CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consiliul Local poate scuti populația de la taxa pe apa de ploaie. Dacă se vrea și dacă bugetul local permite...

- Actualitate -

Consiliul Local poate scuti populația de la taxa pe apa de ploaie. Dacă se vrea și dacă bugetul local permite...

În Monitorul Oficial a fost publicată, zilele trecute, Legea 215/2018 pentru modificarea și completarea Legii 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare. Noutatea pe care o aduce acest act normativ este aceea că administrațiile locale îi pot scuti pe cetățeni de la plata taxei pe apa de ploaie.

Potrivit alineatului 24 introdus la articolul 31, "autoritățile deliberative ale unităților administrativ teritoriale pot adopta hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale (apele de canalizare care provin din precipitații atmosferice) cu suportarea de la bugetul local, în limita disponibilităților și a sumelor alocate cu această destinație".
"Una din problemele stringente cu care se confruntă beneficiarii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare este cea a felului în care este calculată factura la apă şi canalizare pentru utilizatorii casnici. Astfel, aceştia trebuie să plătească şi apa meteorică (pluvială). În prezent, taxa este plătită de către consumatorii casnici, aceştia fiind taxaţi indiferent dacă plouă, ninge sau este secetă", se menționează în expunerea de motive a proiectului de lege aprobat de Parlament și apoi promulgat de președintele țării.

Taxa pe apa de ploaie este plătită de populația care beneficiază de canalizare. Cantitatea de apă facturată de către HidroPrahova pentru toți utilizatorii din aria de operare este de 0,2/mc/mp/an, cantitate care se împarte în 12 tranșe și se facturează lunar pentru a preîntâmpina fluctuațiile mari ale volumelor de apă în funcție de regimul precipitațiilor. Rezultă, astfel, o cantitate lunară de 16,7 litri/mp/lună, care corespunde unor coeficienți minimi de scurgere, cantitate prevăzută și în contractul de furnizare/prestare a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare.
"SC HidroPrahova SA aplică aceeași cantitate tuturor utilizatorilor, indiferent de regimul pluviometric al zonei în care se află aceștia, pentru a nu crea discriminare între utilizatori, având în vedere faptul că practică un preț unic pentru apa potabilă furnizată și un preț unic pentru apa uzată preluată în canalizare", precizează operatorul de apă și canal HidroPrahova.
Odată cu modificarea Legii privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, practic se lasă la latitudinea administrațiilor locale scutirea cetățenilor de la plata taxei pe apa de ploaie și preluarea acestei cheltuieli la bugetul local. Acum, în cazul Câmpinei, depinde de Consiliul Local dacă vrea și poate să aprobe o astfel de hotărâre, dacă se face o analiză pentru a se vedea ce ar însemna preluarea acestei cheltuieli la bugetul localității, dacă sunt bani pentru asta.


07 Aug 2018 10:20 4722 vizualizari


Comentarii


  • 31.08.2018 16:06 Diss Nu se vrea si nu se poate!Punct!
141 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
3420 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială, care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
706 vizualizari 24 Jun 2024 15:28 Consilierii câmpineni vor vota peste 100.000 lei pentru expertizarea tehnică a Căminului Petrol

Consilierii câmpineni vor vota peste 100.000 lei pentru expertizarea tehnică a Căminului Petrol

Consiliul Local Câmpina se întrunește în ședință ordinară miercuri, 26 iunie, de la ora 17.00.

citeste mai mult
689 vizualizari 24 Jun 2024 15:04 Marți, 25 iunie, începe examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a

Marți, 25 iunie, începe examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a

Începând de marți, 25 iunie 2024, elevii claselor a VIII-a vor susține primul examen important din viața lor - Evalaurea Națională.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV