Bianca Costea, campioana mondială la juniori la 50m liber, s-a antrenat un an și jumătate la Câmpina!

Sport (Categoria articolului)

La Lima, în îndepărtatul stat sud-american Peru, au loc Campionatele Mondiale de Natație pentru Juniori, acolo unde delegația României, cu David Popovici în centrul atenției, a câștigat mai multe medalii, inclusiv titluri mondiale. Unul dintre titlurile mondiale, cel din proba de 50m liber feminin, a fost câștigat de Bianca Costea. Mai puțin lume știe, însă, că Bianca s-a pregătit mai bine de un an și jumătate la Câmpina, în bazinul didactic, sub comanda antrenorului Gabriel Cojocaru.

Bianca Costea a ajuns la Câmpina venind de la Galați, unde nu avea un bazin pentru a se putea pregăti. Era anul 2015 și până la începutul anului 2017 s-a pregătit sub comanda antrenorului Gabriel Cojocaru, de la Clubul Barracuda, în bazinul de la Câmpina. Apoi, a plecat la Constanța, unde avea condiții mult mai bune de pregătire și de unde a început o carieră internațională fulminantă - prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo și medalie de aur la 50m liber la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, din 2019. De asemenea, este vicecampioană europeană la juniori, titlu obținut chiar în vara aceasta, la Otopeni. Acum, la Mondialele de la Lima a câștigat titlul suprem în întrecerea sa favorită - 50m liber.
Poate nu este rău să se știe că o mare campioană mondială la natație s-a pregătit un an și jumătate în bazinul de la Câmpina, cot la cot cu mulți copii câmpineni, care acum se mândresc că au avut o asemenea coechipieră.

2355 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 07.09.2022 14:50 Forțată asocierea cu Cămpina dar oricum felicitări pentru sportivă , antrenorii și părinții ei!👏
  • Mihai Lungu 08.09.2022 18:03 Nu, asocierea nu este deloc fortata. Asa s a intamplat. A fost o etapa clara a evolutiei ei spre inalta performanta. Iar Gabi Cojocaru este una din bornele de pe aceasta cale!

Sport

1733 vizualizari
26 mar. 2023 20:04

Noi medalii pentru atletismul câmpinean. Gabriel Văcărescu - argint la heptatlon, David Marin - bronz la suliță

În acest week-end, la București, au avut loc două competiții atletice pentru juniori - Campionatul Național de Probe Combinate pentru sportivi sub 18 ani, în sala de atletism ”Ioan Soter”, și Campionatul Național de Aruncări Lungi pentru sportivi sub 16 ani, care a avut loc pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter”. La ambele competiții au participat și sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, atleții fiind antrenașți de Mihaela Marin și Jenica Bran.

1746 vizualizari
26 mar. 2023 19:34

CS Câmpina s-a calificat în turneul semifinal la handbal feminin

După ce vineri și sâmbătă a trecut fără drept de apel de echipele cu care fusese repartizată în grupă, CS Câmpina a jucat duminică faza finală a turneului regional. Partidele s-au desfășurat la Ploiești, în Sala Sporturilor ”Olimpia”, iar elevele lui Daniel Vasile s-au calificat la turneul semifinal național de pe locul al doilea în această regiune.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.