Veste proastă de la Primăria Câmpina: Strada Dealului NU va fi asfaltată!

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, consilierul local Adrian Dochia a readus în atenția colegilor săi și reprezentanților Primăriei situația dezastruoasă a Străzii Dealului, cea despre care noi scriem de mai bine de un an. Este una dintre străzile lăsate de izbeliște după finalizarea lucrărilor de canalizare. O stradă care, pe alocuri, efectiv se rupe în două.

„Eu am răspuns în campania electorală de zona respectivă, am fost acolo de mai multe ori, chiar și recent. Oamenii ne întreabă ce facem cu strada lor, pentru că în scurt timp chiar va deveni impracticabilă. Locuitorii au trimis memorii inclusiv la Primărie, dar nu au primit răspuns. Eu sunt convins că ştim cu toţii situaţia acestei străzi. Întrebarea este ce facem pentru a rezolva această problemă înainte ca situația să devină și mai gravă?”, a spus consilierul Adrian Dochia. 
Răspunsul primarului Horia Tiseanu nu poate reprezenta în niciun caz o veste bună, din contra: „Dacă am interveni pe Strada Dealului, atunci am risca să avem o lucrare cu dublă finanţare, ceea ce este ilegal. Reparaţiile pe Strada Dealului, după lucrarea de canalizare, trebuie realizate de HidroPrahova. Din păcate, după cum se ştie, există o problemă din cauza rezilierii contractului de către firma executantă, dar directorul HiroPrahova, Adrian Semcu, a afirmat că în luna septembrie a acestui an va fi organizată o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor de canalizare, inclusiv la Câmpina, precum şi pentru aducerea carosabilului la stadiul iniţial în urma acestor lucrări. Aşa că, în aceste condiţii, nu asfaltăm Strada Dealului pentru că eu vreau să dorm pe perna mea! Singura intervenţie pe care am putea-o face ar fi să încercăm să mai aducem nişte pietriş sau balastru cu care să completăm locurile unde apa a creat șanțuri”. 

Prin urmare, locuitorii de pe Dealului mai au destul de așteptat până când strada lor va fi reabilitată. Noi avem, totuși, un semn de întrebare în privința problemei legate de dubla finanțare, pe care a menționat-o primarul Horia Tiseanu. Înțelegem la ce s-a referit. Primăria nu poate plăti o lucrare inclusă în contractul dintre HidroPrahova și un constructor. Practic, după introducerea canalizării, firma executantă avea obligația să repare și strada, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, acel contract nu mai există, a fost reziliat de Cast Bănești. Da, va exista altul după ce HidroPrahova va organiza o nouă licitație și va veni o altă firmă să continue lucrările. Dar în momentul de față noi nu credem că se pune problema unei duble finanțări de vreme ce nu mai există niciun contract pentru executarea acestei lucrări.

7000 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • virgil iohan 01.09.2016 15:15 Cei au votat in schimbul unor promisiuni mincinoase, asteapta solutii si rezolvari nu tiganie in Consiliu,trebuiau sa discute in sediul lor nu public se stie clar ce mizerie a facut Hidro P.si cum se minunau cei din Primarie de executie sau D-l Consilier a fost pe LUNA si parasutat in CAMPANIA MINCINOASA, de ce nu se intereseaza daca se poate trece la executie si plati de la buget ,doar Tiseanu are legislatia incuiata in Primarie ?sau e mai usor sa iesi public, te speli pe maini si dai vina pe altul si altfel te scuzi de INCOMPETENTA.
  • mitica 30.08.2018 17:32 Nu este bani....
  • DRAGOMIR STEFAN 21.12.2018 13:01 LASATI-O ASA PANA SE VA DUCE CU TOTUL IN CALEA DOFTANEI.

Actualitate

2188 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2184 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1013 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

212 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.