Se pregătește majorarea tarifului la gunoi în localitățile din zona 7 a județului, adică zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru managementul deșeurilor Prahova" a transmis administrațiilor locale din cele 14 localități care fac parte din Zona 7 a județului, unde operator este Floricon Salub, fișele de fundamentare pentru stabilirea noilor tarife la colectarea și transportul deșeurilor. Consiliile locale au aprobat noile tarife precum și mandatarea reprezentantului legal al fiecărei localități să aprobe și să semneze, în cadrul ADI Deșeuri, actul adițional la contractul de delegare.

Din zona 7 fac parte următoarele localități: orașele Breaza și Comarnic, comunele Adunați, Bănești, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Secăria, Șotrile, Talea și Telega. Și, bineînțeles, municipiul Câmpina, dar în acest caz încă este în vigoare contractul vechi încheiat cu Floricon Salub în decembrie 2002, pe o perioadă de 20 de ani, deci valabil până la finalul anului viitor. Dar cum și Câmpina este membră a ADI Deșeuri Prahova, Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința de joi seară, fișele de fundamentare pentru noile tarife.
Acum, important este următorul lucru: la Câmpina, localitate care are propriul contract de salubritate, gunoiul ar urma să se scumpească de la 1 ianuarie 2022. La Poiana Câmpina, unde Consiliul Local a aprobat tot joi, 28 octombrie, noile tarife, s-a adoptat un amendament conform căruia tot de la 1 ianuarie 2022 să intre în vigoare noile tarife. În celelalte localități, aceste noi tarife sunt valabile de la 1 octombrie 2021. Și iată care sunt noile tarife pentru utilizatorii casnici din mediul urban, utilizatorii casnici din mediul rural și agenții economici:
Populație, mediul urban (Câmpina, Breaza și Comarnic)
- tarif colectare selectivă - 14,98 lei/persoană/lună cu tot cu TVA
- tarif colectare amestecată a deșeurilor - 20,13 lei/persoană/lună cu tot cu TVA
Populație, mediul rural (Adunați, Bănești, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Secăria, Șotrile, Talea și Telega)
- tarif colectare selectivă - 12,35 lei/persoană/lună cu tot cu TVA
- tarif colectare amestecată a deșeurilor - 16,18 lei/persoană/lună cu tot cu TVA
Agenți economici
- tarif colectare selectivă - 432,09 lei/tonă, cu tot cu TVA
- tarif colectare amestecată a deșeurilor - 600,32 lei/tonă, cu tot cu TVA

Aceste tarife sunt propuse de Floricon Salub, urmează să fie aprobate și de ADI Deșeuri, solicitarea operatorului având a bază creșterea cheltuielilor materiale (generate în special de creșterea prețurilor la carburanți și utilități, precum și creșterea redevenței la contractul de concesiune) și creșterea cheltuielilor cu munca vie.

3596 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 29.10.2021 20:18 Majorăm, majorăm....e un sport national SCUMPIREA.Am o întrebare simplă de ce nu-i punem la plata pe toți cei care locuiesc în oraș.In zona unde stau sunt multi care au mai puține persoane declarate.Poate daca se pun la plata toți locuitorii orașului prețul ar trebui sa fie mai mic.Ne poate spune și nouă cineva care persoane au contract la Floricon și câți locuitori figurează la evidența populației?

Actualitate

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4279 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2416 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.