Cum se pregătesc înotătorii de la Barracuda Câmpina pe.. uscat, fiecare la el acasă

Sport (Categoria articolului)

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au creat multe situații delicate. Una dintre acestea este cea cu care se confruntă sportivii Clubului de natație Barracuda Câmpina, care - în afara faptului că au ratat câteva competiții importante - sunt nevoiți să se pregătească fiecare la domiciliu, fără a avea la dispoziție un bazin în care să poată înota.

”Cu toții suntem afectați de această perioadă delicată a existenței noastre, atât din punct de vedere al noului mod de viață impus de izolarea la domiciliu, de situația de urgență, de stresul de a nu intra în contact cu acest inamic invizibil, care este virusul, dar mai ales din punct de vedere financiar. Printre cei afectați ne numărăm și noi, sportivii de performanță, mai ales înotătorii de performanță, deoarece am fost rupți complet de mediul acvatic. Ca atare, am fost nevoiți să ne continuăm pregătirea pe uscat, lucrând pe simulatorul de înot pentru a menține și dezvolta acea memorie motrică atât de necesară înotătorilor, pentru dezvoltarea capacității de efort aerob, a calităților motrice și continuând cu dezvoltarea multilaterală, dezvoltare care va sta la baza viitoarelor performanțe sportive de la vârsta senioratului. Este cert faptul că toată planificarea ciclului trei de pregătire a fost dată peste cap. Am pierdut, în această perioadă de întrerupere, tot ce am acumulat în ceea ce privește pregătirea fizică și, implicit, cea tehnică, pregătirea fizică stând de fapt la baza pregătirii tehnice. Cu toții trebuie să ne resetăm și să o luam de la capăt. Practic, pe noi această situație ne-a întors cu opt luni în urmă, în ceea ce privește pregătirea. Tot ce am construit cărămidă cu cărămidă a fost dărâmat de cel mai puternic adversar al nostru, boala. Pe 21 mai, mai mulți sportivi de la Clubul Barracuda ar trebui să plece la un mare concurs european, la Viena, concurs la care ne confruntam cu mari cluburi europene ale natației. Biletele de avion sunt deja achitate, vom vedea cum vom mai recupera banii! Am speranța că în zilele următoare să ne întâlnim cu conducerea bazinului de înot pentru a pune la cale un plan de acțiune pentru reluarea antrenamentelor din 16 mai, pentru sportivii de performanță de la ambele cluburi câmpinene, sigur, respectând recomandările specialiștilor, astfel încât riscul infectării cu coronavirus să nu existe. Avantajul nostru este faptul că acest virus nu se poate transmite și prin apă, datorită clorului existent în apa din orice bazin. Cu cât vom întârzia mai mult intrarea în apă, cu atât va fi mai grea revenirea la forma inițială!”, ne-a declarat antrenorul Gabriel Cojocaru, președintele Clubului Barracuda Câmpina.
În imaginile postate pe pagina de Facebook a Clubului Barracuda pot fi văzuți doi dintre sportivii clubului - Iarina și Ștefan Cojocaru, care se pregătesc acasă sub coordonarea antrenorului și tatălui lor, Gabriel Cojocaru, încercând prin diverse exerciții să suplinească lipsa antrenamentelor la bazin.

2276 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

4132 vizualizari
05 mai 2020 12:53

Atleții de la CSS ”Istrati” Câmpina se pregătesc acasă. ”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”

”Sportul de performanță n-a murit, se antrenează în liniște”, ne-a spus Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati”, clubul cu cele mai importante performanțe sportive din Câmpina. Atleții de aici se pregătesc individual, la domiciliu, fiind ceva mai câștigați cei care stau la casă, care au curte și pot face o parte din exerciții în aer liber. 

Alte stiri recente

1061 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1286 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.