Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

Politică (Categoria articolului)

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.

La zece zile de la semnarea protocolului noii alianțe, lucrurile sunt departe de a se fi clarificat și... liniștit. Asta în condițiile în care ne aflăm în perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Liberalii câmpineni s-au simțit trădați de conducerea județeană a propriului partid, unii s-au retras de pe lista de candidați pentru Consiliul Local, iar alții s-au retras chiar din partid. Mai mult decât atât. Primarul Horia Tiseanu, care dorește să rămână pe lista pentru Consiliul Local în poziție eligibilă, țintind, se pare, fotoliul de viceprimar, nemulțumit de oferta și promisiunile lui Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, ar putea să nu obțină nici măcar atât. Pentru că, potrivit protocolului PNL-USR-PLUS, pe liste nu sunt admise persoane cu dosare penale, adică fără penali în funcții publice. Este greu de crezut că reprezentanții USR-PLUS îl vor accepta pe Horia Tiseanu pe lista de la Câmpina, în condițiile în care acesta are două dosare penale în desfășurare, pentru unul dintre ele fiind trimis în judecată și riscând o condamnare, fie ea cu executare sau suspendare. Situația este delicată și ne întrebăm dacă Dan Barna și Dacian Cioloș ar avea nevoie de un scandal la nivel național pe o candidatură din Câmpina?! Și ne mai întrebăm dacă Iulian Dumitrescu, a cărei țintă este funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, ar risca un conflict cu noii parteneri de alianță, doar pentru a-l mulțumi pe Horia Tiseanu?!
Urmărim cu interes desfășurarea evenimentelor, mai ales că se anunță lucruri interesante în perioada imediat următoare. Din informațiile noastre, chiar luni, 10 august, vor veni la Câmpina persoane din conducerea județeană a PNL pentru o discuție cu liberalii câmpineni, mai exact pentru a pune lucrurile la punct astfel încât apele să se liniștească, lista pentru Consiliul Local să fie definitivată, iar campania electorală să se desfășoare fără probleme interne.

6083 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Firiceanu cel Mare 09.08.2020 12:29 Sa isi faca partid,sau sa candideze independent daca are sange in instalatie.Ca daca organizati dezbatere nu vine ca il cunoaste lumea ii face stiti voi cine reclama,da nu gratis.Sa mearga sa joace table cu pensionarii daca nu vrea tic tac....om mai sucit si parsiv ca Tisi nu este la ora actuala la Campina,nici Pitigoi nu are sanse cu firmele prietene.Cel mai bine feriti va de combinatii daca nu vreti tic tac
  • dumy dumbo 09.08.2020 15:58 Intrebarea esentiala- Tisi free sau la racoare?Sa vedeti cat or sa il mai planga prietenii,aia care nu il.au la.mana.In.alta conjunctura dl Manea pe care nu il cunosc va mai fi consiler? In locul fostului Alde a aparut sediu Ppu...cine conduce acest partid,sper nu Chirobocea,alianta Ppu Psd Pro.Romania au candidat comun pe Moisescu? Mai apar si altii.sa candideze? Cu cat mai multi sanse mai egale de fiecare

Politică

4760 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

1 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2449 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

1037 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2200 vizualizari
17 sept. 2021 21:50

Societatea Voipan Câmpina a oferit cadouri pentru 100 de copii, la început de nou an școlar

Rechizite pentru 100 de copii din familii cu posibilități materiale reduse, acesta a fost darul societății Voipan Câmpina la începutul noului an școlar. Un dar răsplătit generos de copii, cu un zâmbet. Pentru că, până la urmă, ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unui copil?!