Georgeta Popescu, campioana olimpică a Câmpinei, campioană națională la bob două persoane, categoria sub 26 ani

Sport (Categoria articolului)

Pentru sporturile de iarnă din țara noastră a fost un sezon dificil, pe de o parte din cauza lipsei unei baze materiale și a zăpezii în țara noastră, pe de altă parte, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în această perioadă. Așa se face că, spre exemplu, Campionatele Naționale ale României de Bob și Sanie, atât ediția 2020, cât și ediția 2021, s-au desfășurat pe pista Igls, de la Inssbruck, din Austria, în perioada 22-27 februarie 2021. Aici, la primul său sezon la senioare, campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu a participat atât la proba de monobob, cât și la bob două persoane.

Cea mai bună performanță a Georgetei Popescu a fost la bob două persoane, alături de Elena Viscun, câștigând titlul național la categoria sub 26 ani. În aceeași competiție, dar în întrecerea rezervată senioarelor, același echipaj din care face parte și Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3.
În întrecerea de monobob, atât pentru 2020, cât și pentru 2021, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul al patrulea, la mică distanță de podium.
”Pentru mine acest sezon a fost mai puțin obișnuit din cauza condițiilor pandemiei, dar mă bucur că am putut căpăta experiență la bobul de două persoane, cât si experiență alături de concurente mult mai mari. Din păcate, din cauza unor probleme tehnice legate de pârtia de bob din Konigssee am ratat Campionatul European de bob două persoane, unde cu siguranță aș fi cucerit o medalie alături de colega mea Antonia Sârbu. În schimb, ne-am bucurat de condiții excelente de pregătire și de șansa de a putea desfășura Campioantele Naționale ale României pe o pistă de top a Europei, în Austria, unde am obținut două medalii. Vreau să mulțumesc tuturor celor de acasă, care m-au susținut și mi-au transmis mesajele lor”, ne-a declarat Georgeta Popescu de la Innsbruck, din Austria.

5521 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1930 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2748 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

Alte stiri recente

344 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

235 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.