Georgeta Popescu, campioana olimpică a Câmpinei, campioană națională la bob două persoane, categoria sub 26 ani

Sport (Categoria articolului)

Pentru sporturile de iarnă din țara noastră a fost un sezon dificil, pe de o parte din cauza lipsei unei baze materiale și a zăpezii în țara noastră, pe de altă parte, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în această perioadă. Așa se face că, spre exemplu, Campionatele Naționale ale României de Bob și Sanie, atât ediția 2020, cât și ediția 2021, s-au desfășurat pe pista Igls, de la Inssbruck, din Austria, în perioada 22-27 februarie 2021. Aici, la primul său sezon la senioare, campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu a participat atât la proba de monobob, cât și la bob două persoane.

Cea mai bună performanță a Georgetei Popescu a fost la bob două persoane, alături de Elena Viscun, câștigând titlul național la categoria sub 26 ani. În aceeași competiție, dar în întrecerea rezervată senioarelor, același echipaj din care face parte și Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3.
În întrecerea de monobob, atât pentru 2020, cât și pentru 2021, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul al patrulea, la mică distanță de podium.
”Pentru mine acest sezon a fost mai puțin obișnuit din cauza condițiilor pandemiei, dar mă bucur că am putut căpăta experiență la bobul de două persoane, cât si experiență alături de concurente mult mai mari. Din păcate, din cauza unor probleme tehnice legate de pârtia de bob din Konigssee am ratat Campionatul European de bob două persoane, unde cu siguranță aș fi cucerit o medalie alături de colega mea Antonia Sârbu. În schimb, ne-am bucurat de condiții excelente de pregătire și de șansa de a putea desfășura Campioantele Naționale ale României pe o pistă de top a Europei, în Austria, unde am obținut două medalii. Vreau să mulțumesc tuturor celor de acasă, care m-au susținut și mi-au transmis mesajele lor”, ne-a declarat Georgeta Popescu de la Innsbruck, din Austria.

5988 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1753 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.