Ședință cu scandal la Consiliul Local Bănești. Iar după ceartă, vot unanim asupra bugetului

Politică (Categoria articolului)

În politica locală se întâmplă lucruri care depășesc puterea noastră de înțelegere. Un exemplu în acest sens, scandalul din această seară de la ședința Consiliului Local Bănești. O ședință importantă, de altfel, în cadrul căreia a fost votat bugetul localității. O ședință care a început la ora 17.00, iar după aproximativ o oră și-au făcut apariția și consilierii liberali. Că ei știau de ora 18.00, deși pe convocatorul primit de toți aleșii locali scria clar ziua și ora ședinței.

Ședința a decurs normal la început, exista cvorum, a fost prezentată expunerea de motive asupra bugetului, iar cu câteva minute înainte de vot au intrat în sală cei cinci consilieri PNL în frunte cu fostul viceprimar Mihai Ungureanu. Și a început nebunia. "Votăm bugetul? Pai așa, fără discuții?"; "Păi am discutat până acum, unde ați fost?" "Ședința e de la 18.00!" "Ba nu, a început la 17.00 și știați asta!" Și tot așa, minute bune. Pentru ca, în cele din urmă, bugetul să fie aprobat în unanimitate. 
Trebuie să facem, totuși, niște precizări. Cei cinci consilieri liberali au venit la timp la ședință, dar stăteau în mașini, pe o străduță în apropierea Primăriei. Doar ei știu de ce. Abia la ora 18.00 au intrat în sală. O tachinare politică, am spune noi. Dar una absolut inutilă și de neînțeles. În primul rând, pentru că bugetul ar fi trecut oricum, cu sau fără voturile liberalilor. În al doilea rând pentru că, după cum s-a demonstrat, liberalii nu aveau nimic de împărțit cu bugetul, de vreme ce l-au votat fără probleme. 

13342 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gogu Bugetaru 04.02.2016 10:58 Stie cineva ca acei salariati ai Primariei care participa la sedinta de consiliu,SUNT IN TIMPUL LOR LIBER? Stie cineva ca acei salariati primesc 1000 lei salariu lunar,pe cand domni consilieri primesc bani pentru participarea la sedinta? Au fost luni in care au avut loc 2-3 sedinte de consiliu si acesti salariati au participat IN TIMPUL LOR LIBER? RUSINE consilierilor care nu sunt in stare sa fie punctuali la o sedinta de asa importanta! V-am pus acolo sa faceti ceva pentru Comuna Banesti,nu sa va certati pe banii nostrii!!
  • Cristi 04.02.2016 22:37 Rusine! Ce circ! Ce panarama! Si pentru ce?
  • ticu bragea 05.02.2016 06:38 Îmi pare rău, dar PNL nu are nici o șansă cu Ungureanu candidat. Suntem noi mai de la țară dar nici chiar așa de ..... Băiatul acesta demonstrează pe zi ce trece că este nevoie să mai căutați alți posibili candidați.
  • Geani 21.02.2016 12:05 A fost nevoie de presa ca sa intre si consilierii PNL in sala de sedinte unde se vota tocmai bugetul comunei... Ungureanu asta doar scandal si panarama are in cap :(

Politică

1734 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1831 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

731 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1369 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.