Primăria Câmpina a somat firma care modernizează Parcul de la Soldat să finalizeze lucrările până la 1 iunie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

În Parcul de la Soldat nu se mai lucrează de dinaintea Sărbătorilor Pascale. A fost mini-vacanța de Paște și 1 Mai, apoi firma Construct Edil SRL Câmpineanca a anunțat autoritățile locale că va reveni la treabă luni, 6 mai 2019. Lucru care nu s-a întâmplat. Nici luni, nici marți și nici nu s-a mai primit vreo veste de la constructor. Asta în condițiile în care a trecut anul de la începerea lucrărilor și încă mai sunt multe de făcut. O investiție cu ghinion, încă de la început.

Având în vedere întreaga situație din Parcul de la Soldat, Primăria Câmpina a transmis o notificare firmei Construct Edil SRL prin care o somează ca până la data de 1 iunie 2019 să fie finalizată și recepționată modernizarea parcului. În momentul de față, mai sunt de executat următoarele lucrări: placarea cu granit a aleilor și platformelor pietonale (remedierea suprafețelor neconforme), finalizarea amenajării spațiului verde, de realizat Steaua Nordului (în mijlocul parcului), de montat și pus în funcțiune fântâna arteziană pavimentală, de montat pergolele. De asemenea, trebuie recondiționați cei patru stâlpi electrici cu probleme, pentru a putea fi conectați la rețeaua de iluminat. Primăria atrage atenția constructorului că dorește să organizeze în acest parc acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Copilului și speră să nu fie pusă într-o situație similară celei de la 1 Decembrie 2018.
Vă reamintim, pentru modernizarea Parcului de la Soldat, administrația locală a alocat 1.682.780 lei. Primăria mai are de achitat o singură factură, în timp ce firma constructoare are de achitat penalități de întârziere de peste 60.000 lei. Penalitățile au început să "curgă" de la 23 noiembrie 2018. Până atunci, termenul de finalizare (24 august 2018, inițial) a fost prelungit de două ori, prin acte adiționale la contract.

2706 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vyo 07.05.2019 14:33 Incercati sa vorbiti cu ambele parti si daca o dau cotita dupa...statuie... campineni ar trebui sa vina peste ei.Banii lor sunt in joc.Daca dau raspunsuri evazive ori primaria ori constructorul a doua zi in strada dragi oameni.
  • mihai MIHAI 08.05.2019 12:11 O fii dat faliment , sau a picat greu masa de PASTE !!! Asta se intampla deoarece sunt banii nostrii "prostimea care ii voteaza". Posibil dupa 26 mai vor revenii :))))))))))))))

Actualitate

805 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

1 comentarii

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

1242 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1877 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1825 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.