Cine va administra, din vară, bazinul de înot din Câmpina?

Social (Categoria articolului)

Anul acesta, pe 1 iulie, expiră contractul pe care municipalitatea câmpineană l-a încheiat cu firma Gercom Business pentru administrarea bazinului de înot didactic. Ce se va întâmpla mai departe? Nu se știe, deocamdată. Administraţia locală are trei soluții la dispoziție și în câteva luni va trebui să decidă cine și cum se va ocupa de bazinul de înot.

Discuţia despre bazinul de înot a fost deschisă de consilierul Daniel Ioniţă, la ședința de joi seară a CL Câmpina, atunci când a fost aprobată organigrama Primăriei și instituțiilor din subordine. Ioniță le-a reamintit colegilor săi o discuție mai veche legată de preluarea bazinului de către noul Club Sportiv înființat de administrația locală. „Dacă rămâne valabilă discuţia de la înfiinţarea Clubului Sportiv, nu ar trebui să prevedem în organigramă mai multe posturi pentru club, astfel încât să putem prelua în bune condiţii bazinul şi apoi activitatea să se poată desfășura fără probleme?”, a întrebat Daniel Ioniță. 
Răspunsul a venit din partea primarului Horia Tiseanu: „Nu s-a luat nici o decizie privind modul de administrare în viitor a acestui bazin. Chiar vă rog să veniţi cu idei, cu propuneri, să luăm o decizie din timp. În momentul de faţă, avem trei variante: prelungirea prin act adițional a contractului cu actualul administrator al bazinului, organizarea unei noi licitaţii pentru găsirea unui alt administrator sau preluarea bazinului de către Clubul Sportiv creat de Consiliul Local”. 
Situaţia este, însă, mai delicată decât pare la prima vedere și asta în special din cauza perioadei electorale care urmează. Nu se știe cum vor sta lucrurile după alegerile din 5 iunie, cine va conduce urbea și care va fi componența politică a noului Consiliu Local. Este foarte posibil ca dorințele actualilor consilieri să nu se potrivească deloc cu cele ale viitorilor aleși locali. Dar o decizie tot va trebui luată și asta nu pe ultima sută de metri și nici în funcție de interese electorale.

8497 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 31.01.2016 15:37 Cronica unui eșec anunțat! Nu s-au gândit, nu au analizat. Așa, o variantă, că tot au modificat organigrama: Bazinul trecea la Clubul sportiv - în organigrama clubului erau băgate posturile necesare pentru administrarea bazinului - clubul devenea direcție - automat era condus de un director în loc de șef serviciu - salariul mai mare atrăgea competiție la angajare - performanță în administrare. Simplu, nu? Dar este mai ușor să faci lucrurile după ureche.
  • Ion Dandoaselea 02.02.2016 11:56 Sa facem o scurta recapitulatie : cu cinci ani, in urma in urma unui simulacru de licitatie firma Gercom Business a fost aleasa sa administreze bazinul din Campina. Acum, contractul expirand se pune problema ce se va intampla in continuare. Analizand cele de mai sus eu as vedea cam asa : 1. Avem Club Sportiv. Desi personal nu-I vad vreun viitor glorios si nici nu am incredere in activitatea acestuia mi s-ar parea normal sa preia si activele primariei aflate la acest capitol. Iar cum le va gestiona este sarcina autoritatilor si a campinenilor sa verifice. 2. O noua licitatie. Cred ca este cea mai buna varianta. De data aceasta o licitatie transparenta, in deplin respect al OUG 34 care sa aduca pe cineva interestat de o mai buna administrare a acestui obiectiv. 3. Prelungire prin act additional a contractului cu actualul administrator. O vad ca pe prima optiune declarata a primarului inca in functie. Probabil ca este un bun obicei al acestei firme sa mearga doar pe intelegeri sau negocieri directe : citesc in gazetele ultimelor zile ca este implicata in escrocheria cu terenuri de la Ciuperceasca, imi aduc aminte de reparatiile de la scolile si spitalele din Campina, toate in legatura cu un fost deputat si un actual primar. Asa ca inca un capat de acuzare din ciclul abuz in serviciu nu m-ar mira prea tare. Dar este bine ca domnul Ionita a ridicat problema, asteptam urmari. Sau o fi deschis cumva vreo cutie a Pandorei ?

Social

2352 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2629 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.

Alte stiri recente

1655 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1910 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.