Istoria se învață din copilărie, mai întâi pe înțelesul celor mici, prin cântec, prin desen, prin dans, prin jocuri care le le capteze atenția, interesul. Așa se poate sărbători inclusiv Ziua Unirii Principatelor Române, așa cum s-a întâmplat la clasele pregătitoare de la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din municipiul Câmpina.
Împreună cu doamnele învățătoare (profesori învățământ primar Delia Moldoveanu și Mihaela Oprea), cei mici au învățat ce este portul popular, au aflat cu câtă mândrie îl purtau strămoșii, ce înseamnă o horă și, mai ales, ce înseamnă pentru poporul român Hora Unirii, dansată pentru prima dată la Iași, în 1859.
La 24 Ianuarie 2024 se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Copiii vor afla mai târziu cine a scris versurile (Vasile Alecsandri) și cine a compus muzica (Alexandru Flechtenmacher), rezultând “Hora Unirii”, un adevărat imn național, cântat și dansat în fiecare an la 24 Ianuarie. Deocamdată, copiii au dansat prima lor Horă a Unirii și au aflat lucruri noi despre neam și țară, chiar și prin joacă.
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.
Ba mai mult, încă din prima zi a congresului, Călin Tiu a susținut un curs de ecografie pentru chirurgi, la care au participat 27 medici din 11 țări.
Au început înscrierile la Școala de vară "Premium", care va avea loc între 30 iunie și 8 septembrie, în Câmpina, la Seva Parc, Terenurile de tenis Premium, din Strada Pictor Nicolae Grigorescu, nr. 17.
Nu de puține ori întâlnim persoane în căutarea unor suveniruri, chiar cu municipiul Câmpina. Sau măcar cu România...