Consiliul Județean Prahova a depus, în data de 29 martie 2021, în cadrul Programului RO-Mediu, un proiect de finanțare a Planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice în județul Prahova, valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind de 125.000 euro. Planul va fi elaborat de administrația publică județeană, în parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Ploiești, Universitatea Politehnică din București și o universitate din Islanda.
„Fiecare investiție pe care o facem în județ are în vedere reducerea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea schimbărilor climatice. Pentru ca eforturile administrației publice județene în această direcție să se coordoneze cu cele ale primăriilor și ale actorilor economici, avem nevoie de un plan pe termen mediu şi lung care să ne conducă, în Prahova, la o economie sustenabilă și competitivă”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
Prin schema de granturi mici pentru „Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități”, programul "Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme" (RO-Mediu) își propune creșterea capacității autorităților locale privind atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. Obiectivul acestui program îl reprezintă îmbunătățirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării și ale altor activități ale omului. Prin această schemă de granturi mici, administrațiile publice vor putea identifica impactul schimbărilor climatice la nivel local/regional, vor putea formula măsuri fezabile de atenuare si adaptare şi vor putea realiza un plan de implementare al acestor măsuri. Planurile de atenuare şi adaptare vor fi concepute luând in considerare atât nevoile locale/regionale identificate, cât şi contextul european din strategia UE privind adaptarea la schimbările climatice. Etapa de implementare a planurilor de atenuare si adaptare va fi realizată prin intermediul unui apel de proiecte ulterior în cadrul Programului RO-Mediu.
Municipiul Câmpina a depus, de asemenea, o cerere de finanțare pentru "Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice" în cadrul Programului RO-Mediu derulat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Agenția Norvegiană de Mediu. Valoarea proiectului este de 608.522 lei, co-finanțarea de la bugetul local fiind de zero lei.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.