Probleme la modernizarea Străzii Parcului din cauza reziduurilor petroliere descoperite în timpul săpăturilor

Actualitate (Categoria articolului)

Lucrările de modernizare a Străzii Parcului din municipiul Câmpina au intrat într-un impas din cauza pungilor de reziduuri petroliere descoperite de firma constructoare în timpul săpăturilor. Locuitorii de aici ne-au semnalat faptul că nu se mai lucrează de mai bine de trei săptămâni. Au fost și zile în care a plouat, dar problemele au apărut înaintea perioadei cu vreme nefavorabilă. Și au apărut tocmai din cauza acestor reziduuri petroliere în jurul trebuie să se realizeze niște bazine de colectare.

Două pungi cu reziduuri petroliere au fost descoperite până acum, dar există posibilitatea să fie mai multe. Și atunci s-ar impune efectuarea unui nou studiu geo-tehnic pentru întreaga zonă, un studiu mai complex și mai complet decât cel realizat inițial, la pregătirea documentației pentru lucrarea de asfaltare. Problema este că un studiu nou, precum și lucrările pentru bazinele colectoare înseamnă bani în plus, fiind vorba despre lucrări suplimentare. Acești bani ar trebui plătiți de la bugetul local, mai ales că în contract este stipulat un procent de 10% pentru lucrări neprevăzute. Numai că, după cum ne-au precizat surse din cadrul Primăriei, nu există fondurile necesare. Iar în cazul în care s-ar impune săpături mai ample și s-ar descoperi și alte pungi cu reziduuri petroliere, costurile suplimentare ar fi mult mai mari.
Modernizarea Străzii Parcului este singura investiție din Câmpina finanțată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL Băicoi cu prețul de 936.057 lei, fără TVA. Firma constructoare s-a apucat de lucru la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, iar în timpul săpăturilor din zona fostului poligon auto au început să apară problemele.

4266 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toader 03.07.2018 06:36 Era normal sa fie gasit produs petrolier in aceasta zona.Chiar nu se stia?Ma indoiesc!
  • Tom 03.07.2018 08:01 O amarata de alee se face anul asta in Campina si pana si la asta sunt probleme mari. Parca am fi un oras blestemat! De fapt, cu asa primar...
  • Tudor 03.07.2018 10:05 Când ai la conducerea primăriei ..., incapabili și indiferenți nu prea îți ies treburile. Au mai fost lucrări in zonă, a fost construit un întreg cartier de case, Petrom a reabilitat un batal acolo .... dar ce să vezi ... primăria a descoperit ce îngroapă pisica

Actualitate

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

620 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.