Georgeta Popescu, campioana olimpică a Câmpinei, campioană națională la bob două persoane, categoria sub 26 ani

Sport (Categoria articolului)

Pentru sporturile de iarnă din țara noastră a fost un sezon dificil, pe de o parte din cauza lipsei unei baze materiale și a zăpezii în țara noastră, pe de altă parte, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în această perioadă. Așa se face că, spre exemplu, Campionatele Naționale ale României de Bob și Sanie, atât ediția 2020, cât și ediția 2021, s-au desfășurat pe pista Igls, de la Inssbruck, din Austria, în perioada 22-27 februarie 2021. Aici, la primul său sezon la senioare, campioana olimpică la monobob Georgeta Popescu a participat atât la proba de monobob, cât și la bob două persoane.

Cea mai bună performanță a Georgetei Popescu a fost la bob două persoane, alături de Elena Viscun, câștigând titlul național la categoria sub 26 ani. În aceeași competiție, dar în întrecerea rezervată senioarelor, același echipaj din care face parte și Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3.
În întrecerea de monobob, atât pentru 2020, cât și pentru 2021, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul al patrulea, la mică distanță de podium.
”Pentru mine acest sezon a fost mai puțin obișnuit din cauza condițiilor pandemiei, dar mă bucur că am putut căpăta experiență la bobul de două persoane, cât si experiență alături de concurente mult mai mari. Din păcate, din cauza unor probleme tehnice legate de pârtia de bob din Konigssee am ratat Campionatul European de bob două persoane, unde cu siguranță aș fi cucerit o medalie alături de colega mea Antonia Sârbu. În schimb, ne-am bucurat de condiții excelente de pregătire și de șansa de a putea desfășura Campioantele Naționale ale României pe o pistă de top a Europei, în Austria, unde am obținut două medalii. Vreau să mulțumesc tuturor celor de acasă, care m-au susținut și mi-au transmis mesajele lor”, ne-a declarat Georgeta Popescu de la Innsbruck, din Austria.

5877 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1654 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

581 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.

Alte stiri recente

24 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

1241 vizualizari
04 iun. 2023 10:27

Primim de la cititori. Cu vaca prin.... Câmpina anului 2023

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe whatsapp la numărul 0733.388.425 aceste imagini surprinse sâmbătă seară, aproape de ora 21.00, în zona Străzii Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.