Litigiul dintre CS Câmpina și HM Junior a ajuns în fața instanțelor civile. Clubul municipalității a câștigat o primă bătălie

Actualitate (Categoria articolului)

Litigiul dintre Clubul Sportiv Câmpina și Clubul HM Junior Câmpina a ajuns deja în fața instanțelor civile, după ce s-a încheiat tot ceea ce înseamnă litigiu sportiv. După cum se știe, CS Câmpina nu se mai poate înscrie în nicio competiție fotbalistică din cauza datoriilor către AJF Prahova și HM Junior. Nu mai reluăm întreaga poveste, am scris despre aceste probleme la momentul respectiv. Acum, pe rolul Judecătoriei Câmpina există nu mai puțin de trei cauze între cele două părți. Într-una dintre acestea, CS Câmpina a câștigat o primă bătălie, obținând un verdict favorabil în primă instanță, dar decizia nu este definitivă.

Această primă cauză soluționată de judecători s-a referit la obligarea clubului HM Junior să achite contravaloarea folosinței terenului de sport cu gazon artificial în perioada 1 august 2017 - 24 mai 2018. După cum spuneam, CS Câmpina a câștigat în prima instanță, clubul lui Mircea Hagianu fiind obligat să achite clubului municipalității suma de 32.170 lei pentru folosința terenului cu gazon artificial de la Căminul Petrol în perioada 1 august 2017 - 24 mai 2018, adică din momentul în care HM Junior nu a dat CSC-ului a doua echipă (așa cum era înțelegerea) și până la finalizarea de drept a contractului. De asemenea, clubul lui Hagianu este obligat la plata dobânzii legale aferente acestei sume de la data de 9 noiembrie 2018 (data deschiderii acestei acțiuni civile) și până la plata efectivă a întregii sume, la care se vor adăuga 1.570 lei cheltuieli de judecată și, suplimentar, includerea în cheltuielile de judecată a onorariului avocatului CS Câmpina. Această decizie a fost pronunțată miercuri, 13 martie, și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Un alt dosar, disjuns din acesta, se referă la compensarea acestei sume cu cea pe care instanțele sportive au stabilit că trebuie să o achite clubul municipalității către clubul lui Mircea Hagianu, valoarea de bază fiind de 24.000 lei. Acest dosar are termen de judecată pe 15 mai 2019.
În fine, un alt dosar în care clubul lui Hagianu a chemat în fața instanței CS Câmpina se referă la obligarea acestuia din urmă la plata sumei stabilite de instanțele sportive, primul termen al acestui proces fiind stabilit pentru 20 martie 2019.
Dacă niciunul dintre aceste procese nu se va încheia cu o soluție definitivă până la vacanța judecătorească din această vară, vor fi șanse minime ca în viitoarea ediție de campionat CS Câmpina să poată înscrie vreo echipă. Și cum sezonul fotbalistic 2019-2020 se încheie chiar în perioada campaniei electorale de la viitoarele alegeri locale, atunci să vedem cine și mai ales cum va răspunde.

4201 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 09.04.2019 21:41 Asta e din ciclul "pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti"! Pana la urma Mircea Hagianu a fost fraier ca i-a ajutat pe cei de la primarie care ,prin comisie alea de sport,au mari "specialiști "...Noi am vrea sa stim cum ramane cu onorariile alea imense platite din banii nostri pentru avocatii angajati de primarie si care au pierdut toate procesele?

Actualitate

2239 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2240 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

55 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1122 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.