CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lecție de istorie pentru cei mici, prin cântec, jocuri și desene, la Școala “Ion Câmpineanu”, de Ziua Unirii

- Social -

Lecție de istorie pentru cei mici, prin cântec, jocuri și desene, la Școala “Ion Câmpineanu”, de Ziua Unirii

Istoria se învață din copilărie, mai întâi pe înțelesul celor mici, prin cântec, prin desen, prin dans, prin jocuri care le le capteze atenția, interesul. Așa se poate sărbători inclusiv Ziua Unirii Principatelor Române, așa cum s-a întâmplat la clasele pregătitoare de la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din municipiul Câmpina.

Împreună cu doamnele învățătoare (profesori învățământ primar Delia Moldoveanu și Mihaela Oprea), cei mici au învățat ce este portul popular, au aflat cu câtă mândrie îl purtau strămoșii, ce înseamnă o horă și, mai ales, ce înseamnă pentru poporul român Hora Unirii, dansată pentru prima dată la Iași, în 1859.
La 24 Ianuarie 2024 se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Copiii vor afla mai târziu cine a scris versurile (Vasile Alecsandri) și cine a compus muzica (Alexandru Flechtenmacher), rezultând “Hora Unirii”, un adevărat imn național, cântat și dansat în fiecare an la 24 Ianuarie. Deocamdată, copiii au dansat prima lor Horă a Unirii și au aflat lucruri noi despre neam și țară, chiar și prin joacă.


23 Jan 2024 21:11 2056 vizualizari


Comentarii


502 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
291 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1559 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
1021 vizualizari 05 Jul 2024 16:09 Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

De altfel, ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!” este sloganul sub care Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a desfășurat mai multe acțiuni la Câmpina și Brebu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV