În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.
Mai întâi a fost Hotărârea nr. 93 din 29 iunie 2017, inițiată de Comisia de Urbanism, condusă la acel moment de consilierul Monica Clinciu, prin care se aproba începerea procedurilor privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică a imobilului situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, imobil cunoscut sub numele de ”turnul înclinat”. Apoi, pe 31 august 2017, la inițiativa Comisiei de Buget Finanțe, condusă de consilierul Elena Albu, Consiliul Local a aprobat Hotărârea nr. 139 prin care se inventaria în domeniul public al Câmpinei terenul pe care se află oribila construcție. În octombrie 2017, consilierii câmpineni au discutat din nou subiectul, după ce societatea Erin, deținătoarea construcției, a solicitat revocarea hotărârilor respective. În fața refuzului consilierilor de revocare a hotărârilor, Erin SRL a acționat în instanță Consiliul Local, cerând anularea celor două hotărâri.
În primă instanța, la Tribunalul Prahova, Secția Contencios Administrativ, Dosarul 8597/105/2017, înregistrat la 27 noiembrie 2017, a fost soluționat pe 7 decembrie 2018, instanța respingând cererea societății Erin de anulare a hotărârilor menționate. Erin a atacat sentința, iar la Curtea de Apel Ploiești, unde s-a judecat recursul, instanța a respins definitiv solicitarea firmei respective, pe 5 februarie anul acesta. Motivarea instanței a venit târziu, abia zilele trecute.
Este doar o victorie de etapă într-un război de uzură, lung, aproape inexplicabil, dacă avem în vedere că societatea Erin probabil ar fi putut finaliza construcția cu banii pe care i-a cheltuit pe avocați în toate procesele cu Primăria Câmpina. Acum, având la bază o hotărâre judecătorească definitivă, ar trebui să urmeze exproprierea propriu-zisă, dar pe care nu o face administrația locală câmpineană, ci o comisie specială din cadrul Consiliului Județean Prahova.
Procedurile pentru expropriere presupun întocmirea unei documentații destul de stufoase cu care administrația câmpineană se va prezenta în fața comisiei de specialitate din cadrul CJ Prahova. Comisia va verifica și decide dacă imobilul poate fi declarat de utilitate publică. Apoi vor trebui făcute o expertiză de evaluare și o expertiză tehnică, iar Consiliul Local va trebui să decidă ce destinație îi va da clădirii. Din momentul în care se va decide că exproprierea este posibilă, va fi mult de treabă și este posibil să se ajungă din nou în instanță dacă Erin SRL nu acceptă prețul oferit de municipalitate.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.