”7forEDU” - un program de educație prin film documentar, derulat în Câmpina de Asociația ”Fluturi albi”

Social (Categoria articolului)

Asociația ”Fluturi albi” din Câmpina a derulat, în cele cinci instituții de învățământ liceal din localitate, un proiect educațional intitulat ”7forEDU”, practic, un program de educație pentru viață prin film documentar.

Membri ai asociației, alături de profesori, psihologi și voluntari, au fost în cele cinci licee din Câmpina, unde au prezentat șapte filme documentare vizând diferite aspecte ale vieții cotidiene și atingând probleme de maxim interes - de la mediu și drepturile omului, la importanța votului și bullying. Filmele documentare prezentate au fost: ”Furia albă”, ”O capră pentru un vot”, ”Out of fashion”, ”Varză, cartofi și alți demoni”, ”Conspirația bucuriilor”, ”Mănâncă tot”, ”Dureri ascunse”.
La sediul Asociației ”Fluturi albi” am stat de vorbă cu Viorel Nedelcu, Gabriela Popa și Georgiana Fenic, oamenii implicați în derularea acestui proiect. Am discutat de la rolul asociației până la filmele documentare prezentate elevilor câmpineni, de la temele abordate în cadrul acestora și până la reacțiile foarte interesante ale elevilor după vizionarea acestor filme. (video)
De asemenea, profesorul Vasile Androne, directorul Liceului Tehnologic Mecanic, unul dintre partenerii Asociației ”Fluturi albi” în cadrul acestui proiect educațional, ne-a vorbit despre importanța acestui proiect pentru instituția pe care o conduce și reacțiile elevilor de aici. (video)
În finalul discuției noastre, Viorel Nedelcu ne-a precizat că ”asociația nu se va opri aici, vom derula alte proiecte, dar cel mai important pentru noi rămâne proiectul înființării unui after-school în incinta Școlii Gimnaziale nr. 6 din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, astfel încât să-i putem ține măcar câteva ore în plus pe copiii din familii vulnerabile mai aproape de școală și ceva mai departe de tentațiile din mediul lor familial”.

5440 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei Dănuț 21.11.2021 17:40 Felicitări!

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.