Cum se pregătesc înotătorii de la Barracuda Câmpina pe.. uscat, fiecare la el acasă

Sport (Categoria articolului)

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au creat multe situații delicate. Una dintre acestea este cea cu care se confruntă sportivii Clubului de natație Barracuda Câmpina, care - în afara faptului că au ratat câteva competiții importante - sunt nevoiți să se pregătească fiecare la domiciliu, fără a avea la dispoziție un bazin în care să poată înota.

”Cu toții suntem afectați de această perioadă delicată a existenței noastre, atât din punct de vedere al noului mod de viață impus de izolarea la domiciliu, de situația de urgență, de stresul de a nu intra în contact cu acest inamic invizibil, care este virusul, dar mai ales din punct de vedere financiar. Printre cei afectați ne numărăm și noi, sportivii de performanță, mai ales înotătorii de performanță, deoarece am fost rupți complet de mediul acvatic. Ca atare, am fost nevoiți să ne continuăm pregătirea pe uscat, lucrând pe simulatorul de înot pentru a menține și dezvolta acea memorie motrică atât de necesară înotătorilor, pentru dezvoltarea capacității de efort aerob, a calităților motrice și continuând cu dezvoltarea multilaterală, dezvoltare care va sta la baza viitoarelor performanțe sportive de la vârsta senioratului. Este cert faptul că toată planificarea ciclului trei de pregătire a fost dată peste cap. Am pierdut, în această perioadă de întrerupere, tot ce am acumulat în ceea ce privește pregătirea fizică și, implicit, cea tehnică, pregătirea fizică stând de fapt la baza pregătirii tehnice. Cu toții trebuie să ne resetăm și să o luam de la capăt. Practic, pe noi această situație ne-a întors cu opt luni în urmă, în ceea ce privește pregătirea. Tot ce am construit cărămidă cu cărămidă a fost dărâmat de cel mai puternic adversar al nostru, boala. Pe 21 mai, mai mulți sportivi de la Clubul Barracuda ar trebui să plece la un mare concurs european, la Viena, concurs la care ne confruntam cu mari cluburi europene ale natației. Biletele de avion sunt deja achitate, vom vedea cum vom mai recupera banii! Am speranța că în zilele următoare să ne întâlnim cu conducerea bazinului de înot pentru a pune la cale un plan de acțiune pentru reluarea antrenamentelor din 16 mai, pentru sportivii de performanță de la ambele cluburi câmpinene, sigur, respectând recomandările specialiștilor, astfel încât riscul infectării cu coronavirus să nu existe. Avantajul nostru este faptul că acest virus nu se poate transmite și prin apă, datorită clorului existent în apa din orice bazin. Cu cât vom întârzia mai mult intrarea în apă, cu atât va fi mai grea revenirea la forma inițială!”, ne-a declarat antrenorul Gabriel Cojocaru, președintele Clubului Barracuda Câmpina.
În imaginile postate pe pagina de Facebook a Clubului Barracuda pot fi văzuți doi dintre sportivii clubului - Iarina și Ștefan Cojocaru, care se pregătesc acasă sub coordonarea antrenorului și tatălui lor, Gabriel Cojocaru, încercând prin diverse exerciții să suplinească lipsa antrenamentelor la bazin.

2674 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3479 vizualizari
09 aug. 2020 11:05

Marius Vasile (CSS ”Constantin Istrati”), pe podium la aruncarea greutății în Cupa României pentru seniori

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă Cupa României pentru seniori, competiție la care singurul atlet de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina care s-a aliniat la start a fost aruncătorul Marius Vasile, în probele de disc și greutate.

3550 vizualizari
08 aug. 2020 14:49

Medalie de bronz la săritura în lungime pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționalele juniorilor III

La București, pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” s-au desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă, Campionatele Naționale de Atletism pentru Juniori III. La această competiție au fost prezenți și trei atleți de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, care au concurat fiecare în câte două probe, cea mai bună clasare - locul al treilea și medalie de bronz - fiind reușită de Ștefan Gagiu (antrenor Jenica Bran) la săritura în lungime.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.