103 sancțiuni pentru viteză pe DN1, în numai două ore

Actualitate (Categoria articolului)

Viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulație cu urmări grave la nivelul județului Prahova. Deși acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toți șoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii inadecvate sunt de cele mai multe ori nefaste, nu numai pentru cel ce alege să nu respecte regimul legal de viteză, cât și pentru pasagerii acestuia și ceilalți participanți la trafic. 

În acest sens, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție a anunțat că joi, 24 noiembrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat o acțiune, cu radare în cascadă, pe drumurile naționale din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. 
În acest context, în două ore, au fost aplicate 103 sancțiuni la OUG nr. 195/2002 R, dintre care 66 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 33.300 lei. De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost reținute două permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cu peste 50, respectiv peste 70  de km/h, precum și două certificate de înmatriculare. 
un exemplu în acest sens a fost oferit de o femeie în vârstă de 55 de ani, din comuna Păulești a condus un autoturism pe Drumul Național 1, în afara orașului Băicoi, pe un sector de drum limitat la 100 km/h, cu o viteză de 173 km/h. Aceasta a fost sancționată cu amendă contravențională, totodată fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile. 

(Sursa foto - IJP Prahova)

2148 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.