În ședința de ieri, Guvernul a aprobat Planul de acțiuni pe 2016 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție la imobilele încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public. Programul cuprinde 80 de clădiri cu bulină roșie din toată țara, iar la 33 dintre ele lucrările de intervenție sunt programate pentru acest an. Printre cele 33 de clădiri se numără și blocul A6 din municipiul Câmpina.
Conform comunicatului de presă emis de Guvern, din totalul de 80 de clădiri de pe listă, la 47 se va actualiza documentația în vederea finanțării lucrărilor de reabilitare, iar la cele 33 foarte grav afectate vor fi executate lucrările de intervenție. Suma totală alocată de la bugetul de stat pentru aceste 33 de imobile este de 25 milioane lei.
Blocul A6 a fost inclus în Planul de acțiuni al Guvernului încă de anul trecut, când s-a solicitat administrației locale să reactualizeze proiectul făcut în anul 2006. Consiliul Local Câmpina a alocat 100.000 lei pentru reactualizarea proiectului și urmează ca după finalizarea documentației să se stabilească efectiv modul în care se va proceda pentru efectuarea lucrărilor. Blocul A6 de pe Strada Schelelor a fost dat în folosință în anul 1966 și a fost grav avariat la cutremurul din 1977. Apoi a fost consolidat parțial, dar cutremurele din 1986 și 1990 l-au afectat și mai mult. Blocul are două tronsoane și un total de 176 apartamente.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.