'Învățați să-i recunoașteți pe escroci!', o campanie de informare derulată de Poliția Câmpina

Social (Categoria articolului)

Poliția Municipală Câmpina derulează, în aceste zile, o nouă campanie de informare a populației cu privire la metodele folosite de infractori pentru a intra în locuințe și a fura bani ori diverse bunuri. Această campanie are loc pentru că, din păcate, se înregistrează în continuare cazuri de persoane păcălite de tot felul de escroci.

Campania de informare este coordonată de Gabriel Bădiceanu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale Câmpina. Mai multe echipe formate din agenți de poliție merg prin municipiu și împart materiale informative populației. 

Vă reamintim metodele cel mai des folosite de infractori:
- Metoda ajutorului pentru bătrâni’ - infractorii merg acasă la persoanele vârstnice sub pretextul că le oferă diverse ajutoare - alimente sau chiar bani. În general, merg câte două persoane, una distrage atenția pensionarului, iar alta îi fură banii sau diverse obiecte de mai mică sau mai mare valoare.
- ‚Metoda comercială’ - infractorii pătrund în locuința victimelor sub pretextul că sunt agenți de vânzare și le oferă diverse produse promoționale la prețuri foarte tentante (de obicei, produse cosmetice sau de curățenie). Au fost și cazuri în care victimelor li s-au oferit gratuit produsele. Și li se distrage atenția vârstnicilor, ba chiar mai beau împreună și o cafea și profitând de neatenția lor le fură banii și bijuteriile din casă.
- ‚Metoda achiziționării bunurilor reciclabile’ - infractorii, de regulă două-trei femei, abordează victimele în piețe sau magazine și le spun că vor să cumpere sticle, borcane, aparatură electrocasnică uzată etc. Merg cu victimele la domiciliul acestora, le distrag atenția și le fură banii din casă.  

Poliția recomandă cetățenilor:
- să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, indiferent de motivele pe care acestea le invocă
- să nu lase ușile descuiate când pleacă de acasă chiar și la vecini
- copiii trebuie învățați să nu ofere informații persoanelor necunoscute
- să nu transforme conturile de pe site-urile de socializare în sursă de informație pentru infractori.

5756 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1911 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2411 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.

Alte stiri recente

108 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

1485 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția.