în haină militară, sunt la datorie.

Din păcate, sunt vremuri tulburi, cu conflicte armate în Ucraina, în Israel și Fâșia Gaza, sunt vremuri în care pacea nu mai e doar un cuvânt frumos, ci o dorință imensă. În astfel de vremuri, Armata rămâne garantul unei vieţi trăite în pace şi libertate. La Câmpina, manifestările dedicate Zilei Armatei Române s-au desfășurat după tiparul obișnuit. A fost mai întâi salutul drapelului de luptă, urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, apoi au urmat discursurile primarului Alin Moldoveanu, subprefectului Marius Soare și colonelului (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Câmpina.
Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională din Parcul Trandafirilor din partea: Primăriei Câmpina, Prefecturii Prahova, Bazei 2 Logistică Valahia, Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliției Municipale Câmpina, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MApN, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI, consilierului independent Costel Filip, Partidului Social Democrat, Partidului Național Liberal, Partidului Verde, Spitalului Municipal, Spitalului de Psihiatrie Voila, Școlii Postliceale “Louis Pasteur”, unităților de învățământ din municipiu, Asociației Pensionarilor, societății Floricon.
La finalul festivităților a urmat momentul cel mai așteptat, parada militară, aplaudată de cei prezenți la eveniment. Au defilat, pe acordurile Fanfarei Prahova a Centrului Cultural Județean, detașamente de la Garnizoana Ploiești - Baza 2 Logistică Valahia și Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir din Breaza.

2426 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1661 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

1928 vizualizari
28 feb. 2024 20:35

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

2 comentarii

La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina a fost inaugurat miercuri, 28 februarie 2024, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat într-un parteneriat format din Asociația "Zi de Bine", Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.

Alte stiri recente

14 vizualizari
03 mar. 2024 08:48

Veteranul Viorel Savu, campion național la aruncarea greutății

În ziua în care Antofița Mocanu a câștigat pentru al doilea an consecutiv proba de aruncarea greutății la categoria feminin peste 40 ani, la Campionatul Național de Atletism Masters (pentru veterani), CSS ”Constantin Istrati” a mai obținut o medalie de aur prin Viorel Savu, categoria peste 60 ani, tot în proba de aruncarea greutății.

1543 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.