Cum se pregătesc înotătorii de la Barracuda Câmpina pe.. uscat, fiecare la el acasă

Sport (Categoria articolului)

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au creat multe situații delicate. Una dintre acestea este cea cu care se confruntă sportivii Clubului de natație Barracuda Câmpina, care - în afara faptului că au ratat câteva competiții importante - sunt nevoiți să se pregătească fiecare la domiciliu, fără a avea la dispoziție un bazin în care să poată înota.

”Cu toții suntem afectați de această perioadă delicată a existenței noastre, atât din punct de vedere al noului mod de viață impus de izolarea la domiciliu, de situația de urgență, de stresul de a nu intra în contact cu acest inamic invizibil, care este virusul, dar mai ales din punct de vedere financiar. Printre cei afectați ne numărăm și noi, sportivii de performanță, mai ales înotătorii de performanță, deoarece am fost rupți complet de mediul acvatic. Ca atare, am fost nevoiți să ne continuăm pregătirea pe uscat, lucrând pe simulatorul de înot pentru a menține și dezvolta acea memorie motrică atât de necesară înotătorilor, pentru dezvoltarea capacității de efort aerob, a calităților motrice și continuând cu dezvoltarea multilaterală, dezvoltare care va sta la baza viitoarelor performanțe sportive de la vârsta senioratului. Este cert faptul că toată planificarea ciclului trei de pregătire a fost dată peste cap. Am pierdut, în această perioadă de întrerupere, tot ce am acumulat în ceea ce privește pregătirea fizică și, implicit, cea tehnică, pregătirea fizică stând de fapt la baza pregătirii tehnice. Cu toții trebuie să ne resetăm și să o luam de la capăt. Practic, pe noi această situație ne-a întors cu opt luni în urmă, în ceea ce privește pregătirea. Tot ce am construit cărămidă cu cărămidă a fost dărâmat de cel mai puternic adversar al nostru, boala. Pe 21 mai, mai mulți sportivi de la Clubul Barracuda ar trebui să plece la un mare concurs european, la Viena, concurs la care ne confruntam cu mari cluburi europene ale natației. Biletele de avion sunt deja achitate, vom vedea cum vom mai recupera banii! Am speranța că în zilele următoare să ne întâlnim cu conducerea bazinului de înot pentru a pune la cale un plan de acțiune pentru reluarea antrenamentelor din 16 mai, pentru sportivii de performanță de la ambele cluburi câmpinene, sigur, respectând recomandările specialiștilor, astfel încât riscul infectării cu coronavirus să nu existe. Avantajul nostru este faptul că acest virus nu se poate transmite și prin apă, datorită clorului existent în apa din orice bazin. Cu cât vom întârzia mai mult intrarea în apă, cu atât va fi mai grea revenirea la forma inițială!”, ne-a declarat antrenorul Gabriel Cojocaru, președintele Clubului Barracuda Câmpina.
În imaginile postate pe pagina de Facebook a Clubului Barracuda pot fi văzuți doi dintre sportivii clubului - Iarina și Ștefan Cojocaru, care se pregătesc acasă sub coordonarea antrenorului și tatălui lor, Gabriel Cojocaru, încercând prin diverse exerciții să suplinească lipsa antrenamentelor la bazin.

3251 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2736 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

1 comentarii

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.

2763 vizualizari
01 mar. 2021 19:25

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Alte stiri recente

578 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1693 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.