Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

Social (Categoria articolului)

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Deea State (sau Andreea State-Știrbu) s-a născut în comuna Cornu, județul Prahova, lângă Câmpina. CV-ul ei este impresionant, scriitoare, actriță, doctor în sociologie, referent cultural. Încă din copilărie a ales calea artei, grea, spinoasă, dar atât de frumoasă! A plecat la București pentru a-și urma drumul, a absolvit Colegiul de Muzică “Dinu Lipatti”, în 2008, apoi Facultatea de Arte, specializarea Actorie. A jucat în diverse spectacole, în multe piese de teatru pentru copii, a apărut în diverse emisiuni televizate. Apoi, a vrut mai mult. A mai făcut o facultate – Administrație Publică și Afaceri, iar pentru că era pasionată de comunicare și de limba franceză, a urmat un master în comunicare în limba franceză în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primele poezii le-a scris încă din liceu, pentru că “poezia este muzica mea interioară”. A colaborat cu multe reviste culturale, unde și-a publicat scrierile – poezii și proză scurtă. A câștigat numeroase premii literare la concursuri naționale și internaționale, dar abia în 2018 a reușit să-și publice prima carte - “Viața prin ochii ei”. Asta, după ce a bătut la multe uși închise și cu greu a găsit una care să se deschidă. De atunci a mai publicat alte trei volume. Pornind de la propria experiență, Deea State a decis să pună bazele Editurii OrhiDeea, care este de tip self publishing – publicare în regim propriu, din dorința de a descoperi noi voci literare care coexistă cu unele dintre cele mai consacrate.
“Scopul este de a revigora atmosfera culturală românească, de a introduce conținut inovator și de actualitate, de a promova dezbaterea și de a disemina cunoștințele înțelese ca unul dintre cele mai puternice instrumente de schimbare pentru societatea noastră. Doresc să ofer autorilor posibilitatea de a merge mai departe. Întotdeauna mai este ceva de spus. Doresc să public povești care să genereze dialog și să ofere perspective noi. Prin urmare, dacă ai scris prima ta carte și ești în căutarea unui editor, l-ai găsit-o deja. La Editura OrhiDeea pariem pe manuscrisul tău și îl transformăm într-o lucrare de calitate, oferindu-i posibilitatea de a ajunge la mii de cititori”, ne-a declarat Deea State.
Mai mult decât atât, luna aceasta, revista “OrhiDeea” și-a deschis aripile împreună cu colaboratorii ei pentru a vedea lumina tiparului. Se dorește a fi o revistă bilunară în care să se împletească, cu măiestrie, toate artele și să ocupe un loc în sufletul fiecărui cititor. Revista își propune să aducă în atenția cititorilor proiecte culturale, apariții editoriale, dezbateri literare, interviuri cu scriitori români, străini, artiști, cronici literare, poezie, precum și informații esențiale despre concursuri, festivaluri de literatură și artă din țară (precum FILIT, FILTM) și nu numai.
Deea State așteaptă materialele creatorilor de frumos, pentru revistă, dar și pentru antologii literare pe adresa:info@edituraorhideea.ro. 

Facebook: Editura OrhiDeea https://www.facebook.com/profile.php?id=100093034861892
Revista OrhiDeea  https://www.facebook.com/profile.php?id=100092680155586
Site: www.edituraorhideea.ro

2555 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 28.09.2023 12:49 Complimenti!👏

Social

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

2151 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

2 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

Alte stiri recente

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.