Județul Prahova va avea un plan de atenuare și adaptare la schimbări climatice

Social (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova a depus, în data de 29 martie 2021, în cadrul Programului RO-Mediu, un proiect de finanțare a Planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova, valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind de 125.000 euro. Planul va fi elaborat de administrația publică județeană, în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Ploiești, Universitatea Politehnică din București și o universitate din Islanda.

„Fiecare investiție pe care o facem în județ are în vedere reducerea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea schimbărilor climatice. Pentru ca eforturile administrației publice județene în această direcție să se coordoneze cu cele ale primăriilor și ale actorilor economici, avem nevoie de un plan pe termen mediu şi lung care să ne conducă, în Prahova, la o economie sustenabilă și competitivă”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Prin schema de granturi mici pentru „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”, programul "Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme" (RO-Mediu) își propune creșterea capacității autorităților locale privind atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Obiectivul acestui program îl reprezintă îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități ale omului. Prin această schemă de granturi mici, administrațiile publice vor putea identifica impactul schimbărilor climatice la nivel local/regional, vor putea formula măsuri fezabile de atenuare si adaptare şi vor putea realiza un plan de implementare al acestor măsuri. Planurile de atenuare şi adaptare vor fi concepute luând in considerare atât nevoile locale/regionale identificate, cât şi contextul european din strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice. Etapa de implementare a planurilor de atenuare si adaptare va fi realizată prin intermediul unui apel de proiecte ulterior în cadrul Programului RO-Mediu.

Municipiul Câmpina a depus, de asemenea, o cerere de finanțare pentru "Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice" în cadrul Programului RO-Mediu derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția Norvegiană de Mediu. Valoarea proiectului este de 608.522 lei, co-finanțarea de la bugetul local fiind de zero lei.

3344 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

682 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.