Asociația ”Fluturi albi” din Câmpina a derulat, în cele cinci instituții de învățământ liceal din localitate, un proiect educațional intitulat ”7forEDU”, practic, un program de educație pentru viață prin film documentar.
Membri ai asociației, alături de profesori, psihologi și voluntari, au fost în cele cinci licee din Câmpina, unde au prezentat șapte filme documentare vizând diferite aspecte ale vieții cotidiene și atingând probleme de maxim interes - de la mediu și drepturile omului, la importanța votului și bullying. Filmele documentare prezentate au fost: ”Furia albă”, ”O capră pentru un vot”, ”Out of fashion”, ”Varză, cartofi și alți demoni”, ”Conspirația bucuriilor”, ”Mănâncă tot”, ”Dureri ascunse”.
La sediul Asociației ”Fluturi albi” am stat de vorbă cu Viorel Nedelcu, Gabriela Popa și Georgiana Fenic, oamenii implicați în derularea acestui proiect. Am discutat de la rolul asociației până la filmele documentare prezentate elevilor câmpineni, de la temele abordate în cadrul acestora și până la reacțiile foarte interesante ale elevilor după vizionarea acestor filme. (video)
De asemenea, profesorul Vasile Androne, directorul Liceului Tehnologic Mecanic, unul dintre partenerii Asociației ”Fluturi albi” în cadrul acestui proiect educațional, ne-a vorbit despre importanța acestui proiect pentru instituția pe care o conduce și reacțiile elevilor de aici. (video)
În finalul discuției noastre, Viorel Nedelcu ne-a precizat că ”asociația nu se va opri aici, vom derula alte proiecte, dar cel mai important pentru noi rămâne proiectul înființării unui after-school în incinta Școlii Gimnaziale nr. 6 din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, astfel încât să-i putem ține măcar câteva ore în plus pe copiii din familii vulnerabile mai aproape de școală și ceva mai departe de tentațiile din mediul lor familial”.
A venit vara... E vară, e vremea grătarului... Așa că mulți amatori de astfel de mdoalități de petrecere a timpului iber sunt în căutarea de ustensile, dar și de suveniruri atât pentru ”Ea”, cât și pentru ”El”, care pot fi asociate acestei distracții. Și ce poate fi mai potrivit pentru o aniversare la grătar decât un cadou cu această tematică!
Cristina Miruna Rânceanu avea doar 21 de ani.
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.