Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

Politică (Categoria articolului)

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.

La zece zile de la semnarea protocolului noii alianțe, lucrurile sunt departe de a se fi clarificat și... liniștit. Asta în condițiile în care ne aflăm în perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Liberalii câmpineni s-au simțit trădați de conducerea județeană a propriului partid, unii s-au retras de pe lista de candidați pentru Consiliul Local, iar alții s-au retras chiar din partid. Mai mult decât atât. Primarul Horia Tiseanu, care dorește să rămână pe lista pentru Consiliul Local în poziție eligibilă, țintind, se pare, fotoliul de viceprimar, nemulțumit de oferta și promisiunile lui Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, ar putea să nu obțină nici măcar atât. Pentru că, potrivit protocolului PNL-USR-PLUS, pe liste nu sunt admise persoane cu dosare penale, adică fără penali în funcții publice. Este greu de crezut că reprezentanții USR-PLUS îl vor accepta pe Horia Tiseanu pe lista de la Câmpina, în condițiile în care acesta are două dosare penale în desfășurare, pentru unul dintre ele fiind trimis în judecată și riscând o condamnare, fie ea cu executare sau suspendare. Situația este delicată și ne întrebăm dacă Dan Barna și Dacian Cioloș ar avea nevoie de un scandal la nivel național pe o candidatură din Câmpina?! Și ne mai întrebăm dacă Iulian Dumitrescu, a cărei țintă este funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, ar risca un conflict cu noii parteneri de alianță, doar pentru a-l mulțumi pe Horia Tiseanu?!
Urmărim cu interes desfășurarea evenimentelor, mai ales că se anunță lucruri interesante în perioada imediat următoare. Din informațiile noastre, chiar luni, 10 august, vor veni la Câmpina persoane din conducerea județeană a PNL pentru o discuție cu liberalii câmpineni, mai exact pentru a pune lucrurile la punct astfel încât apele să se liniștească, lista pentru Consiliul Local să fie definitivată, iar campania electorală să se desfășoare fără probleme interne.

5222 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Firiceanu cel Mare 09.08.2020 12:29 Sa isi faca partid,sau sa candideze independent daca are sange in instalatie.Ca daca organizati dezbatere nu vine ca il cunoaste lumea ii face stiti voi cine reclama,da nu gratis.Sa mearga sa joace table cu pensionarii daca nu vrea tic tac....om mai sucit si parsiv ca Tisi nu este la ora actuala la Campina,nici Pitigoi nu are sanse cu firmele prietene.Cel mai bine feriti va de combinatii daca nu vreti tic tac
  • dumy dumbo 09.08.2020 15:58 Intrebarea esentiala- Tisi free sau la racoare?Sa vedeti cat or sa il mai planga prietenii,aia care nu il.au la.mana.In.alta conjunctura dl Manea pe care nu il cunosc va mai fi consiler? In locul fostului Alde a aparut sediu Ppu...cine conduce acest partid,sper nu Chirobocea,alianta Ppu Psd Pro.Romania au candidat comun pe Moisescu? Mai apar si altii.sa candideze? Cu cat mai multi sanse mai egale de fiecare

Politică

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.

Alte stiri recente

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

537 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.