Pe 1 Martie și 8 Martie 2023, doamnele și domnișoarele au acces gratuit la Muzeul Hasdeu din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Doamnele și domnișoarele vor putea vizita gratuit Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina pe 1 Martie și 8 Martie 2023. Este un dar de Mărțișor și de Ziua Internațională a Femeii, oferit de Primăria municipiului Câmpina.

Programul de vizitare al muzeului este 9.00-17.00. Vizitatorii vor putea vedea (sau revedea) castelul construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria unicei sale fiice, Iulia, un copil genial, dispărut prematur, la doar 19 ani. Cei care trec pragul muzeului pot admira portretele membrilor familiei Hasdeu, obiectele familiei Hasdeu, fotografii și documente originale, mobilierul vechi de peste un secol, manuscrise și colecții ale revistelor conduse de marele filolog ori la care acesta a colaborat, ediții princeps ale cărților savantului, precum și tablouri valoroase semnate de pictori renumiți ca Sava Henția, Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart. 
Castelul Iulia Hasdeu a fost redeschis publicului în octombrie 2022, după ce timp de aproape trei ani a trecut prin lucrări de restaurare realizate cu fonduri europene. 

2832 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1526 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2773 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

87 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

405 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: