Guvernul dă bani de la bugetul de stat pentru consolidarea blocului A6 din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În ședința de ieri, Guvernul a aprobat Planul de acțiuni pe 2016 privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție la imobilele încadrate în clasa I de risc seismic și care prezintă pericol public. Programul cuprinde 80 de clădiri cu bulină roșie din toată țara, iar la 33 dintre ele lucrările de intervenție sunt programate pentru acest an. Printre cele 33 de clădiri se numără și blocul A6 din municipiul Câmpina.

Conform comunicatului de presă emis de Guvern, din totalul de 80 de clădiri de pe listă, la 47 se va actualiza documentația în vederea finanțării lucrărilor de reabilitare, iar la cele 33 foarte grav afectate vor fi executate lucrările de intervenție. Suma totală alocată de la bugetul de stat pentru aceste 33 de imobile este de 25 milioane lei. 
Blocul A6 a fost inclus în Planul de acțiuni al Guvernului încă de anul trecut, când s-a solicitat administrației locale să reactualizeze proiectul făcut în anul 2006. Consiliul Local Câmpina a alocat 100.000 lei pentru reactualizarea proiectului și urmează ca după finalizarea documentației să se stabilească efectiv modul în care se va proceda pentru efectuarea lucrărilor. Blocul A6 de pe Strada Schelelor a fost dat în folosință în anul 1966 și a fost grav avariat la cutremurul din 1977. Apoi a fost consolidat parțial, dar cutremurele din 1986 și 1990 l-au afectat și mai mult. Blocul are două tronsoane și un total de 176 apartamente.

4156 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

485 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2461 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2701 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2452 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.