Câmpina, sâmbătă, 27 august 2022, undeva după ora 21.00... Ultimele refrene ale concertului susținut de Mircea Vintilă pe esplanda din Parcul Regele Mihai I s-au stins... Sute de câmpineni se îndreaptă spre casele lor...
Trecând printre spectatorii acestui concert dintr-o superbă seară de vară poți auzi: ”Dragă Miruna, îți spun printre șoapte / Îmi place cămașa ta de noapte...” Mai încolo... ”Fată frumoasă, fată străină, / Diseară am să te duc / Pentru convorbiri pentru cină / La Hanul lui Manuc” De la niște tineri ceva mai gălăgioși se aude: ”Vinovații fără vină / Cer să se facă lumină!” Continuând drumul ajungem în dreptul unor oameni care se apropie de vârsta pensionării. ”Îți amintești, se înserase / Umblam pe străzi întortocheate, / Mergeam firesc până la urmă / La Lăptăria lui Enache”... Și mai departe... ”Unde te duci tu, mielule? / La pășune, domnule”...
Până la urmă aceasta este esența concertelor lui Mircea Vintilă - lumea pleacă de la întâlnirea cu artistul fredonându-i cântecele, toată lumea știe versurile. Și toți au o seară frumoasă, așa cum le-a urat Mircea Vintilă încă de la primele cuvinte, dar mai ales o amintire prețioasă.
Concertul lui Mircea Vintilă a fost al patrulea din seria ”Câmpina Summer Park Music”, după cele susținute de Ovidiu Ioncu (Kempes), formația Semnal M și, apoi, Mircea Baniciu. Această serie de concerte se va încheia sâmbătă, 3 septembrie, ora 20.00, cu un concert ”Ducu Bertzi și prietenii”.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.
Aglomerație, gălăgie, sute de buchete de flori, mașini parcate, altele care nu mai aveau unde parca... dar și emoții și bucurii, cam astfel ar putea fi sintetizată prima zi a noului an de învățământ la Școala Centrală Câmpina.
”Orizonturi europene” este numele Taberei internaționale de pictură, care se desfășoară la Balcic, în Bulgaria, în perioada 3-12 septembrie 2024.
La Editura Militară a văzut lumina tiparului o carte foarte interesantă - "Câmpina și câmpinenii în război (1941-1945)", scrisă de col. (r) Marian Dulă, președintele Asociației "Cultul Eroilor" - Filiala Câmpina.