PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al PNL Câmpina, semnat de președintele organizației locale, Marian Nistor.
"Organizația Municipală Câmpina a Partidului Național Liberal susține în continuare proiectul de stimulare a elevilor merituoși și performeri la învățătură din unitățile de învățământ din Municipiul Câmpina. Investiția în copii este investiția în viitorul nostru. Și anul acesta am propus să acordăm „Premiile Municipiului Câmpina” tinerilor aflați în ultimul an de studiu în unitățile de învățământ liceal. Premiile se acordă elevilor aflați în ultimul an de studiu, la cursurile de zi ale unităților de învățământ liceal de pe raza Municipiului Câmpina, care au media zece la purtare în semestrul anterior și care au obținut distincții la olimpiadele, concursurile și competițiile internaționale și naționale și desfășoară activități extracurriculare.
Promovarea proiectului de hotărâre este necesară pentru stimularea elevilor merituoși și performeri la învățătură, dar și pentru a încuraja elevii din ceilalți ani de învățământ să performeze. Vrem să recompensăm și participarea la acțiuni de voluntariat și la activități extracurriculare. Se vor acorda 30 de premii anuale în cuantum de 2.250 lei fiecare. Premiile se acordă în tranșe lunare, pe durata întregului an școlar, în perioada octombrie 2021 – iunie 2022, iar valoarea unei tranșe este de 250 lei/lună."

Precizăm faptul că de la bugetul local se acordă și alte categorii de burse pentru elevi: bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu și bursa socială, prevăzute în Ordinul 5576/2011 al Ministerului Educației.

2659 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2540 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2550 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
26 nov. 2021 20:46

26.000 lei, valoarea amenzilor aplicate în ultima săptămână de Poliția Locală Câmpina pentru parcarea fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități

Poliția Locală Câmpina a intensificat în ultimele zile verificările în ceea ce privește respectarea prevederilor Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, sancționând parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

3198 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.