Fără invitații gratuite pentru aleșii locali și bilete reduse pentru pensionarii “de partid” la spectacolul organizat de Casa de Cultură Câmpina și dedicat Zilei Femeii

Actualitate (Categoria articolului)

Împărțirea biletelor la spectacolele de teatru suvenționate de la bugetul local poate părea o problemă nesemnificativă. Dar nu este chiar așa. Vorbim de niște spectacole plătite de la bugetul Câmpinei și la care multe bilete se distribuie inclusiv după criterii politice.

La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect privind aprobarea susţinerii financiare a unor evenimente de la Casa de Cultură „Geo Bogza”, printre care şi spectacolul de divertisment care va fi organizat cu ocazia Zilei Femeii. Pentru acest spectacol s-au alocat 15.000 lei de la bugetul local, iar preţurile biletelor vor fi 20 lei (în prima jumătate a sălii) și 15 lei (în a doua parte a sălii). În regulamentul semnat de responsabilul Casei de Cultură, Alexandra Ioniţă, se menţionează: „Considerăm oportun ca doar consilierii locali, primarul, viceprimarul şi city-managerul să beneficieze gratuit de câte o invitaţie cu două locuri, iar către CAR Pensionari şi Asociaţia Pensionarilor - Filiala Câmpina să fie acordate câte 10 invitaţii cu reducere 50%, având în vedere protocolul de colaborare pe care Casa de Cultură l-a semnat cu aceştia”. 
De aici au început discuțiile, consilierii locali nefiind de acord cu propunerea din regulament. “Consider că noi, consilierii, dar şi primarul şi ceilalţi, avem 15-20 lei să ne permitem un bilet care şi aşa este deja subvenţionat de la bugetul local. Cât priveşte pensionarii, consider că ar trebui găsită o soluţie pentru toţi pensionarii, nu doar pentru unii, aceiași de fiecare dată”, a spus Florin Frăţilă, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local. Florin Frățilă a propus ca întregul paragraf din regulament să fie eliminat, astfel încât să nu se mai acorde facilități doar unor categorii de persoane, iar propunerea a fost aprobată în unanimitate de restul consilierilor. Cam așa au stat lucrurile în plenul CL. Ceea ce nu s-a spus în plen este faptul că mai mulţi consilieri s-au arătat extrem de deranjaţi că majoritatea membrilor Asociaţiei Pensionarilor – Filiala Câmpina fac parte dintr-un partid politic (ALDE), iar Casa de Cultură (condusă de soția liderului ALDE Câmpina) este folosită pentru ca partidul respectiv să îşi sporească zestrea de capital electoral. Cu alte cuvinte, până și biletele la spectacolele de teatru au ajuns să fie împărțite pe criterii politice, lucru care, este adevărat, nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de o bună bucată de vreme. Acum regulamentul a fost modificat pentru spectacolul de 8 Martie. Vom vedea ce se va întâmpla și la alte spectacole subvenționate de la bugetul local.

5031 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Al. Dan 05.02.2018 21:21 Mama mea este pensionara si are o prietena care este in asociatia condusa de dna Minculescu. A convins-o si pe maica-mea sa mearga de cateva ori acolo, dar la un moment dat i-a sugerat subtil spre direct sa se inscrie in ALDE. De atunci, maica-mea nu a mai calcat pe acolo. Pentru mine a devenit evident ca si povestea cu aceasta asociatie de pensionari si zbaterea pentru ca sotia liderului ALDE sa fie sefa la Casa de Cultura, toate converg spre un plan destul de bine pus la punct de aducere a unor voturi. În vreme ce Tiseanu doarme sau este cu gandul mai mult la proces, iar PSD nu misca in front, am crezut la un moment dat ca ALDE poate fi o solutie. Din pacate, cu asemenea practici, sunt mai nocivi decat comunistii! Domnule Ionita, daca te intereseaza, ai pierdut un vot! Al meu!
  • Dana 06.02.2018 08:51 Cred ca singurul partid care doarme e PNL, in rest toate celelalte lucreaza mai mult sau mai putin vizibil. ALDE, PmP si mai ales PSD nu stau degeaba va asigur si veti vedea asta la urmatoarele alegeri. Din pacate pentru liberali, Tiseanu trage partidul in jos rau de tot si cand se vor trezi va fi prea tarziu. p.s. Si eu am avut la un moment dat niste pretentii de la ALDE dar mi-a trecut repede
  • Toni 06.02.2018 09:31 Urmariti cine vine la sindrofii : spectacole,taieri de mot,lansari de carti,etc.Mereu aceiasi si ghici de ce au fugit tinerii din oras...orasul este mort industrial,se cauta doar paznici si croitorese,am inteles ca au renovat intrarea la Clubul Pensionarilor (cantina),o fi solutie de rezerva daca nu iese cu cantina de ajutor social...alo,prietenii primarului,dormiti?
  • sanda gabriela 06.02.2018 12:14 Atata timp cat biletul este deja subventionat,desi sunt pensionar,consider ca pentru distaractie suma este accesibila si pensionarilor,fara reduceri ,sa nu mai vorbim de restu ,consilieri,primar etc.,acestia ar trebui sa contribuie lLA subventinarea spectacolului
  • Rodica Galeteanu 06.02.2018 21:24 "domnule" Al.Dan , dati-mi voie să vă spun "subtil spre direct" că sunteti mincinos !!! De ce vorbiti in numele mamei al cărei nume nu îl faceti public!?
  • Al. Dan 07.02.2018 14:28 Doamna Galeteanu, probabil de la ALDE, nu va permit sa ma faceți mincinos!!!! Dacă ați avea bun simt și respect, nu ați face așa ceva! Mi-am dat eu numele, care e problema?! Sau sunteți comunista înrăită și vreți sa luați măsuri împotriva cuiva care a îndrăznit sa se plângă?! Sa va fie rusine! Aștept scuze pentru ca m-ați făcut mincinos! In caz contrar, va voi acționa in judecată!
  • Victor P. 08.02.2018 10:10 Domnule Al Dan eu cred ca ar trebui sa dati in judecata mai intai site-ul campinatv.ro pentru ca au dat accept la publicarea acestor calomnii la adresa dvs.Nu este prima data cand se intampla acest lucru.Daca aveti nevoie de asistenta juridica de specialitate va pot ajuta.

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.