Circulația pe DJ 214, între Brebu și Pietriceaua, a fost reluată, după realizarea unor lucrări de ocolire a zonei afectate de alunecarea de teren

Actualitate (Categoria articolului)

Ce nu s-a făcut luni la rând, iată că s-a reușit în trei zile. Dovadă că, atunci când se dorește cu adevărat rezolvarea unei probleme, fie ea legată și de infrastructură, se poate. Pe 15 decembrie 2020, Consiliul Județean Prahova a alocat 534.400 lei pentru realizarea unei variante ocolitoare la DJ 214, între Brebu și Pietriceaua. Variantă ocolitoare în sensul unei porțiuni de drum care să ocolească punctul "Râpa lui Vlad", unde s-a produs alunecarea de teren din cauza căreia circulația a fost blocată. Pe 16 decembrie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Astăzi, 18 decembrie, lucrările s-au finalizat, iar în această seară s-a reluat circulația.

Lucrările au fost executate de societatea Roni Civil Interoute SRL Băicoi. S-a muncit zi lumină și iată că s-a reușit, într-un timp record, realizarea acestei variante ocolitoare a zonei afectate de alunecarea de teren. Iar oamenii pot circula acum în siguranță pe această rută, fără să mai fie nevoiți să ocolească 70 km, pe la Aluniș, pentru a ajunge la Pietriceaua. A fost un efort extraordinar din partea tuturor celor implicați și iată că s-a reușit rezolvarea acestei probleme care a îngrijorat o întreagă comunitate.
Cât privește consolidarea zonei afectate de alunecările de teren, aici situația este ceva mai complicată și va mai dura ceva timp până când va fi rezolvată. Au fost alocați bani de la Fondul de Intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru această lucrare, urmează ca la nivelul Consiliului Județean să se demareze procedura de achiziție publică pentru realizarea proiectului tehnic și apoi pentru execuția propriu-zisă. Conducerea Consiliului Județean estimează că va dura aproape un an până când tronsonul afectat va fi reabilitat.

6299 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2562 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

377 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

576 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: