A devenit o tradiție familiară în școlile din Câmpina să fie sărbătorită World Read Aloud Day (Ziua Internațională a Cititului Împreună) în fiecare an.
World Read Aloud Day este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare, împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să deschidă cărțile pentru semeni și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări. Această zi a fost creată de organizația nonguvernamentală, LitWorld, din New York.
Inițiativa și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor. Acest eveniment se desfășoară anual, în prima săptămână din luna februarie.
Sesiunile de lectură organizate în această zi transmit copiilor lumii că au dreptul de a citi, de a scrie și de a-și împărtăși poveștile, scopul fiind de a încuraja lectura în rândul copiilor și de a promova cititul împreună la școală, la bibliotecă sau în familie.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina nu a ratat nici anul acesta evenimentul, iar profesorul consilier școlar Gabriela Popa a reușit să mobilizeze 25 de voluntari pentru a desfășura mai multe sesiuni de citit pentru partenerii educaționali: Școala Gimnazială Centrală și Școala Gimnazială “Al.I. Cuza”. Voluntarii au început să se pregătească încă de acum două săptămâni când au căutat cărți adaptate vârstei școlarilor, să citească din ele și să aleagă povești sau pasaje potrivite. Unii voluntari au mers mai departe în pregătirea activităților și au compus ghicitori adresate școlarilor după lectură, pentru a asigura înțelegerea textului citit. Adevărate aptitudini pedagogice!
Au fost două zile de bucurii, temeri, concursuri și bomboane, dar cel mai important - elevii de liceu au fost împreună cu cei mici și și-au exersat abilități de lectură, de vorbit în public, dar și de management al timpului.
Bilanțul numeric al evenimentului din acest an arată astfel: un profesor coordonator, 25 voluntari (elevi de liceu), 365 elevi ciclul primar, 17 profesori învățământ primar, trei unități școlare.
“Organizez acest eveniment de 7 ani în Câmpina, de la an la an descopăr mai mulți voluntari dispuși să se implice în această activitate. Dacă la început elevilor li se pare ceva foarte simplu, pe măsură ce se pregătesc și discutăm despre provocările activității propriu-zise, încep să conștientizeze cât de greu este să fii profesor. Când am plecat de la activitatea de la Școala Gimnazială Cuza, mai multe fete mi-au spus, cu bucurie în ochi, că le-a plăcut să interacționeze cu cei mici și că vor veni și la anul, negreșit! Fiind un eveniment anual, acest proiect a activat rutina din partea gazdelor și am fost așteaptați în fiecare an mai bucuroși și mai nerăbdători. Acest feedback primit de la participanți îmi confirmă calitatea și impactul activității, motivându-mă să nu renunț niciodată la acest proiect de suflet!”, ne-a declarat prof. Gabriela Popa.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425). Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.
În ultimele săptămâni au avut loc majoritatea olimpiadelor și concursurilor școlare. Cu ajutorul conducerilor liceelor câmpinene încercăm o sinteză a celor mai bune rezultate la olimpiade - faza județeană și concursuri județene și naționale la care elevii câmpineni au participat și au obținut premii importante.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu, parteneri în cadrul acestui proiect.