Vara, ca hoții! Legea Fondului Suveran de Investiții ar putea fi introdusă în sesiunea parlamentară extraordinară, când toată lumea este în concediu

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august 2017. Este foarte posibil ca miza acestui demers să nu fie trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei, așa cum s-a anunțat oficial, ci aprobarea proiectului de lege privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Acest fond ar urma să cuprindă 25-30 de companii de stat, care ulterior vor fi scoase la bursă. Cu alte cuvinte, o tentativă de privatizare mascată a ultimelor companii din industria românească.

La începutul acestei săptămâni, după ședința Biroului Permanent Național al PSD, premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea unei sesiuni parlamentare extraordinare, pentru aprobarea trecerii societății ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei. Astăzi, Liviu Dragnea a solicitat oficial convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru finalul săptămânii viitoare. Graba cu care se dorește această sesiune a ridicat unele semne de întrebare, existând suspiciunea că pe ordinea de zi va fi introdus și proiectul de lege privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, cel care ca va include companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz și altele, adică mari companii românești care ar urma să fie listate la bursă.

Un serios semnal de alarmă l-a tras, în acest sens, fostul prim-ministru Sorin Grindeanu, care a declarat zilele trecute, la postul național de televiziune, că el a refuzat să emită o ordonanță de urgență pentru înființarea FSDI, deși s-au făcut presiuni asupra sa, pentru că este vorba despre un patrimoniu național de 10-12 miliarde de euro: “Nu am vrut să dau ordonanță de urgență pentru înființarea Fondului Suveran de Investiţii. Este un lucru pe care efectiv nu l-am vrut. Mi s-a spus că ar fi mai bine să grăbim lucrurile și să dăm ordonanță de urgență. Eu consider că este o chestiune extrem de important, care trebuia discutată în Parlament. Vorbim de valori mari la acest fond, așa grosso modo undeva la 10-12 miliarde de euro. Vorbim până la urmă de un patrimoniu al tuturor. Sunt o mulțime de companii importante printre care Hidroelectrica, Tarom, Transelectrica, aeroporturile și multe altele”. 
După afirmațiile fostului premier, pe rețelele de socializare a apărut imediat sintagma “Vara, ca hoții”, în ideea că înființarea FSDI ar putea fi aprobată la ordinul lui Liviu Dragnea în plină vară, deci în plină perioadă de concedii, pentru ca legea să treacă neobservată de cât mai multă lume. După modelul “Noaptea, ca hoții!”, al celebrei Ordonanțe 13.

(Sursă foto - RFI.ro)

4099 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

473 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

184 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

210 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

430 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.