CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

- Social -

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Deea State (sau Andreea State-Știrbu) s-a născut în comuna Cornu, județul Prahova, lângă Câmpina. CV-ul ei este impresionant, scriitoare, actriță, doctor în sociologie, referent cultural. Încă din copilărie a ales calea artei, grea, spinoasă, dar atât de frumoasă! A plecat la București pentru a-și urma drumul, a absolvit Colegiul de Muzică “Dinu Lipatti”, în 2008, apoi Facultatea de Arte, specializarea Actorie. A jucat în diverse spectacole, în multe piese de teatru pentru copii, a apărut în diverse emisiuni televizate. Apoi, a vrut mai mult. A mai făcut o facultate – Administrație Publică și Afaceri, iar pentru că era pasionată de comunicare și de limba franceză, a urmat un master în comunicare în limba franceză în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primele poezii le-a scris încă din liceu, pentru că “poezia este muzica mea interioară”. A colaborat cu multe reviste culturale, unde și-a publicat scrierile – poezii și proză scurtă. A câștigat numeroase premii literare la concursuri naționale și internaționale, dar abia în 2018 a reușit să-și publice prima carte - “Viața prin ochii ei”. Asta, după ce a bătut la multe uși închise și cu greu a găsit una care să se deschidă. De atunci a mai publicat alte trei volume. Pornind de la propria experiență, Deea State a decis să pună bazele Editurii OrhiDeea, care este de tip self publishing – publicare în regim propriu, din dorința de a descoperi noi voci literare care coexistă cu unele dintre cele mai consacrate.
“Scopul este de a revigora atmosfera culturală românească, de a introduce conținut inovator și de actualitate, de a promova dezbaterea și de a disemina cunoștințele înțelese ca unul dintre cele mai puternice instrumente de schimbare pentru societatea noastră. Doresc să ofer autorilor posibilitatea de a merge mai departe. Întotdeauna mai este ceva de spus. Doresc să public povești care să genereze dialog și să ofere perspective noi. Prin urmare, dacă ai scris prima ta carte și ești în căutarea unui editor, l-ai găsit-o deja. La Editura OrhiDeea pariem pe manuscrisul tău și îl transformăm într-o lucrare de calitate, oferindu-i posibilitatea de a ajunge la mii de cititori”, ne-a declarat Deea State.
Mai mult decât atât, luna aceasta, revista “OrhiDeea” și-a deschis aripile împreună cu colaboratorii ei pentru a vedea lumina tiparului. Se dorește a fi o revistă bilunară în care să se împletească, cu măiestrie, toate artele și să ocupe un loc în sufletul fiecărui cititor. Revista își propune să aducă în atenția cititorilor proiecte culturale, apariții editoriale, dezbateri literare, interviuri cu scriitori români, străini, artiști, cronici literare, poezie, precum și informații esențiale despre concursuri, festivaluri de literatură și artă din țară (precum FILIT, FILTM) și nu numai.
Deea State așteaptă materialele creatorilor de frumos, pentru revistă, dar și pentru antologii literare pe adresa:info@edituraorhideea.ro. 

Facebook: Editura OrhiDeea https://www.facebook.com/profile.php?id=100093034861892
Revista OrhiDeea  https://www.facebook.com/profile.php?id=100092680155586
Site: www.edituraorhideea.ro


28 Sep 2023 06:28 3034 vizualizari


Comentarii


  • 28.09.2023 12:49 diss Complimenti!👏
702 vizualizari 23 Jun 2024 17:29 Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Anunțul Primăriei Câmpina privind acordarea tichetelor sociale pentru nou-născuți

Primăria municipiului Câmpina a dat publicității un anunț privind acordarea sprijinului material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru cuplurile mamă - nou-născut, conform prevederilor OUG nr. 34/2024, în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială.

citeste mai mult
788 vizualizari 21 Jun 2024 12:01 Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Oferta educațională a Școlii Sanitare Postliceale ”Louis Pasteur” pentru anul școlar 2024-2025

Din 3 iunie au început înscrierile pentru anul școlar 2024-2025 la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina. 

citeste mai mult
1396 vizualizari 20 Jun 2024 21:54 Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Ceremonie de absolvire la Școala Sanitară Postliceală ”Dr. Dinu” din Câmpina

Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina a avut loc joi, la orele prânzului, ceremonia de absolvire a unei noi promoții a Școlii Sanitare Postliceale ”Dr. Dinu”.

citeste mai mult
1648 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV