Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Actualitate (Categoria articolului)

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.

După cum știți, ulterior a fost reluată licitația, s-a încheiat contractul cu firma câștigătoare (Kato Service SRL Ploiești), valoarea totală a contractului fiind de 35.623.125,88 lei, fără TVA, din care aproximativ 21.000.000 lei pentru sectorul Câmpina, iar diferența pentru lucrările de la Bănești și Vălenii de Munte. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la 6 iunie 2019, iar pe 26 iulie 2019, antreprenorul a început treaba în șantier, cu lucrări pregătitoare și recepția conductei de canalizare reabilitată pe Bulevardul Carol I, în lungime de 260 metri. Lucrările efective, pe teren, au început din 14 octombrie 2019, cu tronsonul din Bulevardul Carol I, cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și intersecția cu Strada Golești. S-a mai lucrat apoi în intersecția ABC din centrul municipiului, pe Strada Mihail Kogălniceanu și pe Strada Republicii. Din 5 mai 2020 au început lucrările pe Calea Doftanei, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu B.P. Hasdeu și Tudor Vladimirescu. Aici se lucrează și în prezent la extinderea rețelei de canalizare. O altă echipă de la Kato continuă intervenția pe Strada Republicii, iar o altă echipă lucrează la introducerea canalizării pe străzile Lt. Erou Oprescu Adrian și pe Aleea Salcâmului.
Termenul de finalizare a tuturor lucrărilor de canalizare din Câmpina era, inițial, 
25 februarie 2021, dar, după cum ne-au precizat reprezentanții HidroPrahova, acest termen a fost prelungit cu două luni (25 aprilie 2021) la solicitarea constructorului, motivul invocat fiind restrângerea activității pe perioada stării de urgență decretată ca urmare a epidemiei de coronavirus. Totuși, este greu de crezut că acest termen va putea fi respectat având în vedere numărul mare de străzi pe care trebuie să se intervină, având în vedere și complexitatea unor intervenții, din cauza numeroaselor conducte din subteran, având în vedere și ritmul nu foarte satisfăcător, uneori, în care se lucrează. Dacă până la finalul acestui an se reușește finalizarea lucrărilor de canalizare de pe Calea Doftanei, chiar ar fi un lucru extraordinar, Calea Doftanei fiind o stradă dificilă, cu multe rețele subterane. Iar aici, pe Calea Doftanei, trebuie reabilitată canalizarea pe 674 metri și introdusă canalizare pe 2.089 metri.

3365 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

22 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

2698 vizualizari
08 iul. 2020 10:44

Două accidente în decurs de numai câteva ore pe DN1, zona Băicoi. Trei persoane au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Băicoi, în decurs de numai câteva ore au avut loc două accidente rutiere, în urma cărora trei persoane au ajuns spital.

Alte stiri recente

369 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

786 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.