'Învățați să-i recunoașteți pe escroci!', o campanie de informare derulată de Poliția Câmpina

Social (Categoria articolului)

Poliția Municipală Câmpina derulează, în aceste zile, o nouă campanie de informare a populației cu privire la metodele folosite de infractori pentru a intra în locuințe și a fura bani ori diverse bunuri. Această campanie are loc pentru că, din păcate, se înregistrează în continuare cazuri de persoane păcălite de tot felul de escroci.

Campania de informare este coordonată de Gabriel Bădiceanu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale Câmpina. Mai multe echipe formate din agenți de poliție merg prin municipiu și împart materiale informative populației. 

Vă reamintim metodele cel mai des folosite de infractori:
- Metoda ajutorului pentru bătrâni’ - infractorii merg acasă la persoanele vârstnice sub pretextul că le oferă diverse ajutoare - alimente sau chiar bani. În general, merg câte două persoane, una distrage atenția pensionarului, iar alta îi fură banii sau diverse obiecte de mai mică sau mai mare valoare.
- ‚Metoda comercială’ - infractorii pătrund în locuința victimelor sub pretextul că sunt agenți de vânzare și le oferă diverse produse promoționale la prețuri foarte tentante (de obicei, produse cosmetice sau de curățenie). Au fost și cazuri în care victimelor li s-au oferit gratuit produsele. Și li se distrage atenția vârstnicilor, ba chiar mai beau împreună și o cafea și profitând de neatenția lor le fură banii și bijuteriile din casă.
- ‚Metoda achiziționării bunurilor reciclabile’ - infractorii, de regulă două-trei femei, abordează victimele în piețe sau magazine și le spun că vor să cumpere sticle, borcane, aparatură electrocasnică uzată etc. Merg cu victimele la domiciliul acestora, le distrag atenția și le fură banii din casă.  

Poliția recomandă cetățenilor:
- să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, indiferent de motivele pe care acestea le invocă
- să nu lase ușile descuiate când pleacă de acasă chiar și la vecini
- copiii trebuie învățați să nu ofere informații persoanelor necunoscute
- să nu transforme conturile de pe site-urile de socializare în sursă de informație pentru infractori.

5648 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.