Focar de COVID-19 la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina. Doi angajați și 27 elevi au fost testați pozitiv, iar aproape 100 de elevi au fost trimiși acasă

Actualitate (Categoria articolului)

Printr-un comunicat al Prefecturii Prahova se anunța că în cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, ”pe raza judeţului nostru a fost înregistrat un nou focar activ de Covid-19 la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina - 29 de pozitivi (doi angajați și 27 de elevi) rămași în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului”.

În realitatea, situația este mai gravă de atât. Beatrice Melincianu, purtătorul de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, a explicat pe larg situația: ”Începând cu 4 ianuarie, au fost comasate cele două promoții care își desfășoară cursurile în școala noastră, în total fiind vorba de 1.251 elevi. Din 4 ianuarie, odată cu sosirea tuturor elevilor, s-au efectuat teste, conform normelor sanitare în vigoare. Pe parcursul acestor ultime zile au fost depistați pozitiv la noul coronavirus doi angajați și 27 de elevi. Aceștia, împreună cu contacții lor direcți, au fost trimiși în localitățile de domiciliu, fiind vorba în total de aproape o sută de elevi”.
Este cel de-al doilea focar de COVID-19 de la Școala de Poliție din Câmpina, după cel din septembrie 2021, când au fost depistați pozitiv trei angajați și zece elevi.

3311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2182 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1887 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

5 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

527 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.