Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Și al doilea test a fost negativ în cazul ambilor pacienți din Prahova. Ei au fost externați și se află în autoizolare la domiciliu.

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

Cei doi pacienți rămân, totuși, internați în spital pentru a li se recolta probe în vederea efectuării unui nou test, în conformitate cu procedurile stabilite de Ministerul Sănătății.
Vă reamintim că tânăra la care a fost raportată suspiciunea de coronavirus are 19 ani, este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Energetic și și-a petrecut week-end-ul trecut în Italia, la Milano. Fata a sunat joi la Direcția de Sănătate Publică Prahova și a anunțat că are o afecțiune respiratorie, că prezenta simptome asemănătoare dinaintea plecării în Italia, că a revenit în țară și are în continuare aceeași stare. Tânăra a fost preluată joi de la domiciliu și internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. 
La liceul unde învață tânăra, cursurile au fost suspendate astăzi pentru a se efectua o 
dezinfecție generală în unitatea de învățământ, sub monitorizarea DSP Prahova, ca măsură preventivă.
(Foto cu caracter ilustrativ)

6199 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

770 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1067 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

721 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.

1355 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.