Georgeta Popescu, campioana olimpică a Câmpinei, campioană națională la bob două persoane, categoria sub 26 ani

Sport (Categoria articolului)

Pentru sporturile de iarnă din țara noastră a fost un sezon dificil, pe de o parte din cauza lipsei unei baze materiale și a zăpezii în țara noastră, pe de altă parte, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în această perioadă. Așa se face că, spre exemplu, Campionatele Naționale ale României de Bob și Sanie, atât ediția 2020, cât și ediția 2021, s-au desfășurat pe pista Igls, de la Inssbruck, din Austria, în perioada 22-27 februarie 2021. Aici, la primul său sezon la senioare, campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu a participat atât la proba de monobob, cât și la bob două persoane.

Cea mai bună performanță a Georgetei Popescu a fost la bob două persoane, alături de Elena Viscun, câștigând titlul național la categoria sub 26 ani. În aceeași competiție, dar în întrecerea rezervată senioarelor, același echipaj din care face parte și Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3.
În întrecerea de monobob, atât pentru 2020, cât și pentru 2021, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul al patrulea, la mică distanță de podium.
”Pentru mine acest sezon a fost mai puțin obișnuit din cauza condițiilor pandemiei, dar mă bucur că am putut căpăta experiență la bobul de două persoane, cât si experiență alături de concurente mult mai mari. Din păcate, din cauza unor probleme tehnice legate de pârtia de bob din Konigssee am ratat Campionatul European de bob două persoane, unde cu siguranță aș fi cucerit o medalie alături de colega mea Antonia Sârbu. În schimb, ne-am bucurat de condiții excelente de pregătire și de șansa de a putea desfășura Campioantele Naționale ale României pe o pistă de top a Europei, în Austria, unde am obținut două medalii. Vreau să mulțumesc tuturor celor de acasă, care m-au susținut și mi-au transmis mesajele lor”, ne-a declarat Georgeta Popescu de la Innsbruck, din Austria.

5095 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

4337 vizualizari
19 sept. 2021 16:35

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Petrolul Ologeni 2-0. Cel mai frumos cadou pentru ”Mara”

În ziua în care Mărgărint Ciobotaru, cunoscut în rândul microbiștilor câmpineni sub apelativul ”Mara”, împlinește 52 de ani, echipa sa, Sportul Câmpina, a jucat pe tern propriu cu Petrolul Ologeni. Și ce cadou ar fi putut fi mai frumos decât o victorie, astfel că elevii lui Marius Pălăncianu și Philip Basma s-au mobilizat și i-au făcut lui ”Mara” acest frumos cadou.

6287 vizualizari
19 sept. 2021 15:30

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AS Starchiojd 2-2. Remiza erorilor și incidente la final

Ceea ce se aștepta a fi un spectacol sportiv a fost umbrit de erorile individuale, care au dus la mrcarea tuturor celor patru goluri, dar și de incidentele de la finalul jocului, incidente provocate de jucătorii formației oaspete.

Alte stiri recente

129 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

1039 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.