PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Politică (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al PNL Câmpina, semnat de președintele organizației locale, Marian Nistor.
"Organizația Municipală Câmpina a Partidului Național Liberal susține în continuare proiectul de stimulare a elevilor merituoși și performeri la învățătură din unitățile de învățământ din Municipiul Câmpina. Investiția în copii este investiția în viitorul nostru. Și anul acesta am propus să acordăm „Premiile Municipiului Câmpina” tinerilor aflați în ultimul an de studiu în unitățile de învățământ liceal. Premiile se acordă elevilor aflați în ultimul an de studiu, la cursurile de zi ale unităților de învățământ liceal de pe raza Municipiului Câmpina, care au media zece la purtare în semestrul anterior și care au obținut distincții la olimpiadele, concursurile și competițiile internaționale și naționale și desfășoară activități extracurriculare.
Promovarea proiectului de hotărâre este necesară pentru stimularea elevilor merituoși și performeri la învățătură, dar și pentru a încuraja elevii din ceilalți ani de învățământ să performeze. Vrem să recompensăm și participarea la acțiuni de voluntariat și la activități extracurriculare. Se vor acorda 30 de premii anuale în cuantum de 2.250 lei fiecare. Premiile se acordă în tranșe lunare, pe durata întregului an școlar, în perioada octombrie 2021 – iunie 2022, iar valoarea unei tranșe este de 250 lei/lună."

Precizăm faptul că de la bugetul local se acordă și alte categorii de burse pentru elevi: bursa de performanță, bursa de merit, bursa de studiu și bursa socială, prevăzute în Ordinul 5576/2011 al Ministerului Educației.

2449 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

4759 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

1 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

Alte stiri recente

622 vizualizari
18 sept. 2021 08:06

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 18 septembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2172 vizualizari
17 sept. 2021 21:50

Societatea Voipan Câmpina a oferit cadouri pentru 100 de copii, la început de nou an școlar

Rechizite pentru 100 de copii din familii cu posibilități materiale reduse, acesta a fost darul societății Voipan Câmpina la începutul noului an școlar. Un dar răsplătit generos de copii, cu un zâmbet. Pentru că, până la urmă, ce poate fi mai frumos decât zâmbetul unui copil?!