Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Avocatul Poporului a arătat în sesizarea Curții Constituționale că beneficiarii pensiilor speciale sunt discriminați prin legea aprobată de Parlament, în vreme ce Înalta Curte consideră că se încalcă principiul reglementat de Codul Fiscal privind echitatea fiscală.

Acum, în mod evident, Curtea Constituțională se află în fața unei mari dileme, în jurul verdictului său fiind ridicate deja tot mai multe semne de întrebare. Sunt în joc pensiile judecătorilor, inclusiv ai unora de la CCR, și o întrebare la care se așteaptă răspuns este dacă judecătorii CCR se pot pronunța, indirect, asupra veniturilor lor, interesul lor pecuniar în această speță fiind de domeniul evidenței? Este decizia CCR de a declara neconstituționale izolarea și carantina o perdea de fum care să provoace haos, astfel încât să nu mai discute nimeni de pensiile speciale? Nu ar fi prima dată... Decizia CCR din 14 iulie va fi o nouă sfidare față de poporul român? Sunt numai câteva dintre întrebările la care vom afla răspunsul pe 14 iulie, după decizia Curții Constituționale.

2706 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1664 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4126 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

876 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1974 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.