Ședință cu scandal la Consiliul Local Bănești. Iar după ceartă, vot unanim asupra bugetului

Politică (Categoria articolului)

În politica locală se întâmplă lucruri care depășesc puterea noastră de înțelegere. Un exemplu în acest sens, scandalul din această seară de la ședința Consiliului Local Bănești. O ședință importantă, de altfel, în cadrul căreia a fost votat bugetul localității. O ședință care a început la ora 17.00, iar după aproximativ o oră și-au făcut apariția și consilierii liberali. Că ei știau de ora 18.00, deși pe convocatorul primit de toți aleșii locali scria clar ziua și ora ședinței.

Ședința a decurs normal la început, exista cvorum, a fost prezentată expunerea de motive asupra bugetului, iar cu câteva minute înainte de vot au intrat în sală cei cinci consilieri PNL în frunte cu fostul viceprimar Mihai Ungureanu. Și a început nebunia. "Votăm bugetul? Pai așa, fără discuții?"; "Păi am discutat până acum, unde ați fost?" "Ședința e de la 18.00!" "Ba nu, a început la 17.00 și știați asta!" Și tot așa, minute bune. Pentru ca, în cele din urmă, bugetul să fie aprobat în unanimitate. 
Trebuie să facem, totuși, niște precizări. Cei cinci consilieri liberali au venit la timp la ședință, dar stăteau în mașini, pe o străduță în apropierea Primăriei. Doar ei știu de ce. Abia la ora 18.00 au intrat în sală. O tachinare politică, am spune noi. Dar una absolut inutilă și de neînțeles. În primul rând, pentru că bugetul ar fi trecut oricum, cu sau fără voturile liberalilor. În al doilea rând pentru că, după cum s-a demonstrat, liberalii nu aveau nimic de împărțit cu bugetul, de vreme ce l-au votat fără probleme. 

13492 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gogu Bugetaru 04.02.2016 10:58 Stie cineva ca acei salariati ai Primariei care participa la sedinta de consiliu,SUNT IN TIMPUL LOR LIBER? Stie cineva ca acei salariati primesc 1000 lei salariu lunar,pe cand domni consilieri primesc bani pentru participarea la sedinta? Au fost luni in care au avut loc 2-3 sedinte de consiliu si acesti salariati au participat IN TIMPUL LOR LIBER? RUSINE consilierilor care nu sunt in stare sa fie punctuali la o sedinta de asa importanta! V-am pus acolo sa faceti ceva pentru Comuna Banesti,nu sa va certati pe banii nostrii!!
  • Cristi 04.02.2016 22:37 Rusine! Ce circ! Ce panarama! Si pentru ce?
  • ticu bragea 05.02.2016 06:38 Îmi pare rău, dar PNL nu are nici o șansă cu Ungureanu candidat. Suntem noi mai de la țară dar nici chiar așa de ..... Băiatul acesta demonstrează pe zi ce trece că este nevoie să mai căutați alți posibili candidați.
  • Geani 21.02.2016 12:05 A fost nevoie de presa ca sa intre si consilierii PNL in sala de sedinte unde se vota tocmai bugetul comunei... Ungureanu asta doar scandal si panarama are in cap :(

Politică

1299 vizualizari
24 mar. 2024 09:49

Daniel Ioniță: ”Este rușinos pentru un consilier local ca într-un mandat de patru ani să nu depui niciun proiect!”

2 comentarii

Invitat în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, unde a mărturisit ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, a făcut și o serie de alte comentarii legate de activitatea aleșilor locali din Câmpina.

1216 vizualizari
22 mar. 2024 08:57

Instanța a acceptat Alianța Dreapta Unită, care va fi pe buletinul de vot la alegerile locale din 9 iunie

1 comentarii

Biroul Electoral Central refuzase recunoașterea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Decizia BEC a fost contestată, iar instanța Înaltei Curți de Casație șiJustiție a admis-o, astfel că Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinul de vot la alegerile din 9 iunie.

Alte stiri recente

133 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

363 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.