CONTACT

Ce învățăm la Câmpina din furtuna de vineri dimineață?

- Actualitate -

Ce învățăm la Câmpina din furtuna de vineri dimineață?

Vineri dimineață, începând cu ora 2.30 și până spre ora 5, în zona Câmpina a fost furtună puternică. O furtună precedată de anunțul meteorologilor privind instituirea codului portocaliu de vreme severă. Cod urmat de un mesaj RO-ALERT, după ce trecuse prima parte a furtunii. Efectele acesteia au fost foarte puternic resimțite atât la Câmpina, cât și în localitățile limitrofe, iar în ciuda intervenției autorităților, efectele se mai resimțeau și la mai bine de 24 de ore de la producerea furtunii. Bun, acum încercăm să vedem ce învățăm - și aici ne referim la autorități - din furtuna de vineri dimineață, pentru ca efectele unei viitoare iminente furtuni similare să nu mai aibă asemenea proporții?

Toate autoritățile implicate au fost net depășite de volumul necesar de intervenție, demonstrându-și ineficacitatea în fața forțelor naturii. Probabil că cele mai mari probleme le-au avut cei de la Electrica. Este adevărat că au fost și foarte multe puncte în care au fost nevoite să intervină echipele de la Electrica, dar considerăm inadmisibil ca până la ora 11.00 a zilei de vineri, deci la mai mult de opt ore de la începerea furtunii, tu, Electrica să ai o singură echipă de intervenție la nivelul întregului județ Prahova!
Apoi, după ora 11.00, au fost raportate nu mai puțin de 24 de echipe de intervenție, dar dacă numărul acestora ar fi fost mai mare din jurul orei 5, când s-a cam oprit furtuna peste tot, pagubele erau cu mult diminuate. În Câmpina și, foarte probabil, în multe alte localități, oamenii au fost nevoiți să-și arunce mare parte a mâncării și alimentelor din frigidere. Cine le plătește acestor oameni paguba? 
Sunt situații și mai grave, în care oamenii țin în frigidere insulina, fiind dependenți de tratamentul cu aceasta. În lipsa energiei electrice pe o perioadă de peste 24 ore sau chiar mai lungă, insulina nu mai poate fi folosită. Cine le plătește acestor oameni insulina pe care au fost nevoiți să o arunce? Fără să mai vorbim că poate chiar le-a fost pusă viața în pericol...
Oprirea alimentării cu energie electrică a dus și la oprirea apei, stațiile de pompare, care funcționează pe bază de energie electrică, oprindu-se până la remedierea avariilor pe rețeaua electrică. Oare pentru operatorul HidroPrahova este chiar atât de greu să facă o investiție care să asigure generoatoare pentru toate stațiile de pompare, astfel încât furnizarea apei să nu mai fie condiționată de alimentarea cu energie electrică din rețea?
În fine, dar nu în utlimul rând, în Câmpina au căzut mulți copaci - copaci mari, efectiv smulși din rădăcină care au provocat în cele mai multe cazuri alte pagube - ruperea unor fire, deterioarea gardurilor sau a unor clădiri. Chiar este atât de greu pentru administrația locală să aibă o evidență a copacilor de pe domeniul public, periodic aceștia să fie toaletați, verificați, iar cei care reprezintă un pericol să fie tăiați? Din păcate, doar se discută foarte mult, se pasează răspunderea de colo-colo, iar când apar astfel de furtuni, asistăm neputincioși la dezastru.
Dacă toate acestea s-au întâmplat, până la urmă, doar după o furtună de vară, să ne punem întrebarea la ce să ne așteptăm după un cod roșu de vreme severă, după un cutremur sau vreo altă calamitate?!


15 Jul 2023 13:56 3752 vizualizari


Comentarii






  • 19.07.2023 13:43 Alexandru Personal am sesizat atât primăria cât și poliția locală de problema copacilor și necesitatea de toaletare. De nenumărate ori, și-n 2020 încoace…. NIMIC! NU s-a făcut nimic. Suntem prea preocupați sa intram in manualul de istorie cu un pasaj subteran in loc sa ne preocupăm de serviciile de baza. Știți ca exista un panou cum ca pe fonduri europene se modernizează sistemul de iluminat etc, cu termen limita de Februarie 2022. Suntem in 2023, panoul îl vedem, rezultatele nu. Ce ne mira?!
  • 16.07.2023 13:35 Cristina Vai de noi, că de voi nu ne pasa că o duceți bine!!!!! Ni s-a stricat mâncarea, am trei copii, nu am putut să le mai dau nimic din frigider, am aruncat totul, cine plătește, tot noi????????? Cine e vinovat??????? Dacă eram noi în locul vostru sau să provocam noi vreun prejudiciu de orice fel eram săltați cu poliția și plăteam cu vârf și îndesat, nu??!?????? Rușine să vă fie, să ni se plătească toate pagubele, avem aceleași drepturi ca orice prejudiciat, nu?????????
  • 15.07.2023 21:34 Miha Toată lumea ocupata cu pasajul.
  • 15.07.2023 14:31 Duta Niculae Încă o dată s-a demonstrat că înstrăinarea unor societăți strategice precum electrică,hidro,distribuția de gaze,transportul,etc.,etc.,sunt in detrimentul populației,aceste”căpușe”care au pus mâna pe aceste societăți nu au făcut altceva decât să profite și să se îmbogățească,mărind prețurile,fără investiții(90%din infrastructură este făcută pe banii populației înainte de’90),ei doar profitând de prostirea poporului. Ar fi multe de spus pe această temă dar nu este locul nici momentul,putem doar constata că populația este tratată “ca un nimeni”!?!!
1890 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2003 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2220 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2059 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV