Ne-a părăsit pentru totdeauna Jenica Tabacu, directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" Câmpina

Social (Categoria articolului)

O veste incredibilă ne-a cutremurat, în această seară. O veste dureroasă, pe care nu am crezut-o, nu am vrut să o credem, am refuzat să o acceptăm, dar care s-a dovedit a fi adevărată. Jenica Tabacu nu mai este. Femeia aceea puternică, de neclintit, a ales să plece în lumea de dincolo. Câmpina pierde unul dintre cei mai valoroși oameni de cultură, iar noi pierdem un prieten drag, pe care l-am admirat și prețuit enorm. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

În vara acestui an, Jenica Tabacu a împlinit 50 de ani de viață și 20 de ani de când se afla la conducerea Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu". Aici, la muzeu, se află munca și sufletul Jenicăi Tabacu, pasiunea ei extraordinară pentru meseria pe care o avea, pentru viața și opera Hasdeilor. Aici, la Castel, Jenica Tabacu a ars ca o flacără și a făcut din acest muzeu cea mai importantă instituție de cultură a Câmpinei. Era cercetător științific, doctor în filologie, un om dedicat muncii sale, un om care se implica trup și suflet în evenimentele pe care le organiza la Castel, un om care nu lăsa nimic la voia întâmplării. Un om inteligent, talentat și puternic.
Ne este greu, foarte greu, acum, să vorbim despre Jenica Tabacu la trecut. Mulți dintre noi, cei care am cunoscut-o și prețuit-o, o vom păstra mereu în suflet și în gând. Dumnezeu să o ierte și să-i lumineze ultimul drum!

22751 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NICORESCU ADRIANA-CORINA 21.12.2018 21:03 SINCERE CONDOLEANTE!
  • Mihaela Stanica 21.12.2018 21:45 Dumnezeu s o ierte mă Si sincer condoleanțe
  • Emanuel Balaban 21.12.2018 21:48 Sunt sigur ca nu ne a parasit pentru totdeauna, dansa este si va fi cu siguranta tot acolo...la castel mereu.
  • Rodica Apostol 22.12.2018 09:09 O veste cutremuratoare ! Cu sufletul va fi la Castel , alături de spiritul Iuliei Hașdeu. Dumnezeu să o odihnească în pace !
  • PE trecut iulian 22.12.2018 10:20 Dumnezeu sa o odihnească în pace și sincere condoleanțe!
  • Florin Poenaru 22.12.2018 19:07 Fi binecuvântat, suflet drag și frumos. Ai lăsat în urma ta un gol imens, care nu va putea fi umplut vreodată. Poate, acolo....., unde ai decis sa pleci, o fi mai bine! Dumnezeu sa te odihnească, în pace!
  • Ionelia keska 22.12.2018 20:00 Dzeu sa i lumineze calea si sa o odihnească în pace! Mare pierdere pentru noi!!!😢😢😢😢😢
  • LUCIANSCHI RĂZVAN ALEXANDRU 22.12.2018 21:08 DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE !

Social

3851 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2488 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2804 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.