Bianca Costea, campioana mondială la juniori la 50m liber, s-a antrenat un an și jumătate la Câmpina!

Sport (Categoria articolului)

La Lima, în îndepărtatul stat sud-american Peru, au loc Campionatele Mondiale de Natație pentru Juniori, acolo unde delegația României, cu David Popovici în centrul atenției, a câștigat mai multe medalii, inclusiv titluri mondiale. Unul dintre titlurile mondiale, cel din proba de 50m liber feminin, a fost câștigat de Bianca Costea. Mai puțin lume știe, însă, că Bianca s-a pregătit mai bine de un an și jumătate la Câmpina, în bazinul didactic, sub comanda antrenorului Gabriel Cojocaru.

Bianca Costea a ajuns la Câmpina venind de la Galați, unde nu avea un bazin pentru a se putea pregăti. Era anul 2015 și până la începutul anului 2017 s-a pregătit sub comanda antrenorului Gabriel Cojocaru, de la Clubul Barracuda, în bazinul de la Câmpina. Apoi, a plecat la Constanța, unde avea condiții mult mai bune de pregătire și de unde a început o carieră internațională fulminantă - prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo și medalie de aur la 50m liber la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, din 2019. De asemenea, este vicecampioană europeană la juniori, titlu obținut chiar în vara aceasta, la Otopeni. Acum, la Mondialele de la Lima a câștigat titlul suprem în întrecerea sa favorită - 50m liber.
Poate nu este rău să se știe că o mare campioană mondială la natație s-a pregătit un an și jumătate în bazinul de la Câmpina, cot la cot cu mulți copii câmpineni, care acum se mândresc că au avut o asemenea coechipieră.

2527 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 07.09.2022 14:50 Forțată asocierea cu Cămpina dar oricum felicitări pentru sportivă , antrenorii și părinții ei!👏
  • Mihai Lungu 08.09.2022 18:03 Nu, asocierea nu este deloc fortata. Asa s a intamplat. A fost o etapa clara a evolutiei ei spre inalta performanta. Iar Gabi Cojocaru este una din bornele de pe aceasta cale!

Sport

950 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1079 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.