Un tânăr din Brebu s-a ales cu dosar penal pentru că s-a folosit de un cod QR de vaccinare al altei persoane

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul zilei de sâmbătă, polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Astfel, în cadrul acestei acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bușteni au identificat, în incinta unei societăți comerciale din stațiune, un bărbat în vârstă de 28 ani, din comuna Brebu, care a prezentat un cod QR, în vederea dovedirii faptului că este vaccinat cu schema completă de vaccinare, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu-i aparține. Bărbatul a declarat faptul că a utilizat certificatul de vaccinare al unui prieten pentru a intra în unitatea respectivă, pentru a servi masa. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.
La activitățile desfășurate în municipiile Ploiești și Câmpina, dar și în localitățile limitrofe, au participat peste 150 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și de investigare a criminalității economice, precum și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova. Astfel, au fost legitimate peste 1.300 de persoane, au fost controlate peste 800 de autovehicule, totodată fiind verificate și 138 de societăți comerciale.
În urma activităților, au fost aplicate în total 430 de sancțiuni contravenționale, din care: 268 conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice; 131 conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 31 conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 90.000 de lei. Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare retrase, a informat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

(Sursa foto - IJP Prahova)

5838 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.