Consiliul Județean Prahova a aprobat contractarea unui împrumut de 25 milioane lei de la Ministerul Finanțelor

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Prahova, care a avut loc luni, 13 noiembrie 2023, s-a decis contractarea unui împrumut de 25 milioane lei de la Ministerul Finanțelor, prin Trezoreria statului.

Un astfel de împrumut este una dintre ”portițele” administrațiilor locale și județene, stabilită de Guvern printr-o ordonanță de urgență, după intrarea în vigoare a "ordonanței austerității", 25 milioane lei fiind limita maximă de împrumut permisă pentru consiliile județene.
Conform hotărârii inițiate de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, banii din acest împrumut vor fi folosiți în cadrul proiectului ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova - comunele Cocorăștii-Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic”.
Împrumutul de 25 milioane lei are o perioadă de rambursare de 5 ani.

2070 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • elena 13.11.2023 20:31 Urmeaza Campina! Peronul tot pe dreapta, ”independenta” a devenit de-a dreptul dependenta! Doamnelor si domnilor consilieri locali , ati fost avertizati: ”daca nu vor fi bani, voi veni in Consiliul local”, dar nu prea v-ati prins .Beti incet ca pateaza!
  • diss 14.11.2023 17:31 Banii, ca în 90% dintre localități, se vor cheltui pentru salariile și sporurile aberante de prin primării și consilii județene. Iar românii, doar nu ați ajuns să îl credeți pe Ciucă sau Ciolacu???, să se pregătească de noi măriri la taxe și impozite. Acest stat bugetar, supradimensionat și mai ales extrem de indolent, trebuie bine întreținut. Cum? Cu banii contribuabililor , cei care suportă și milioanele de euro cheltuite aiurea de un președinte fără niciun scrupule și bineînțeles pensiile și salariile nesimțite ale politicienilor, magistraților, procurorilor....

Actualitate

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: