Veste proastă de la Primăria Câmpina: Strada Dealului NU va fi asfaltată!

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, consilierul local Adrian Dochia a readus în atenția colegilor săi și reprezentanților Primăriei situația dezastruoasă a Străzii Dealului, cea despre care noi scriem de mai bine de un an. Este una dintre străzile lăsate de izbeliște după finalizarea lucrărilor de canalizare. O stradă care, pe alocuri, efectiv se rupe în două.

„Eu am răspuns în campania electorală de zona respectivă, am fost acolo de mai multe ori, chiar și recent. Oamenii ne întreabă ce facem cu strada lor, pentru că în scurt timp chiar va deveni impracticabilă. Locuitorii au trimis memorii inclusiv la Primărie, dar nu au primit răspuns. Eu sunt convins că ştim cu toţii situaţia acestei străzi. Întrebarea este ce facem pentru a rezolva această problemă înainte ca situația să devină și mai gravă?”, a spus consilierul Adrian Dochia. 
Răspunsul primarului Horia Tiseanu nu poate reprezenta în niciun caz o veste bună, din contra: „Dacă am interveni pe Strada Dealului, atunci am risca să avem o lucrare cu dublă finanţare, ceea ce este ilegal. Reparaţiile pe Strada Dealului, după lucrarea de canalizare, trebuie realizate de HidroPrahova. Din păcate, după cum se ştie, există o problemă din cauza rezilierii contractului de către firma executantă, dar directorul HiroPrahova, Adrian Semcu, a afirmat că în luna septembrie a acestui an va fi organizată o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor de canalizare, inclusiv la Câmpina, precum şi pentru aducerea carosabilului la stadiul iniţial în urma acestor lucrări. Aşa că, în aceste condiţii, nu asfaltăm Strada Dealului pentru că eu vreau să dorm pe perna mea! Singura intervenţie pe care am putea-o face ar fi să încercăm să mai aducem nişte pietriş sau balastru cu care să completăm locurile unde apa a creat șanțuri”. 

Prin urmare, locuitorii de pe Dealului mai au destul de așteptat până când strada lor va fi reabilitată. Noi avem, totuși, un semn de întrebare în privința problemei legate de dubla finanțare, pe care a menționat-o primarul Horia Tiseanu. Înțelegem la ce s-a referit. Primăria nu poate plăti o lucrare inclusă în contractul dintre HidroPrahova și un constructor. Practic, după introducerea canalizării, firma executantă avea obligația să repare și strada, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, acel contract nu mai există, a fost reziliat de Cast Bănești. Da, va exista altul după ce HidroPrahova va organiza o nouă licitație și va veni o altă firmă să continue lucrările. Dar în momentul de față noi nu credem că se pune problema unei duble finanțări de vreme ce nu mai există niciun contract pentru executarea acestei lucrări.

6747 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • virgil iohan 01.09.2016 15:15 Cei au votat in schimbul unor promisiuni mincinoase, asteapta solutii si rezolvari nu tiganie in Consiliu,trebuiau sa discute in sediul lor nu public se stie clar ce mizerie a facut Hidro P.si cum se minunau cei din Primarie de executie sau D-l Consilier a fost pe LUNA si parasutat in CAMPANIA MINCINOASA, de ce nu se intereseaza daca se poate trece la executie si plati de la buget ,doar Tiseanu are legislatia incuiata in Primarie ?sau e mai usor sa iesi public, te speli pe maini si dai vina pe altul si altfel te scuzi de INCOMPETENTA.
  • mitica 30.08.2018 17:32 Nu este bani....
  • DRAGOMIR STEFAN 21.12.2018 13:01 LASATI-O ASA PANA SE VA DUCE CU TOTUL IN CALEA DOFTANEI.

Actualitate

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.