CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

A fost sfințită piatra de temelie a Bisericii "Înălțarea Domnului" din Cartierul Câmpinița

- Social -

A fost sfințită piatra de temelie a Bisericii

La Câmpina a fost sfințită ieri piatra de temelie a noii biserici ortodoxe care va fi construită în Cartierul Câmpinița, pe Strada Viitorului. Aceasta va avea hramurile "Înălțarea Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni", iar preot paroh va fi părintele Paul Izvoranu.

Piatra de temelie a noii biserici a fost sfințită de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, alături de care s-au aflat părintele protoiereu Grigore Melnic, preotul noii parohii - Paul Izvoranu, dar și alți preoți din Câmpina. La slujba de sfințire au participat numeroși enoriași din Cartierul Câmpinița și nu numai. 
Vă reamintim că terenul pe care se va construi noua biserică a fost atribuit Bisericii Ortodoxe de către Consiliul Local Câmpina, în urmă cu doi ani, iar înființarea noii parohii a avut la bază o decizie controversată a BOR, prin care preoții care fac parte din aceeași familie nu mai pot sluji în aceeași biserică. Astfel că, preoții Gheorghe și Paul Izvoranu, care sunt frați, nu mai pot oficia împreună la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" (de la Brazi), iar unul dintre ei a fost nevoit să-și constituie o altă parohie și să construiască o altă biserică.

Tot ieri, PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a mers la sărbătoarea hramului Bisericii "Sfântul Pantelimon", din incinta Spitalului de Psihiatrie Voila. Aici, PS Timotei Prahoveanu a oficiat Sfânta Liturghie și o rostit un cuvânt de învățătură despre viața Sfântului mare mucenic și tămăduitor Pantelimon, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii lui Hristos, cel căruia i se mai spune "doctorul fără de arginți" pentru că nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile sale. Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor.

(Sursă video - Trinitas TV; Fotografii realizate de Octavian Ursulescu) 


28 Jul 2017 12:25 10866 vizualizari



Comentarii






  • 28.07.2017 16:46 Irinel Adevărului este ca si ducem lipsa de biserici. Dar scoli,gradinite,azile de bătrâni când se fac?
861 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1919 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV