PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al PNL Câmpina, semnat de președintele organizației locale, Marian Nistor.
"Organizația Municipală Câmpina a Partidului Național Liberal susține în continuare proiectul de stimulare a elevilor merituoși și performeri la învățătură din unitățile de învățământ din Municipiul Câmpina. Investiția în copii este investiția în viitorul nostru. Și anul acesta am propus să acordăm „Premiile Municipiului Câmpina” tinerilor aflați în ultimul an de studiu în unitățile de învățământ liceal. Premiile se acordă elevilor aflați în ultimul an de studiu, la cursurile de zi ale unităților de învățământ liceal de pe raza Municipiului Câmpina, care au media zece la purtare în semestrul anterior și care au obținut distincții la olimpiadele, concursurile și competițiile internaționale și naționale și desfășoară activități extracurriculare.
Promovarea proiectului de hotărâre este necesară pentru stimularea elevilor merituoși și performeri la învățătură, dar și pentru a încuraja elevii din ceilalți ani de învățământ să performeze. Vrem să recompensăm și participarea la acțiuni de voluntariat și la activități extracurriculare. Se vor acorda 30 de premii anuale în cuantum de 2.250 lei fiecare. Premiile se acordă în tranșe lunare, pe durata întregului an școlar, în perioada octombrie 2021 – iunie 2022, iar valoarea unei tranșe este de 250 lei/lună."

Precizăm faptul că de la bugetul local se acordă și alte categorii de burse pentru elevi: bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu și bursa socială, prevăzute în Ordinul 5576/2011 al Ministerului Educației.

4078 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1698 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1448 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.

Alte stiri recente

1826 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2130 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: